Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Hybrid View

  1. #1
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    161
    Posts
    7,454

    Zenith Extreme bug report form

    Use this form to report bugs. Be as complete as you can. Verify you actually have a bug to report before filling out the form, though.

    https://docs.google.com/forms/d/e/1F...Wg1cg/viewform

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    11
    Posts
    18

    Hi Raja asus zenith extreme x399 rtx2080 2 cards no boot error code OE LOAD VGA BIOS

    having trouble using 2 rtx2080s in my system no boot ,with nvlink or without
    tried
    one rtx 2080 and one gtx980 it boots ,tried two gtx980s in sli it boots ,tried one rtx 2080 in each slot it boots,there are more forums with same problem,sorry about posting it here

    specs
    asus zenith extreme x399
    32 gb corsair vengence
    1200w corsair hx i platanum
    Last edited by Harley2000; 10-08-2018 at 01:10 PM.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2018
    Reputation
    10
    Posts
    10

    I am also having the issue of being unable to run 2x 2080 Ti cards in my system. I can use the dip switches to disable a PCIE slot of either card (which are plugged into slots 1 and 3 of the x16 slots) and it boots fine. Previously I was running 2x 1080 Ti with no problems.

    This issue is not plaguing other manufacturers x399 boards so is not an AMD related issue. I've also been posting on overclock.net https://www.overclock.net/forum/11-a...thread-96.html

    elmor has said he will test tomorrow so hopefully he has an answer for us in the next few days.

    I've raised a support ticket with ASUS Technical Support and completed the Zenith Extreme bug report form. Knowing that I am not the first to do this and not seeing replies elsewhere makes me wonder if this issue is being taken seriously by ASUS. This is a high end motherboard that costs a not inconsiderable amount and the support has been rubbish.

    I was on the edge of loosing hope until the reply from elmor, to which I am very grateful to him for. He has restored a little spark in me for the time being.

    The problem was, as far as I can see, first raised by eco_batch on 22.09.18

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...-Load-VGA-Bios

    Two full working weeks have passed and to date no official response. It's a real kick in the balls.

    Unlike Harley2000 I am not sorry for posting here. There has been plenty of time for an official response to be issued and still we sit here in the dark.
    Last edited by camulos; 10-08-2018 at 09:57 PM.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2018
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Duplicate post. Deleted.
    Last edited by camulos; 10-08-2018 at 09:22 PM. Reason: Duplicate Post

  5. #5
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I'm also having the same issue of being unable to post with two 2080Ti's (or a Titan V with one 2080Ti) on the board the same time, all of them work on their own in their slots, but never more than one. Have tried all previous troubleshooting as well.

    Configuration:
    Asus ROG Zenith Extreme
    Threadripper 2990WX
    128 GB DDR4-2933 Triden Z RGB RAM
    2x 2080Ti 1x Titan V
    EVGA 1600P2 PSU
    3x 960 Evo NVMe SSD.

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    11
    Posts
    18

    Quote Originally Posted by amelius View Post
    I'm also having the same issue of being unable to post with two 2080Ti's (or a Titan V with one 2080Ti) on the board the same time, all of them work on their own in their slots, but never more than one. Have tried all previous troubleshooting as well.

    Configuration:
    Asus ROG Zenith Extreme
    Threadripper 2990WX
    128 GB DDR4-2933 Triden Z RGB RAM
    2x 2080Ti 1x Titan V
    EVGA 1600P2 PSU
    3x 960 Evo NVMe SSD.
    ZE 1501 https://www.mediafire.com/file/n9mik...-1501.zip/file

    - Should solve 2x RTX 2080 getting stuck at 0E

    This was just released internally, someone else seems to have fixed it for us

    thanks to elmor on overclockers net

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    11
    Posts
    18

    news update
    the new bios 1501 is on asus website to download
    https://www.asus.com/Motherboards/RO...Desk_Download/

    i

  8. #8
    ROG Member Array Yves PC Specs
    Yves PC Specs
    MotherboardAsus ROG Zenith Extreme
    ProcessorAMD Ryzen Threadripper 1950X
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB F4-2933C14Q2-128GTZRX
    Graphics Card #1Asus ROG Strix RX Vega 64 8GB Gaming OC Edition
    MonitorLG 32UD89-W 32" 4K IPS
    Storage #1Samsung 960 PRO M.2 512GB
    Storage #2Samsung 960 EVO M.2 1TB
    CPU CoolerEnermax LiqTech TR4 240
    Casebe quiet! Pure Base 600 Window Black
    Power SupplyCorsair AX1200
    Keyboard Logitech G15 (version 2)
    Mouse Microsoft Comfort Mouse 4500
    Headset HyperX Could II
    Mouse Pad Prodye
    Headset/Speakers Logitech Z-5500 THX 5.1 + LG 32UD89W 2.0
    OS Host Windows 10 Pro (x64) + misc. Guest VM's
    Network RouterAsus RT-N56U
    Accessory #1 LG GGW-H20L BD/HD DVD/DVD/CD ReWriter
    Accessory #2 Icy Dock DuoSwap MB971SP-B 2.5" & 3.5" SATA HotSwap Dock
    Yves's Avatar
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Thumbs up v1501 bug fix request

    BIOS version 1501 still has the "Code 30 / Check CPU" bug after the system comes back out of sleep mode !!!

    @ASUS: FIX THIS PLEASE !!!

  9. #9
    ROG Guru: Blue Belt Array gupsterg PC Specs
    gupsterg PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VII Ranger
    Processori5 4690K
    Memory (part number)HyperX Savage 2400MHz 16GB
    Graphics Card #1Sapphire R9 Fury X (1145/545 Custom ROM)
    MonitorAsus MG279Q
    Storage #1Samsung 840 Evo 250GB
    Storage #2HGST 2TB
    CPU CoolerThermalRight Archon SB-E X2
    CaseSilverstone Temjin 06
    Power SupplyCooler Master V850
    Headset/Speakers HyperX Cloud
    OS Win 7 Pro x64 / Win 10 Pro x64
    gupsterg's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    102
    Posts
    982

    I'm currently on a beta which is available on OCN. I believe it is based on UEFI 1402 as it pre dates 1501. Resuming from sleep it has no issues. Another member is using 1601, again available on OCN and a thread here has link. A user that I know uses sleep, is on that UEFI and has not reported an issue similar to you. Perhaps give them a go.
    Intel Defector AMD Rebel

    TR 1950X - Custom WC - Asus Zenith Extreme Alpha - G.Skill Trident Z 3400MHz C14 QC - RX VEGA 64
    R5 3600 - Custom WC - Asus Crosshair VII Hero Wifi - G.Skill Ripjaws V 3800MHz C16 - Sapphire HD 5850 Toxic

    24/7 OC: i5 4690K @ 4.9GHz CPU@1.255v 4.4GHz Cache@1.10v - Archon SB-E X2 - Asus Maximus VII Ranger
    Sapphire Fury X (1145/545 ~17.7K GS 3DM FS)

  10. #10
    ROG Guru: Yellow Belt Array Cory29 PC Specs
    Cory29 PC Specs
    MotherboardROG Zenith extreme x399
    Processor1950x
    Memory (part number)G Skill F4-3200C16-8GTZ - 64gb
    Graphics Card #1GIGABYTE GeForce GTX 980 Ti WF
    Monitorcintiq 22hd touch
    Storage #1Sam SSD 850 EVO 1TB
    CPU Coolerxspc block - D5 - 3x120 slim rad
    CaseView 71 (doesn't fit board)
    Power SupplyEVGA supernova 1000G3
    Keyboard K95

    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    131

    UEFI 1701

    fan profiles created in UEFI do not apply to windows on restart unless you open to load UEFI menu (f2) first

    Computer unable to shutdown windows closes but the motherboard is still on and still powering fans never turns off

    ** forced to use asus ai suit to correct issue however AI suit is worse at detecting and seeing correct % vales for fans
    **example I have 6 fans all the same yet AI suit gives them a different % min for each one some can go down to 10% some are stuck at 30%
    *** this appears to be the same issue that this board had at launch
    Last edited by Cory29; 03-05-2019 at 11:58 PM.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •