Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New ROGer Array muttley616 PC Specs
    muttley616 PC Specs
    MotherboardStrix X370-F
    ProcessorRyzen 7 1700x
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GTZ
    Graphics Card #11080Ti FE
    MonitorAsus PB287Q
    Storage #1Samsung 960 EVO M.2-2280 250GB
    Storage #2Toshiba x300 4TB
    CPU CoolerFull EK Loop
    CasePhanteks Enthoo Pro M
    Power SupplyCorsair 650W RMx
    Keyboard Razer Blackwidow Tournament Edition
    Mouse Razer Naga
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Strix x370-f Temps with 1700x

    Hey Guys,

    Just installed the new 0813 bios and seem to be getting a massive increase in temps being reported - used to be ~40c under load and now reporting 60c.

    I have a full custom loop in the system and the graphics card (1080 ti), which is after the CPU in the loop is still reporting a max of 40c under load so this has not changed and makes me believe that the current temps being reported in the new bios are false as I would have expected the GPU to be running hotter if the CPU was at 60c.

    Anyone seen anything like this?

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Sounds like Sense Mi Skew may be enabled and reporting actual correct temps now.

  3. #3
    ROG Member Array daniel.marinescu PC Specs
    daniel.marinescu PC Specs
    MotherboardROG STRIX X370-F GAMING
    ProcessorAMD RYZEN 7 1800X
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GTZR
    Graphics Card #1ASUS GeForce® GTX 1080 Ti STRIX OC
    MonitorLG 27"
    Storage #1240GB HyperX
    Storage #22x500GB WD Black
    CPU CoolerCorsair H55
    CaseSegotep SG-K7
    Power SupplyFSP HYDRO G 750
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Logitech G502
    Headset HyperX Cloud II
    Mouse Pad Logitech G
    Headset/Speakers Custom Made Speakers
    OS Windows 10
    Network RouterLinksys EA6700

    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    13

    For me X370-F + 1800X after update to 0813 temps are closer to real temp, before I had 4 to 15C in idle which is impossible

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    0813 is causing random shutdown for me and is also showing higher cpu temp than 0810. Hv reverted to 0810 , i can still live with the LAN issue.
    x370 F gaming with 1700x

  5. #5
    ROG Enthusiast Array unexpectedat1440p PC Specs
    unexpectedat1440p PC Specs
    Motherboardasus h67 ,asus h97,asus x370 strix
    Processori5 2500,i5 4590,ryzen r7 1700x
    Memory (part number)corsair 16gb ddr4 3000mhz ,16gb corsair 1600mhz ddr3,elexier 16gb 1333mhz ddr3
    Graphics Card #1gtx 980ti hybrid mod/aio
    Monitordell 1440p 144hz ,asus 27 1080p
    Storage #1850pro 128gb,500gb new 750evo,crucial 230gb
    Storage #2wd 2tb green
    CPU Coolerarctic liquid freezer 240,be quiet shadowrock 2,scythe mugen3
    Casecorsair 400r,bitfenix midi,corsair 750d
    Power Supplycorsair 550w,seasonic 650w,enermax 625w
    Keyboard corsair k70 mx red switches
    Mouse razer deathadder chroma
    Headset sennheiser 598se
    Mouse Pad steelseries a 400mmx380mm
    Headset/Speakers canton,svs,dali,magnat
    OS win 10 home 64bit
    unexpectedat1440p's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    31

    upated to the 813 version

    Quote Originally Posted by XiaoDingTang View Post
    0813 is causing random shutdown for me and is also showing higher cpu temp than 0810. Hv reverted to 0810 , i can still live with the LAN issue.
    x370 F gaming with 1700x
    813 bios is working good for me I cab even run some higher ram speeds without boot problems but still can't run doc profile standart with my 3000mhz ram always crashing when booting set the memory freq. to 2666mhz which is working without problems.

    With what are you reading the temps. ? hw info64 tdie I guess

    which LAN issue did you have I had some disconnects with a other router and my pc and a other bios version but windows 10 intel lan driver was broke for me after the reinstall of windows the problem was gone.

    Did you do a a reset of the network adapter in windows in the options menu ?

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    I'm having some problems with this motherboard. I have 1700x and 2800 MHZ 16x2 kit from Gskill Trident Z. I was able to achieve 2800 and also 3.9 ghz without problems but if I turn computer off and turn on the motherboard get stuck on Rog logo and boot led(green) stay on. I don't know the reason. When this happen , I need clear cmos because doesn't matter if I revert overclock the same problem will happen.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •