Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 18 of 18

Thread: Deleted

  1. #11
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Quote Originally Posted by Dicehunter View Post
    The only issue I'm seeing with the 1.72 firmware update is that for some reason the guys who make the firmware decided to lengthen the wakeup time when the mouse goes to sleep in wireless mode.

    It used to wakeup instantly when I moved it but for some reason the software guys changed it to 2-3 seconds instead of instantaneously, Would really love to know why.

    I flashed the Spatha with the older 1.69 firmware that I have saved to test this and the mouse responds instantly, Very odd decision from the software team.
    Generally, if the mouse polls less frequently (to check for activity) when in sleep mode then it prolongs the battery life. I will discuss this with the software team, I wasn't used to the delay either to be honest. Thanks.

  2. #12
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Quote Originally Posted by czechoj View Post
    The new ROG Armory 3.00.14 solves the problem of permanent asking for the firmware update
    That was a strange issue, I didn't encounter that. Glad it's resolved now.

  3. #13
    ROG Guru: Orange Belt Array Dicehunter PC Specs
    Dicehunter PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VII Hero AM4
    ProcessorAMD Ryzen 2700X @ 4.20GHz
    Memory (part number)Corsair Vengeance RGB Pro 16GB *2x8GB* 3200MHz
    Graphics Card #1Corsair Light Enhancement Kit x 2
    Graphics Card #2AMD Radeon VII 16GB HBM2 1800/1000
    Graphics Card #3Corsair Commander Pro
    Graphics Card #4Corsair RGB Fan LED Hub x 2
    Sound CardCreative Sound Blaster X AE-5 + Custom RGB Backplate
    MonitorAsus ROG Strix XG35VQ 35" 1440P 100Hz Ultrawide VA Freesync
    Storage #1Corsair MP500 120GB NVME M.2 SSD + Corsair Force GT 120GB
    Storage #2Western Digital Caviar Black 6TB + 2TB
    CPU CoolerCorsair H150i Pro + 6 x Corsair HDRGB 120mm Fans
    CaseCorsair 570 X - Red + 3 x Corsair HDRGB 120/140mm Fans
    Power SupplyCorsair RMi 1000w + Black Cablemod Kit
    Keyboard Asus ROG "Claymore 100%" RGB Cherry MX Blue + Black PBT Double Shot Keycaps
    Mouse Asus ROG Spatha
    Headset Corsair Void Pro RGB Wireless 7.1
    Mouse Pad Asus ROG Sheath
    Headset/Speakers Beyerdynamic DT770 Pro 250 Ohm + DT990 Pro 250 Ohm
    OS Windows 10 - Professional 64 Bit Edition
    Accessory #1 Beyerdynamic Fox Pro + Mic Arm + Shock Mount
    Accessory #2 Corsair ST100 x 2
    Accessory #3 Asus ROG Spotlight
    Dicehunter's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Reputation
    19
    Posts
    337

    Quote Originally Posted by MasterC@ASUS View Post
    Generally, if the mouse polls less frequently (to check for activity) when in sleep mode then it prolongs the battery life. I will discuss this with the software team, I wasn't used to the delay either to be honest. Thanks.
    Appreciated thank you, A simple option to change this would be great.
    = Steam - Dicehunter = Origin - Dicehunter =





  4. #14
    ROG Member Array Eze2kiel's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    6

    I recently acquired an ASUS ROG Spatha.
    The issue is that I give it a non-intensive use and every day I must load the mouse into the charging base.

    Is this normal or is it consuming too much battery?

    I ask more than anything because I come from a Logitech M510 and the batteries lasted me about three months without charging them.

    Thanks!

  5. #15
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Quote Originally Posted by Eze2kiel View Post
    I recently acquired an ASUS ROG Spatha.
    The issue is that I give it a non-intensive use and every day I must load the mouse into the charging base.

    Is this normal or is it consuming too much battery?

    I ask more than anything because I come from a Logitech M510 and the batteries lasted me about three months without charging them.

    Thanks!
    In general, place the Spatha back on the dock at the end of the day. With more intense gaming or bright lighting effects on, you may need to dock it while taking a break. This is normal for the Spatha, it consumes more power than the average mouse since it is focused on performance and experience (higher resolution, polling rate, and Aura Sync lighting).

  6. #16
    ROG Member Array Eze2kiel's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    6

    I've a problem when starting the PC.
    I miss a sign with error referred to LiveUpdateSyncCheck.exe

    Current version installed:

  7. #17
    ROG Guru: Brown Belt Array Brighttail PC Specs
    Brighttail PC Specs
    Laptop (Model)Asus G751JT
    MotherboardAsus x299 Rampage VI Extreme
    ProcessorIntel i9-7900x
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum SE 3200Mhz 4x8
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI
    MonitorAcer XB321HK (4k,IPS,G-sync)
    Storage #1Intel 900p (Boot) 2xSM961 (RAID 0) Games
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GB - WD Black 4TB
    CPU CoolerCustom Water Cool
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX 1200i
    Keyboard Corsair Platinum 95
    Mouse Asus SPATHA
    Mouse Pad Corsair MM800
    Headset/Speakers Kanyo Y5
    OS Windows 10 64 bit
    Accessory #1 2 x Alphacool Full Copper Radiator 420mm/280mm
    Accessory #2 Monsoon MMRS reservoir w/ 2 x D5 Vario Pump
    Accessory #3 Monsoon Free Center Compression Fittings

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    33
    Posts
    1,318

    Is there a way to reset or flash the Asus firmware? I'm having an issue with the wireless portion. It works fine until it sits idle for 5 or so minutes, then it won't wake up. I have to turn off the mouse and back on to get it to reset. I'm on latest version of Armory and firmware for base and mouse. I have tried going back to an earlier version of Armory but it still is an issue.

    Also if I bring up the Armory software when it is wireless, the software won't load. I can get it to load by attaching the wire and turning off the base. Armory will come up. Then I unplug the wire and turn on the base to go into wireless mode and the Armory will come up. At this point I'm not sure if it is a hardware or software issue, so I figure if I flash or reset the firmware I can hopefully fix this.

    All this is on a pretty fresh install of Windows 10 Pro of about 2 weeks ago. Help?]

    *EDIT* I found the post on how to flash / reset the firmware. I have tried that, it reset the mouse but not the dock. I'll test it out to see if there is still an issue. Is there a way to reset the dock firmware?
    Last edited by Brighttail; 06-15-2019 at 09:59 PM.
    Panteks Enthoo Elite / Asus x299 Rampage VI Extreme / Intel I9-7900X / Corsair Dominator Platinum SE 4x8 3200MHz
    MSI GTX 1080 TI / 2x Intel 900p in a bootable VROC RAID 0 / Samsung 960 Pro 512GB
    Samsung 850 PRO 512GB / Western Digital Gold 8TB HD
    Corsair AX 1200i / Corsair Platinum K95 / Asus Spatha
    Acer XB321HK 4k, IPS, G-sync Monitor / Water Cooled / Asus G571JT Laptop

  8. #18
    ROG Guru: Brown Belt Array Brighttail PC Specs
    Brighttail PC Specs
    Laptop (Model)Asus G751JT
    MotherboardAsus x299 Rampage VI Extreme
    ProcessorIntel i9-7900x
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum SE 3200Mhz 4x8
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI
    MonitorAcer XB321HK (4k,IPS,G-sync)
    Storage #1Intel 900p (Boot) 2xSM961 (RAID 0) Games
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GB - WD Black 4TB
    CPU CoolerCustom Water Cool
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX 1200i
    Keyboard Corsair Platinum 95
    Mouse Asus SPATHA
    Mouse Pad Corsair MM800
    Headset/Speakers Kanyo Y5
    OS Windows 10 64 bit
    Accessory #1 2 x Alphacool Full Copper Radiator 420mm/280mm
    Accessory #2 Monsoon MMRS reservoir w/ 2 x D5 Vario Pump
    Accessory #3 Monsoon Free Center Compression Fittings

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    33
    Posts
    1,318

    So a year ago I had to RMA my original Spatha for a tracking issue. I sent back only the mouse and got a whole new, complete mouse box. I thought there might be an issue with the base, so I went down and got the other base and tried to use it. Turns out that base has the magnets in reverse polarity, so the mouse is repelled from the base. I'm thinking, how odd? Is this a quality control issue to show the difference between new ones and RMA'd ones? I can't think of another good reason to do it intentionally. I suppose in the end the mice/bases can just have their magnets put in randomly during assembly and then someone has to make sure they are magnetized right instead of repelling. Any thoughts?
    Panteks Enthoo Elite / Asus x299 Rampage VI Extreme / Intel I9-7900X / Corsair Dominator Platinum SE 4x8 3200MHz
    MSI GTX 1080 TI / 2x Intel 900p in a bootable VROC RAID 0 / Samsung 960 Pro 512GB
    Samsung 850 PRO 512GB / Western Digital Gold 8TB HD
    Corsair AX 1200i / Corsair Platinum K95 / Asus Spatha
    Acer XB321HK 4k, IPS, G-sync Monitor / Water Cooled / Asus G571JT Laptop

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •