Page 30 of 31 FirstFirst ... 20 28 29 30 31 LastLast
Results 291 to 300 of 310
  1. #291
    ROG Guru: Brown Belt Array Brighttail PC Specs
    Brighttail PC Specs
    Laptop (Model)Asus G751JT
    MotherboardAsus x299 Rampage VI Extreme
    ProcessorIntel i9-7900x
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum SE 3200Mhz 4x8
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI
    MonitorAcer XB321HK (4k,IPS,G-sync)
    Storage #1Intel 900p (Boot) 2xSM961 (RAID 0) Games
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GB - WD Black 4TB
    CPU CoolerCustom Water Cool
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX 1200i
    Keyboard Corsair Platinum 95
    Mouse Asus SPATHA
    Mouse Pad Corsair MM800
    Headset/Speakers Kanyo Y5
    OS Windows 10 64 bit
    Accessory #1 2 x Alphacool Full Copper Radiator 420mm/280mm
    Accessory #2 Monsoon MMRS reservoir w/ 2 x D5 Vario Pump
    Accessory #3 Monsoon Free Center Compression Fittings

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    33
    Posts
    1,332

    Welp Justin you were right ... and for a brief moment, it was glorious! Back to the way it was. As you said it happened after the install of IRST, MEI, Chipset, and MB drivers.

    Click image for larger version. 

Name:	worked.jpg 
Views:	4 
Size:	221.5 KB 
ID:	78557

    Then windows updated and it went back to the way it was. I did it all over again, this time I didn't do the windows update but after 2 reboots and the moment that the Intel Turbo Boost technology booted up for the first time with the computer, the speed went back to the way it was. I'm not sure if it is something else that is loading up with Windows 10 or the Intel Turbo Boost. I may try to see if I can disable it and see how it goes but I'm not super optimistic.

    Have you tried the test again after installing everything, Justin?
    Panteks Enthoo Elite / Asus x299 Rampage VI Extreme / Intel I9-7900X / Corsair Dominator Platinum SE 4x8 3200MHz
    MSI GTX 1080 TI / 2x Intel 900p in a bootable VROC RAID 0 / Samsung 960 Pro 512GB
    Samsung 850 PRO 512GB / Western Digital Gold 8TB HD
    Corsair AX 1200i / Corsair Platinum K95 / Asus Spatha
    Acer XB321HK 4k, IPS, G-sync Monitor / Water Cooled / Asus G571JT Laptop

  2. #292
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,858

    My test was after all drivers and *updates, *install of Microsoft office, origin, steam, chrome, Ccleaner, *NOD32, *update of IRST and a host of other things. All windows updates until it stopped updating in 1809. *Installed crystalmarks and ATTO as I just wanted to check. Something you installed killed it. *
    How far are you in? Would be nice to know what it is that’s killing it by doing one step at a time then retesting *to see where it changes. *
    Last edited by JustinThyme; 01-28-2019 at 09:16 PM.

  3. #293
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,858

    I’m almost tempted to break it to see what’s causing it. Maybe mine will go south at some point to. Maybe a shout out to intel.*

  4. #294
    ROG Guru: Brown Belt Array Brighttail PC Specs
    Brighttail PC Specs
    Laptop (Model)Asus G751JT
    MotherboardAsus x299 Rampage VI Extreme
    ProcessorIntel i9-7900x
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum SE 3200Mhz 4x8
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI
    MonitorAcer XB321HK (4k,IPS,G-sync)
    Storage #1Intel 900p (Boot) 2xSM961 (RAID 0) Games
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GB - WD Black 4TB
    CPU CoolerCustom Water Cool
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX 1200i
    Keyboard Corsair Platinum 95
    Mouse Asus SPATHA
    Mouse Pad Corsair MM800
    Headset/Speakers Kanyo Y5
    OS Windows 10 64 bit
    Accessory #1 2 x Alphacool Full Copper Radiator 420mm/280mm
    Accessory #2 Monsoon MMRS reservoir w/ 2 x D5 Vario Pump
    Accessory #3 Monsoon Free Center Compression Fittings

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    33
    Posts
    1,332

    I got it to work twice. The first "break" was after I installed Asus aura. The second time I didn't install that but just did a microsoft update. Both times the only things I had installed were the motherboard drivers and IRST, MEI, Bluetooth, wifi, the normal motherboard stuff. Nothing else
    Panteks Enthoo Elite / Asus x299 Rampage VI Extreme / Intel I9-7900X / Corsair Dominator Platinum SE 4x8 3200MHz
    MSI GTX 1080 TI / 2x Intel 900p in a bootable VROC RAID 0 / Samsung 960 Pro 512GB
    Samsung 850 PRO 512GB / Western Digital Gold 8TB HD
    Corsair AX 1200i / Corsair Platinum K95 / Asus Spatha
    Acer XB321HK 4k, IPS, G-sync Monitor / Water Cooled / Asus G571JT Laptop

  5. #295
    ROG Guru: Brown Belt Array Brighttail PC Specs
    Brighttail PC Specs
    Laptop (Model)Asus G751JT
    MotherboardAsus x299 Rampage VI Extreme
    ProcessorIntel i9-7900x
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum SE 3200Mhz 4x8
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI
    MonitorAcer XB321HK (4k,IPS,G-sync)
    Storage #1Intel 900p (Boot) 2xSM961 (RAID 0) Games
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GB - WD Black 4TB
    CPU CoolerCustom Water Cool
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX 1200i
    Keyboard Corsair Platinum 95
    Mouse Asus SPATHA
    Mouse Pad Corsair MM800
    Headset/Speakers Kanyo Y5
    OS Windows 10 64 bit
    Accessory #1 2 x Alphacool Full Copper Radiator 420mm/280mm
    Accessory #2 Monsoon MMRS reservoir w/ 2 x D5 Vario Pump
    Accessory #3 Monsoon Free Center Compression Fittings

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    33
    Posts
    1,332

    So I'll post this here as I put on the Windows community. Simply put it looks like Intel Turbo Boost is killing our SSD speeds by 33% as both our machines, the moment it popped up after the 4th/5th boot, boom we lost the speed. Even turning it off in BIOS to keep it from being loaded up, it is still put into the registry on an OFF state. If i remove the entries, Microsoft puts it back and and re-enables it. Seriously this is screwed up. Suggestions anyone?


    Greetings,

    It is no secret that with the recent microcode updates to protect consumers from the SPECTRE and Meltdown issues, there is generally expected a slow down in CPU processing speeds and SSD performance. Myself I have noticed that my Intel 900p SSDs were losing about 33% in Q1 random 4k read/writes. Prior to all these updates I would get 300Mb/s in Q1 Random 4k read/writes. Once the new microcode was introduced that dropped to anywhere between 180-200MB/s.

    Well the other day I did a fresh install of Windows 10 build 1809. Before installing anything I checked out my speed using Crystal Disk Mark and amazingly, my speed was back to the original 300Mb/s mark. I went through my normal installation process and somewhere during installing my motherboard drivers, my speed dropped back to the 200Mb/s mark. Perplexed I was wondering what program or driver might be causing this drop? So I started over and installed WIndows again, then the Intel Chipset, Intel MEI, Motherboard drivers, Intel IRST, ect. What I found was after about the 4th or 5th boot, regardless what order I installed these drivers, the speed of my 900p would drop upon the next reboot.

    As I said I changed things up, installing the IRST driver first, audio second, ect. The next time, MEI first, LAN second, ect. Regardless of what I installed at the 4th or 5th boot, the speed would again drop. It seemed to coincide when Intel's Turbo Boost window would pop up for the first time. Anyone that has installed Windows 10, knows that the Intel Turbo Boost doesn't load up immediately but takes a few boots to pop up at start up. So I thought that this might be the culprit.

    I went into my BIOS and disabled the Turbo Boost and reinstalled Windows. This time all i did was reboot 5 times, installing nothing but CrystalDiskMark. Upon the 6th boot, the speed dropped again. I then repeated this installation except this time I changed the group policy of installing Windows updating, basically turning Windows updates OFF or not to install without my permission. Same thing after the 5th reboot, my speed would drop.

    I would really like to have my original speed of my Intel 900p back. A 33% drop is quite noticeable. The fact that I'm seeing the original speed after a fresh install made me quite happy and now I'm quite perplexed.

    So my question is simple. Why is this happening? What happens in those first 5 boots that changes Windows so my Intel 900p loses 33% of its speed? Is the microcode meant to fix SPECTRE/Meltdown not enabled in those first 5 boots? Do I have to install an INTEL driver for my 900p for Windows 10?

    I am asking because a friend with a 905p has been able to do a fresh install and is retaining his speeds. He and I have the same motherboard, GPU, RAM.

    **NOTE** I have downloaded the most up-to-date drivers for Intel Chipset, MEI, LAN, IRST, Audio, Bluetooth, Wifi, (all motherboard drivers)

    Help?














    Question Info


    Last updated January 29, 2019 Views 2 Applies to:

    Panteks Enthoo Elite / Asus x299 Rampage VI Extreme / Intel I9-7900X / Corsair Dominator Platinum SE 4x8 3200MHz
    MSI GTX 1080 TI / 2x Intel 900p in a bootable VROC RAID 0 / Samsung 960 Pro 512GB
    Samsung 850 PRO 512GB / Western Digital Gold 8TB HD
    Corsair AX 1200i / Corsair Platinum K95 / Asus Spatha
    Acer XB321HK 4k, IPS, G-sync Monitor / Water Cooled / Asus G571JT Laptop

  6. #296
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Try to disable the SPECTRE and Meltdow fix and test again.
    *

  7. #297
    ROG Guru: Brown Belt Array Brighttail PC Specs
    Brighttail PC Specs
    Laptop (Model)Asus G751JT
    MotherboardAsus x299 Rampage VI Extreme
    ProcessorIntel i9-7900x
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum SE 3200Mhz 4x8
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI
    MonitorAcer XB321HK (4k,IPS,G-sync)
    Storage #1Intel 900p (Boot) 2xSM961 (RAID 0) Games
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GB - WD Black 4TB
    CPU CoolerCustom Water Cool
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX 1200i
    Keyboard Corsair Platinum 95
    Mouse Asus SPATHA
    Mouse Pad Corsair MM800
    Headset/Speakers Kanyo Y5
    OS Windows 10 64 bit
    Accessory #1 2 x Alphacool Full Copper Radiator 420mm/280mm
    Accessory #2 Monsoon MMRS reservoir w/ 2 x D5 Vario Pump
    Accessory #3 Monsoon Free Center Compression Fittings

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    33
    Posts
    1,332

    Quote Originally Posted by shark75 View Post
    Try to disable the SPECTRE and Meltdow fix and test again.
    *
    Yeah done that. No effect.
    Panteks Enthoo Elite / Asus x299 Rampage VI Extreme / Intel I9-7900X / Corsair Dominator Platinum SE 4x8 3200MHz
    MSI GTX 1080 TI / 2x Intel 900p in a bootable VROC RAID 0 / Samsung 960 Pro 512GB
    Samsung 850 PRO 512GB / Western Digital Gold 8TB HD
    Corsair AX 1200i / Corsair Platinum K95 / Asus Spatha
    Acer XB321HK 4k, IPS, G-sync Monitor / Water Cooled / Asus G571JT Laptop

  8. #298
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Omega update

    So I'm not sure if this thread accepts Omega builds too. But I ditched the standard extreme. I like the look and 4 x nvme drives. Plus with the robust vrm cooling I could go with a separate ek velocity waterblock. I decided to redo all interior acrylic panels, re-sleeve cables and change the layout of cooling runs. I believe this looks so much better!
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20190216_210222.jpg 
Views:	0 
Size:	361.6 KB 
ID:	78903Click image for larger version. 

Name:	IMG_20190216_210252.jpg 
Views:	0 
Size:	292.0 KB 
ID:	78904Click image for larger version. 

Name:	IMG_20190216_210517.jpg 
Views:	0 
Size:	401.2 KB 
ID:	78905

  9. #299
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    4

    i want rampage vi extreme Original vrm heatsink where can i buy it??

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_3404.jpg 
Views:	0 
Size:	99.9 KB 
ID:	80062

  10. #300
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    49
    Posts
    101

    Quote Originally Posted by travp624 View Post
    So I'm not sure if this thread accepts Omega builds too. But I ditched the standard extreme. I like the look and 4 x nvme drives. Plus with the robust vrm cooling I could go with a separate ek velocity waterblock. I decided to redo all interior acrylic panels, re-sleeve cables and change the layout of cooling runs. I believe this looks so much better!
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20190216_210222.jpg 
Views:	0 
Size:	361.6 KB 
ID:	78903Click image for larger version. 

Name:	IMG_20190216_210252.jpg 
Views:	0 
Size:	292.0 KB 
ID:	78904Click image for larger version. 

Name:	IMG_20190216_210517.jpg 
Views:	0 
Size:	401.2 KB 
ID:	78905
    you've got one weird SLI watercooling circuit! Sure this is proper?

Page 30 of 31 FirstFirst ... 20 28 29 30 31 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •