Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array micketkeong PC Specs
    micketkeong PC Specs
    MotherboardRAMPAGE IV EXTREME
    ProcessorI7 3930K C2
    Memory (part number)CORSAIR VENGEANCE 16GB
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 STRIX
    Sound CardASUS PHOEBUS
    MonitorDELL U2713HM
    Storage #1INTEL 530 240GB SSD
    Storage #2INTEL 520 240GB SSD
    CPU CoolerCUSTOME WATER COOLING
    CaseCASELAB MAGNUM STH10
    Power SupplyCORSAIR AX1500i
    Keyboard RAZER DEATHSTALKER CHROMA
    Mouse RAZER LANCEHEAD CHROMA TOURNAMENT EDITION
    Headset RAZER TIAMAT 7.1
    Mouse Pad RAZER GOLIATHUS SPEED EDITION
    Headset/Speakers LOGITECH Z5500
    OS MICROSOFT WINDOW 10 64BITS
    micketkeong's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Reputation
    10
    Posts
    101

    Rampage 4 Extreme stuck at Q-code 00 when power up

    Hi all, I just bought Asus GTX 1080 to replace my 5 years old card, after I install everything, I press the power button, my system refuse to start and the Q-code show 00, I don't know what happen, the only way for me to start up my system is press the CMOS button, the system will start up. is it got anything to do with my overclocking that my system refuse to start? Now every time before I start my system, I need to press CMOS button once to clear everything, any idea how to solve this problem? thanks
    i7 3930K C2 (4.5 ghz, Core Voltage 1.320V, offset VCore +0.010 previous [+0.020], BIOS 4901)(XSPC Raystorm Water block)
    ASUS RAMPAGE 4 EXTREME
    Corsair CMZ 16GX3M4X1866C9
    ASUS ROG GTX 1080 STRIX
    DELL U2713HM
    Intel 530 240GB SSD RAID 0
    Western Digital Caviar Black 1TB SATA 6 x 2 (non RAID)
    SILVERSTONE STRIDER 1500W
    Hardware Lab Black Ice SR1 Low Air Flow Optimized - 360 Radiator
    Scythe Gentle Typhoon 120mm x 25mm Fan - 1850 RPM x 6

  2. #2
    ROG Guru: Blue Belt Array jab383 PC Specs
    jab383 PC Specs
    Motherboard24/7 rig : Maximus VI Extreme
    Processori7 4790K
    Memory (part number)16GB Mushkin Redline 2400 10-12-12-28 + 16GB Corsair Vengeance 2400 10-12-12-31
    Graphics Card #1AMD Firepro W5000
    Sound CardM6E Supreme FX
    MonitorDell U2413
    Storage #1Kingston SH103S3240G SSD
    Storage #2Seagate ST1000DM003 1TB
    CPU CoolerCustom water loop, Delidded, Liquid Metal TIM
    CaseCoolerMaster HAF XM
    Power SupplyCorsair HX-750
    Keyboard Logitech G710+
    Mouse Logitech M705
    OS Windows 7 64 Pro
    jab383's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    107
    Posts
    848

    Nice rig. I like the equipment list. Here are a few thoughts, but I'm afraid nothing specific.

    Code 00 usually means a dead CPU. If yours boots with clear-CMOS defaults, that's probably not it this time.

    There may be a mismatch between the PSU and the new video card that gets in the way of initial overclock voltage settings. To check, measure all the ProbeIt points with a DVM while the 00 code is showing. The fix might be to put relaxed initial settings in the OC profile, then progress to the desired eventual settings.

    Have you tried to revert to the old video card? Does the problem clear up?
    The video card is in the x16_1 slot, right?

    If the old card didn't have a UEFI video BIOS, the boot settings on the R4E would need the CSM (Compatibility Support Module) enabled.
    New cards like the GTX 1080 Strix have UEFI bootability. Try disabling CSM.

    Hope some of these help

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array micketkeong PC Specs
    micketkeong PC Specs
    MotherboardRAMPAGE IV EXTREME
    ProcessorI7 3930K C2
    Memory (part number)CORSAIR VENGEANCE 16GB
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 STRIX
    Sound CardASUS PHOEBUS
    MonitorDELL U2713HM
    Storage #1INTEL 530 240GB SSD
    Storage #2INTEL 520 240GB SSD
    CPU CoolerCUSTOME WATER COOLING
    CaseCASELAB MAGNUM STH10
    Power SupplyCORSAIR AX1500i
    Keyboard RAZER DEATHSTALKER CHROMA
    Mouse RAZER LANCEHEAD CHROMA TOURNAMENT EDITION
    Headset RAZER TIAMAT 7.1
    Mouse Pad RAZER GOLIATHUS SPEED EDITION
    Headset/Speakers LOGITECH Z5500
    OS MICROSOFT WINDOW 10 64BITS
    micketkeong's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Reputation
    10
    Posts
    101

    Hi jap383, my card is install at the 16_1 slot, i don't have other card to try because my gtx titan black is dead, i also disable CSM still no luck, don't know what is the cause
    i7 3930K C2 (4.5 ghz, Core Voltage 1.320V, offset VCore +0.010 previous [+0.020], BIOS 4901)(XSPC Raystorm Water block)
    ASUS RAMPAGE 4 EXTREME
    Corsair CMZ 16GX3M4X1866C9
    ASUS ROG GTX 1080 STRIX
    DELL U2713HM
    Intel 530 240GB SSD RAID 0
    Western Digital Caviar Black 1TB SATA 6 x 2 (non RAID)
    SILVERSTONE STRIDER 1500W
    Hardware Lab Black Ice SR1 Low Air Flow Optimized - 360 Radiator
    Scythe Gentle Typhoon 120mm x 25mm Fan - 1850 RPM x 6

  4. #4
    ROG Guru: White Belt Array micketkeong PC Specs
    micketkeong PC Specs
    MotherboardRAMPAGE IV EXTREME
    ProcessorI7 3930K C2
    Memory (part number)CORSAIR VENGEANCE 16GB
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 STRIX
    Sound CardASUS PHOEBUS
    MonitorDELL U2713HM
    Storage #1INTEL 530 240GB SSD
    Storage #2INTEL 520 240GB SSD
    CPU CoolerCUSTOME WATER COOLING
    CaseCASELAB MAGNUM STH10
    Power SupplyCORSAIR AX1500i
    Keyboard RAZER DEATHSTALKER CHROMA
    Mouse RAZER LANCEHEAD CHROMA TOURNAMENT EDITION
    Headset RAZER TIAMAT 7.1
    Mouse Pad RAZER GOLIATHUS SPEED EDITION
    Headset/Speakers LOGITECH Z5500
    OS MICROSOFT WINDOW 10 64BITS
    micketkeong's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Reputation
    10
    Posts
    101

    Hi all, from the day I started this thread, it's been quiet a few months had passed. I have tried to figure it out and try some step to resolve it. Today, I finally know the culprit of my problem. I have tried -

    1. Switch PSU (Failed)
    2. Change all the extension cable (Failed)
    3. Re-seat water block and apply new thermal paste (Failed)
    4. Re-install Window (Failed)
    5. Flash BIOS (Failed)
    6. Switch between BIOS 1 and BIOS 2 (Failed)
    7. Change CMOS battery (Failed)
    8. Changed Display Port Cable to DVI cable (Passed!)

    It is the display port cable that I bought together with ASUS GTX 1080 caused me this problem for few month and I am having this problem from the day I bought my GTX 1080. I switched to DVI cable and my RIG can post and straight go in to window, no more stuck at Q-Code 00. For those who having this Q-code 00 problem, maybe you should try exchange your video cable, even it is not display port and different ASUS motherboard. Try and see if the solution I use can help you too, thanks

    I am glad I no need to RMA this board since it is still doing fine.
    By the way, May I know how to edit this thread title? I wish to edit it to (SOLVED)

    (Sorry for my bad English)
    Last edited by micketkeong; 08-26-2017 at 07:58 AM.
    i7 3930K C2 (4.5 ghz, Core Voltage 1.320V, offset VCore +0.010 previous [+0.020], BIOS 4901)(XSPC Raystorm Water block)
    ASUS RAMPAGE 4 EXTREME
    Corsair CMZ 16GX3M4X1866C9
    ASUS ROG GTX 1080 STRIX
    DELL U2713HM
    Intel 530 240GB SSD RAID 0
    Western Digital Caviar Black 1TB SATA 6 x 2 (non RAID)
    SILVERSTONE STRIDER 1500W
    Hardware Lab Black Ice SR1 Low Air Flow Optimized - 360 Radiator
    Scythe Gentle Typhoon 120mm x 25mm Fan - 1850 RPM x 6

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •