Page 4 of 5 FirstFirst ... 2 3 4 5 LastLast
Results 31 to 40 of 44
  1. #31
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    96

    If you look at the pic the dram voltage is at 1.36

  2. #32
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z - 3600MHz 16-16-16-36-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyPCP&C Turbo Cool 1200w
    Keyboard ROG Falchion NX / Strix Flare II
    Mouse ROG Chakram X/Chakram Core/Spatha X
    Headset ROG Delta S Animate
    Mouse Pad Steelseries Prism XL + ROG Scabbard II
    OS Windows 11 Home
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    347
    Posts
    17,059

    1.36v is fine, you could try setting 1.340v and see if that puts it at 1.35v.

    I have my Dram voltage at 1.50v which is the maximum recommended by Intel for DDR4.

  3. #33
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    96

    I've done a Prime95 (latest version) run set by this:



    And the VCORE raised to 1.248 v, why?
    Realbench won't raise it over 1.216 v

  4. #34
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z - 3600MHz 16-16-16-36-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyPCP&C Turbo Cool 1200w
    Keyboard ROG Falchion NX / Strix Flare II
    Mouse ROG Chakram X/Chakram Core/Spatha X
    Headset ROG Delta S Animate
    Mouse Pad Steelseries Prism XL + ROG Scabbard II
    OS Windows 11 Home
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    347
    Posts
    17,059

    Prime95 is a harsher test, get rid of it.

  5. #35
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    96

    Why is vcore increasing? Shouldnt stayed fixed and crash?

  6. #36
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z - 3600MHz 16-16-16-36-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyPCP&C Turbo Cool 1200w
    Keyboard ROG Falchion NX / Strix Flare II
    Mouse ROG Chakram X/Chakram Core/Spatha X
    Headset ROG Delta S Animate
    Mouse Pad Steelseries Prism XL + ROG Scabbard II
    OS Windows 11 Home
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    347
    Posts
    17,059

    You'd need to use a higher negative offset.

  7. #37
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    50

    Try setting the voltages. I think it will help with your problem.

  8. #38
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    96

    You'd need to use a higher negative offset.
    Which offset?

    Try setting the voltages. I think it will help with your problem.
    I've only set VCCIO, VCSSA, VCORE and DRAM, nothing else

  9. #39
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    96

    This is my whole configuration:

    - VCORE 1.25
    - MULTIPLIER 45
    - CACHE 43
    - LLC 4

    Im stable at 1.248 in the prime95 stability test, the vcore wont move from 1.248, 70 degree max

    How should I start with the adaptive mode now?

  10. #40
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z - 3600MHz 16-16-16-36-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyPCP&C Turbo Cool 1200w
    Keyboard ROG Falchion NX / Strix Flare II
    Mouse ROG Chakram X/Chakram Core/Spatha X
    Headset ROG Delta S Animate
    Mouse Pad Steelseries Prism XL + ROG Scabbard II
    OS Windows 11 Home
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    347
    Posts
    17,059

    Just change the cpu core/cache voltage to adaptive then enter in 1.25v in the "Additional Turbo Mode CPU Core Voltage Override".

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2 3 4 5 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •