Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    AURA Rainbow vs Color Cycle

    Hey!
    Recently got a Z270F with Trident Z ram sticks and a Strix 1080, so of course I downloaded Aura to get the most out of it.

    Now, for me the "Color cycle" mode is silky smooth, the transitions between colours is perfect and the leds fade from one to the other.
    However, when I set the "Rainbow" mode, I can see the leds changing colour in steps (not large ones though), and the whole thing seems more "stuttery".
    My question is if this is normal, or if something borked during first installation, as I have later tried to uninstall and use the Aura Cleaner before reinstalling with no improvement.

    It may be important to note that I first installed the GPU Aura program before Aura Sync. Don't know if this somehow messed things up.

    Thanks in advance!

    Specs:
    i7 7700k
    Asus Strix Z270F
    16GB Trident Z RAM
    Asus Strix 1080

  2. #2

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Well, that's kind of my problem: the effect is at it's lowest possible setting now, and it seems to be doing this no matter the speed setting.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Okay, so after some more testing it seems that the motherboard, when the computer is turned off, manages a smooth rainbow, as I forgot to turn the nightmode off. However, as the computer turns on and AURA wakes up, it goes stuttery again, even after trying REVO uninstaller and installing again.
    I genuinely have no idea what to test next, as my friend with the exact same specs has a smooth rainbow.

  5. #5

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    I have updated mine, while he hasn't, because my keyboard wasn't recognized by the bios without it.
    Though after more testing, it seems the problem lies in the graphics card (sadly).
    If I unsync it, the motherboard and RAM are doing the rainbow smoothly, but if I include it, the rainbow goes back to stuttermode.

    Because of this, I tried REVO-uninstalling the "Aura for Graphics cards and [...]", but to no avail.
    I don't know why my 1080 is murdering the rainbow effect, but I suspect the Graphics card Aura and normal Aura are somehow incompatible.
    (As far as I know, my friend did not install aura for gaphics)

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by Chino View Post
    Try lowering the effect's speed.
    i tried that, and it just makes it more choppy and less smooth

  8. #8
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Same issue

    Quote Originally Posted by Jonas99c View Post
    i tried that, and it just makes it more choppy and less smooth
    Did you figure out a solution? I have been looking for months.

  9. #9
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Asus AURA

    At starting "Rainbow mode" in AURA, the laptop light zone used to light up with almost all colors sliding. But after the recent update, the "Rainbow mode" is similar to the "Color cycle" i.e., now the laptop light zone lights up with the same/mono color and fades away changes to a different color. "Rainbow mode" was a lot cooler in the old version of Armoury Crate (AURA) (Version: 2.6.14.0). If anyone has the solution the please reply. Thank You in advance.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •