Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4
Results 31 to 35 of 35
  1. #31
    ROG Enthusiast Array leyabe PC Specs
    leyabe PC Specs
    MotherboardASUS ROG Zenith Extreme
    ProcessorAMD Threadripper 1950X
    Memory (part number)Team Dark Pro 16GB (4 x 8GB)
    Graphics Card #1AMD RX Vega 64 Liquid-cooled
    Sound CardOn-board
    MonitorAcer XR341CK
    Storage #1250 GB M.2 Samsung 960 EVO
    Storage #21 TB SSD Samsung 850 EVO
    CPU CoolerEnermax Liqtech TR4 360 AIO
    CaseCougar Panzer Max
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard G.Skill 780 MX
    Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
    Headset Logitech G330
    Mouse Pad Corsair keyboard + mouse mat
    Headset/Speakers Logitech 2.0 + Logitech 5.1
    OS Win10 X64
    Network RouterTP Link Archer C2600

    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    51

    Another update, latest version of the Realtek driver from the Windows Update Catalog does not have the issue.
    Driver version is 6.0.1.8346 and I got it from here https://www.tenforums.com/drivers-ha...r-version.html
    (which links to the Windows Update Catalog).

    This version does install fine, does have the "SupremeFX" control panel, and the Amplification level does survive a reboot.
    I just find it weird that this driver is not offered on ASUS's support page, and isn't even listed on Realtek's website either.

  2. #32
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I installed version 6.0.1.8318 from that link without uninstalling my previous version (8.0.1.8273 on a Maximus X Code) beforehand and after the initial please wait message it said some file couldn't be found. After that it closed and nothing else happened. I rebooted and still have the SupremeFX setup, and it says I'm running 6.0.1.8318. I set my amplify level to performace (as someone noted before it's spelled wrong) and rebooted a couple times, it did stick. I listened to some music and videos, it sounds like it's on performance.

    Anyone know what the impedance range is for the 3 amplify settings? My headphones are rated for 32 ohms and every time I plug them in, front or back, impedance detection states they are higher than 110 ohms and sets it to extreme. This is definitely not the case as listening to anything on extreme is painful with this headset. I'm just assuming performance is good for 32 ohms but can't definitively tell since there is no description.

  3. #33
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    17
    Posts
    113

    Can someone the official version 6.0.1.8339 installs ok and has the amplification setting fixed? https://www.asus.com/Motherboards/RO...Desk_Download/

  4. #34
    ROG Enthusiast Array leyabe PC Specs
    leyabe PC Specs
    MotherboardASUS ROG Zenith Extreme
    ProcessorAMD Threadripper 1950X
    Memory (part number)Team Dark Pro 16GB (4 x 8GB)
    Graphics Card #1AMD RX Vega 64 Liquid-cooled
    Sound CardOn-board
    MonitorAcer XR341CK
    Storage #1250 GB M.2 Samsung 960 EVO
    Storage #21 TB SSD Samsung 850 EVO
    CPU CoolerEnermax Liqtech TR4 360 AIO
    CaseCougar Panzer Max
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard G.Skill 780 MX
    Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
    Headset Logitech G330
    Mouse Pad Corsair keyboard + mouse mat
    Headset/Speakers Logitech 2.0 + Logitech 5.1
    OS Win10 X64
    Network RouterTP Link Archer C2600

    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    51

    Quote Originally Posted by elmor View Post
    Can someone the official version 6.0.1.8339 installs ok and has the amplification setting fixed? https://www.asus.com/Motherboards/RO...Desk_Download/
    Thanks elmor, I confirm that the issue is fixed in the version 6.0.1.8339 that you linked.

    To clarify, I still get the "scratchy" audio at the "Extreme" amplification setting starting between 70 to 80% volume (below 70% the sound is crystal clear even at "Extreme"). But at least the amplification setting will stick after rebooting now.

    Thanks again!

  5. #35
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    34

    Angry

    I need a fix for z370-g gaming too!

Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •