Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    ROG Member Array C5F-Z PC Specs
    C5F-Z PC Specs
    MotherboardCrosshair V Formula-Z
    ProcessorAMD FX-8350
    Graphics Card #1Asus GTX 770
    Graphics Card #2Asus GTX 770

    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    10

    ROG Gladius II buttons don't work {Resolved]

    Hey!
    i just got my Gladius II today and i have big problem with my buttons.

    I'll try explain as good as i can..

    I plugged Gladius II to my pc and i installed latest armoury software from Gladius II product site.. so far so good and then problems came in..

    Armoury updated mouse firmware and my whole mouse died almost completely i have 2 working buttons in it now.. (mouse scroll button (it acts as left click) and right click (it manages some light in some where) scrolling up and down doesnt do anything like nothin else as well so i cannot use my mouse as i need

    anyone with symptoms like this?

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array Ghozer PC Specs
    Ghozer PC Specs
    MotherboardAsus Prime Z270-A
    Processori7-7700k
    Memory (part number)16GB G.Skill TridentZ RGB DDR4-3200
    Graphics Card #1Asus ROG Strix GTX 1070
    Monitor2x HP 23xi
    Storage #1Samsung 970 Pro 512GB
    Storage #22TB Seagate Firecuda SSHD
    CPU CoolerAntec 120mm AIO
    CasePhanteks P400S
    Power SupplyCorsair RM750X
    Keyboard Asus ROG Strix Flare
    Mouse Asus ROG Gladius II
    Headset Steel Series Arctis 5 RGB
    Mouse Pad Random Alienware
    Headset/Speakers Creative Inspire GD580
    OS Windows 10
    Network RouterISP Standard (350mb/35mb)

    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    92

    There's lots reporting this, just look through the forum...

    there's also alternative firmware, things to try, ways to reset it, ways to force Firmware updates etc...

    just have a look through (don't need to go past this 1st page) and you should find it all.

    Note: may not be the exact same issue, but the 'fixes' may still be relevent.



    Quote Originally Posted by C5F-Z View Post
    Hey!
    i just got my Gladius II today and i have big problem with my buttons.

    I'll try explain as good as i can..

    I plugged Gladius II to my pc and i installed latest armoury software from Gladius II product site.. so far so good and then problems came in..

    Armoury updated mouse firmware and my whole mouse died almost completely i have 2 working buttons in it now.. (mouse scroll button (it acts as left click) and right click (it manages some light in some where) scrolling up and down doesnt do anything like nothin else as well so i cannot use my mouse as i need

    anyone with symptoms like this?

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    FIX for ROG Gladius II Button issue

    Hi everyone,

    I had this exact issue and managed to fix it! Here's what I did:

    1) Insert mouse holding left click + middle click + right click

    2) Opened ROG Armoury

    3) Let the update fail

    4) Run the ASUS tool found at this link -> http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/Acc...817.1501331441

    5) Done!


    I didn't see this tool mentioned anywhere on the forum so thought best to share, but it's been there the whole time.

    If the above doesn't work try a few different order of the steps but that tool was the key for me getting it working.

    It's a great mouse when functioning as intended! Persevere.

  4. #4
    ROG Member Array C5F-Z PC Specs
    C5F-Z PC Specs
    MotherboardCrosshair V Formula-Z
    ProcessorAMD FX-8350
    Graphics Card #1Asus GTX 770
    Graphics Card #2Asus GTX 770

    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Nice job!

    this solution worked for me also so i can confirm that this works.

  5. #5
    ROG Member Array lexpolicarpio PC Specs
    lexpolicarpio PC Specs
    MotherboardAsus h87m- PRO
    Processori7 4770k
    Memory (part number)Corsair Vengeance 4gb x2 Channel DDR3 Memory Kit (CMZ8GX3M2A1866C9), and (CMZ4GX3M1A1600C9) 4gb x2
    Graphics Card #1ROG Strix GeForce® GTX 1070 OC edition 8GB GDDR5
    MonitorASUS VZ249H Ultra-low Blue Light Monitor - 23.8" FHD (1920x1080), IPS, Ultra-Slim Design, Frameless,
    Storage #1WD Blue 500 gb
    Storage #2WD Blue 500 gb
    CPU Coolerstock
    CaseCooler Naster K380
    Power SupplyCorsair VS 650
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse ROG Gladius 2
    Headset/Speakers Xenon MULTIMEDIA SPEAKER AX-108
    OS Windros 10 Pro 64-bit
    lexpolicarpio's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Quote Originally Posted by ravenshield32 View Post
    Hi everyone,

    I had this exact issue and managed to fix it! Here's what I did:

    1) Insert mouse holding left click + middle click + right click

    2) Opened ROG Armoury

    3) Let the update fail

    4) Run the ASUS tool found at this link -> http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/Acc...817.1501331441

    5) Done!


    I didn't see this tool mentioned anywhere on the forum so thought best to share, but it's been there the whole time.

    If the above doesn't work try a few different order of the steps but that tool was the key for me getting it working.

    It's a great mouse when functioning as intended! Persevere.


    how do you fail the update ?

  6. #6
    Administrator Array MasterC@ROG's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    121
    Posts
    1,817

    When such an issue occurs, please download the 'Gladius II Firmware repair tool' from here to revert your profile to default settings:
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/Acc...221.1511925089

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    I've tried the method described in this thread, but it didn't help. I still see the stuck button #7. I noticed that when I press it 3 times, only then it un-stuck and fires 3 button presses simultaneously. It worked before updates of firmware and ROG Armoury. Changing firmware to 0186 and ROG Armoury to 2.06.01 didn't help.

    Every time ROG Armoury launches or when button #7 stuck, I need to press Ctrl + Alt + Del to workaround bug with loosing focus of active window.

    I've changed my OS (from Windows 7 Enterprise to Windows 10 Enterprise N), because, first I thought that it was virus (I've disabled all processes and services which I saw as suspicious), but then, I noticed, that it stuck even during installation of OS (with different partition table - GPT), so from that moment I understood that the reason is in the incorrect interruptions from this mouse (ROG Gladius II). Maybe firmware (0187) or ROG Armoury (2.06.04) is broken or something like that.

    P.S.: I'm not angry anymore, I'm tired of this. Maybe I need to go to service center and just replace it with previous version of this mouse - ROG Gladius or other mouse which doesn't have such issues (I forgot that I need to read the forums before buying the products and just looked at the brand of ASUS. But, I was wrong! This should be the rule for me: Read the forums before buying the products not looking on brand and other marketing things).
    Last edited by nouai; 07-31-2018 at 11:44 AM.

  8. #8
    Administrator Array MasterC@ROG's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    121
    Posts
    1,817

    So your only issue is that the backward (by default) button is not working or having a delayed reaction?

    If so, I haven't been able to replicate this issue on my Gladius II, at the present time, I'd suggest to RMA the mouse before deciding what to do next as an alternative.

  9. #9
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by MasterC@ASUS View Post
    So your only issue is that the backward (by default) button is not working or having a delayed reaction?

    If so, I haven't been able to replicate this issue on my Gladius II, at the present time, I'd suggest to RMA the mouse before deciding what to do next as an alternative.
    Thanks for the advice! Guys from the support, unable to fix that mouse, so they just replaced it. It looks like I'm "so lucky" to get the defective mouse.
    Now all works fine with 0187 firmware, but ROG Armoury 2.06.06 resets the mouse button assigments for "Top" tab (I need to disable 2 buttons which are by default: scroll click and DPI switch, but after re-enter to Armoury, I see they were reset to default values).
    Last edited by nouai; 10-06-2018 at 09:42 PM.

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by nouai View Post
    resets the mouse button assigments for "Top" tab (I need to disable 2 buttons which are by default: scroll click and DPI switch, but after re-enter to Armoury, I see they were reset to default values).
    I've fixed this by setting "C:\Program Files (x86)\ASUS\ROG Armoury\Config_GladiusII\config1.ini" to "read only" after I've set the necessary values in ROG Armoury II.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •