Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    11

    G751JY wlan problems

    Recently I had to reset my laptop and now I have problems with my wlan connection. Randomly it disconnects for no reason (mobile phone 10cm away has no disconnects). The laptop also don't auto connect back. It's often, sometimes all ~10mins. I have disabled all power settings etc.
    On the Asus page I find this
    "Wireless Version V1.1.46.1285 2014/09/1887.45 MBytes
    Qualcomm Atheros Wireless Lan Driver and Application"

    But it can't be installed.. I checked I have Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7260 in my laptop.
    What may I do? I tried to upgrade the "Intel PROSet/Wireless Tools" for Win 8.1 but just a few mins after installation/reboot I have random disconnects. Any tips what may help? Even after upgrading PROSet Tools it seemed that Windows is manageing the connection..
    maybe it work If I can set it up that PROSet Tools manages it??
    Last edited by zenon49; 09-21-2017 at 12:45 AM.

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    11

    When it is disconnected it won't show any networks. Then I disable the adapter and activate it again. Now I can find my network.

    Also for some strange reasons it often disconnects just in the same moment I open a web page...
    another thing... when I enable the adapter, sometimes it won't find MY router/network but ~6 other networks (for ~10 mins). The strange thing.. several
    devices in the same room here are connected with NO PROBLEM at all.
    Last edited by zenon49; 09-21-2017 at 01:00 AM.

  3. #3
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    99
    Posts
    4,097

    I would suggest you download the correct intel driver from Asus support Downloads Disable your Adapter and uninstall the current driver. then install the Asus approved drivers and re enable your Adapter.
    After the reset most likely Windows updates over wrote the Asus driver with the Windows Native driver this could be causing you this issue.
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •