Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 50
  1. #1
    ROG Enthusiast Array vstar PC Specs
    vstar PC Specs
    MotherboardROG MAXIMUS VIII HERO ALPHA
    ProcessorIntel Core i7-6700K
    Memory (part number)Kingston 16GB HyperX Fury DDR4 2133 MHz
    Graphics Card #1ZOTAC GeForce GTX 1070 AMP Edition
    MonitorASUS VG248QE
    Storage #1Samsung 850 EVO 500GB M.2
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212 EVO
    CaseNZXT H440 Mid-Tower 2015
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 80+GOLD 650W
    Keyboard Razer BlackWidow Ultimate Stealth 2016
    Mouse ZOWIE EC2-A
    Headset Sennheiser PC 323D
    Mouse Pad ZOWIE G-SR Large
    Headset/Speakers Bose Companion 3 Series II
    OS Windows 10 Pro 64bit
    Network RouterAsus RT-AC66U

    Join Date
    Nov 2016
    Reputation
    10
    Posts
    25

    Talking ROG MAXIMUS VIII Z170 New BIOS 3504 is released

    MAXIMUS VIII HERO ALPHA BIOS 3504
    1.Update new CPU microcode
    2.Fixed Raid Card issue.
    3.Improved system stability and performance.
    4.Improved VGA cards and storage device compatibility
    5.Fixed KB/MS devices issues
    6.Fixed Plextor device issue

    Has anyone updated it yet? Please share your options/issues with the new BIOS 3504

  2. #2
    ROG Enthusiast Array OldMike65 PC Specs
    OldMike65 PC Specs
    MotherboardASUS ROG MAXIMUS Apex X
    ProcessorIntel Core i7 8700K @5.0GHz
    Memory (part number)G.Skill F4-3200C14D-16GTZ 3200MHz 14-14-14-34-1T
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 1080Ti FTW3
    Sound CardRealTek
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q 27 inch
    Storage #1Samsung 860 PRO M.2 - 512GB
    Storage #2Samsung 850 Evo 1TB
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H115i RGB PLATINUM
    CasePhanteks Enthoo Primo Special Edition
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1200 P2 80+ PLATINUM
    Keyboard Corsair Strafe RGB MK.2
    Mouse Logitech MX Master - Wireless
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterNetgear Nighthawk X4S AC2600
    OldMike65's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    35

    Just updated mine this morning, had no problems. ( bios 3504) Everything seems to be working fine.
    I used the USB method. Just re-named my bios file to M8HA.CAP , then put it on a usb stick, went into my bios, Tools menu, choose ASUS Easy Flash, then choose USB method, it found my usb drive with the bios file immediately, upgraded my bios, rebooted, then went back into my bios and made the necessary changes, rebooted again, checked my bios settings, everything looked fine. Then booted back into my Windows 10 Pro. This was quite a painless bios upgrade
    Last edited by OldMike65; 08-19-2017 at 11:06 AM.

  3. #3
    ROG Member Array fpollan PC Specs
    fpollan PC Specs
    MotherboardVII Hero
    Processor6700K
    Graphics Card #1Asus 1080TI OC Strix
    MonitorAcer Predator X34
    Storage #1960EVO Samsung
    Storage #2OCZ SSD
    CPU CoolerNoctua NH-D15S
    CaseS.Raven
    Power SupplyAX860i
    Keyboard Logitech G19
    Mouse Logitech G900
    Headset/Speakers Sennheiser GSP600
    OS W10

    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    22

    No problems here in Hero.

  4. #4
    New ROGer Array reedley36 PC Specs
    reedley36 PC Specs
    Motherboardasus rog maximus hero viii
    Processorcore i5-7500 & G4560
    Memory (part number)HX430C15PB2K4/16
    Graphics Card #1asus gtx 7660 ti dual bios 4gb
    Graphics Card #2intel 630
    MonitorHL248DPB & M420SV
    Storage #1ADATA SU800NS38
    Storage #2KINGSTON SUV400S37120G
    CPU CoolerArctic Freezer 120
    CaseRosewill TYRFING ATX
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 750 NEX B
    Keyboard Razer Ansari
    Mouse Razer Naga limited edition
    Mouse Pad goliath
    Headset/Speakers logitech z506
    OS win 7 & win 10 64b
    reedley36's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    ROG MAXIMUS VIII Z170 New BIOS 3504

    no problems here
    installed through usb in bios
    smooth

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2014
    Reputation
    10
    Posts
    32

    Upgraded M8F to this and have noticed an issue if anyone can help .

    When powering on from cold boot ( power switch at wall was off ) system powers on then off after a second and then powers on and boots .
    This only happens after I have set O/C to XMP profile , if I set to defaults then it doesn't occur but then my memory ( Corsair Dom's ) aren't running at full speed .

    This has not happened with all other versions I have used since getting this board ( only BIOS I didn't use was the beta 3101 )

    Anyone any idea's or shall I roll back ?

    UPDATE -- Issue confirmed , I have rolled back to 3401 and the above behaviour goes away so something not quite right with this
    Last edited by AndyVee; 08-20-2017 at 08:58 AM.

  6. #6
    ROG Guru: Brown Belt Array NemesisChild PC Specs
    NemesisChild PC Specs
    MotherboardASUS Maximus X Hero (WI-FI AC)
    ProcessorIntel i7 8700K
    Memory (part number)G.Skill F4-3600C16D-16GTZR
    Graphics Card #1Nvidia GTX 1070 Ti FE
    Graphics Card #2Nvidia GTX 1070 Ti FE
    MonitorASUS ROG Swift PG278Q
    Storage #1Samsung 970 PRO 512GB NVMe M.2
    Storage #2WD Black 2TB 7200 RPM 64MB Cache
    CPU CoolerNZXT Kraken X42
    CaseCooler Master HAF 932 Advanced
    Power SupplyEVGA SuperNova 1200 P2
    Keyboard Logitech G910 Orion Spark
    Mouse Logitech G703 Wireless
    Headset Logitech G Pro
    Mouse Pad SteelSeries
    OS Windows 10 Home x64 (UEFI)
    Network RouterLinksys WRT1900AC
    NemesisChild's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    89
    Posts
    1,768

    This newest bios has been rock solid stable so far.

    Tested all previous CPU and memory overclocks via RealBench and gaming for hours.
    Actually have been able to tweak my memory a bit further than before. Will now attempt higher CPU overclocks.
    Intel i7 8700K@ 5.2GHz (Delidded)
    ASUS Maximus X Hero (Bios 1801)
    NZXT Kraken X42
    G.Skill TridentZ@ 4000MHz CL16 2x8GB
    SLI: 2x Nvidia GTX 1070 Ti FE@ 2025/2025MHz
    OS: Samsung 970 PRO 512GB NVMe M.2
    Storage: Samsung 960 EVO 500GB NVMe M.2
    Storage: 2x Samsung 850 EVO 500GB
    Storage: WD Black 7200 RPM 64MB Cache 2TB
    EVGA SuperNova 1200 P2
    Cooler Master HAF 932 Advanced

  7. #7
    ROG Guru: Orange Belt Array ondersma80 PC Specs
    ondersma80 PC Specs
    MotherboardMaximus VIII Hero Alpha
    Processori7-6700K
    Memory (part number)F4-3000C15D-16GTZ
    Graphics Card #1EVGA GTX 1070 SC
    Sound CardXonar DSX
    MonitorPG278Q
    Storage #1Samsung 960 Pro
    Storage #2Assorted SSD & HDD
    CPU CoolerNH-D14
    Power SupplySilencer MK III 850W
    Keyboard G105
    Mouse G700S
    Headset/Speakers Bose Companion 5
    OS Windows 10 - I moved on from the technology of the previous decade.

    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    256

    I have completed about 48 hours of testing on 3504. All seems 100%.

  8. #8
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    37

    Quote Originally Posted by AndyVee View Post
    Upgraded M8F to this and have noticed an issue if anyone can help .

    When powering on from cold boot ( power switch at wall was off ) system powers on then off after a second and then powers on and boots .
    This only happens after I have set O/C to XMP profile , if I set to defaults then it doesn't occur but then my memory ( Corsair Dom's ) aren't running at full speed .

    This has not happened with all other versions I have used since getting this board ( only BIOS I didn't use was the beta 3101 )

    Anyone any idea's or shall I roll back ?

    UPDATE -- Issue confirmed , I have rolled back to 3401 and the above behaviour goes away so something not quite right with this


    I have the same issue .... trying to fix it ....

  9. #9
    ROG Guru: Brown Belt Array NemesisChild PC Specs
    NemesisChild PC Specs
    MotherboardASUS Maximus X Hero (WI-FI AC)
    ProcessorIntel i7 8700K
    Memory (part number)G.Skill F4-3600C16D-16GTZR
    Graphics Card #1Nvidia GTX 1070 Ti FE
    Graphics Card #2Nvidia GTX 1070 Ti FE
    MonitorASUS ROG Swift PG278Q
    Storage #1Samsung 970 PRO 512GB NVMe M.2
    Storage #2WD Black 2TB 7200 RPM 64MB Cache
    CPU CoolerNZXT Kraken X42
    CaseCooler Master HAF 932 Advanced
    Power SupplyEVGA SuperNova 1200 P2
    Keyboard Logitech G910 Orion Spark
    Mouse Logitech G703 Wireless
    Headset Logitech G Pro
    Mouse Pad SteelSeries
    OS Windows 10 Home x64 (UEFI)
    Network RouterLinksys WRT1900AC
    NemesisChild's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    89
    Posts
    1,768

    Quote Originally Posted by AndyVee View Post
    Upgraded M8F to this and have noticed an issue if anyone can help .

    When powering on from cold boot ( power switch at wall was off ) system powers on then off after a second and then powers on and boots .
    This only happens after I have set O/C to XMP profile , if I set to defaults then it doesn't occur but then my memory ( Corsair Dom's ) aren't running at full speed .

    This has not happened with all other versions I have used since getting this board ( only BIOS I didn't use was the beta 3101 )

    Anyone any idea's or shall I roll back ?

    UPDATE -- Issue confirmed , I have rolled back to 3401 and the above behaviour goes away so something not quite right with this
    This was normal behavior on previous platforms when cutting off power to the board.

    Honestly, I wouldn't worry about.
    Intel i7 8700K@ 5.2GHz (Delidded)
    ASUS Maximus X Hero (Bios 1801)
    NZXT Kraken X42
    G.Skill TridentZ@ 4000MHz CL16 2x8GB
    SLI: 2x Nvidia GTX 1070 Ti FE@ 2025/2025MHz
    OS: Samsung 970 PRO 512GB NVMe M.2
    Storage: Samsung 960 EVO 500GB NVMe M.2
    Storage: 2x Samsung 850 EVO 500GB
    Storage: WD Black 7200 RPM 64MB Cache 2TB
    EVGA SuperNova 1200 P2
    Cooler Master HAF 932 Advanced

  10. #10
    ROG Enthusiast Array dannyboy292 PC Specs
    dannyboy292 PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VIII Hero
    Processori7 6700K
    Memory (part number)GSkill TridentZ DDR4 3200 16GB (2x8)
    Graphics Card #1Asus Strix 980 OC
    Storage #1Samsung 840 Evo
    Storage #2WD Black HDD 1TB
    CPU CoolerCorsair H100i
    CaseNZXT Phantom 410
    Keyboard Corsair Strafe RBG
    Mouse Corsair Vengance M95
    OS Windows 10 Pro 64 bit

    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    46

    All seems OK here so far

Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •