Page 19 of 24 FirstFirst ... 9 17 18 19 20 21 ... LastLast
Results 181 to 190 of 231
  1. #181
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    27

    I guess this is a bug, didn't notice it until recently though.
    When using the Rock Music lighting effect, my Trident Z RGB ram doesn't turn white with the rest of my board when the sound gets loud. I can set the ram color to white using the static color, so it's not a limitation of the ram RGBs. Just kind of strange looking when my whole board is flashing white with a loud song and my ram is sitting there pulsing orange.
    If a video is needed to explain better, I can take one.

    MB: Rampage VI Extreme
    RAM: Trident Z F4-3200C16Q-32GTZR

  2. #182
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Zenith Extreme not supported

    Motherboard: Asus ROG Zenith Extreme X399
    Ram: Corsair Vengeance RGB 3600mhz (1x 4 stick kit, 2x 2 stick kit)

    Hey,

    Just tested out the new 1.05.25 update. As of writing it appears it does not function with the Zenith Extreme motherboards RGB lighting at all. All the LED lighting on the board turns off except the Mboards LED strip which gets stuck at a static colour and will not change (or gets stuck to off). In the Aura software, the option to toggle what lighting effects/colours gets applied to individual parts on the mboard and which sticks of ram/LEDs is missing. And finally, I can only change half my Corsair memory's colour/effects due to having a 4 stick kit and 2x 2 stick kits installed - I realise this is a known issue.

    Tested 1.05.26 as I am using two dual packs of Corsair RGB memory. This fixed the issue of the 2x 2 stick kits not being recognized - I can now change the colour/effects across all memory installed. Sadly, all other issues remain from 1.05.25.

    Reverted back to 1.01.13 which came with the board, and can address everything individually again but lose access to the 2x 2 sticks of RGB ram again

    Hope this helps and can get fixed! Loving this board and have plans for the RGB!

    Cheers,
    Huski.
    Last edited by Huski; 11-15-2017 at 05:15 AM.

  3. #183
    ROG Member Array Mapantz PC Specs
    Mapantz PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC)
    ProcessorIntel Core i7-8700
    Memory (part number)Thermaltake TOUGHRAM RGB 32GB (2x8GB) DDR4 3600MHz C18
    Graphics Card #1Asus ROG Strix GeForce® STRIX GTX1080 A8G
    MonitorSamsung 4K 43"
    Storage #1Samsung 970 Evo NVMe PCIe M.2 500GB
    Storage #2Corsair Force MP500 NVMe PCIe M.2 240GB
    CPU CoolerDeepcool Castle 360EX RGB
    CaseLian-Li O11D XL ROG
    Power SupplyCorsair RMi Series RM850i
    Keyboard Asus Strix Flare
    Mouse Corsair Sabre RGB
    OS Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 17134)
    Mapantz's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    I've just found another issue.. when I choose the 'Static' option, (either single colour or by area) the VGA LED's switch off.

  4. #184
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    17
    Posts
    1,730

    Quote Originally Posted by AkaNe@Asus View Post
    You can try out. I have reported the issue to our software team. But so far, I have only your case for this issue.


    Can you tell us how you got it to work?

    Also, for the profile that reset, that was an issue we had with 1.05.22 version. Can you confirm you now use 1.05.25.



    Alright, I have reported your case to software team to see if they can replicate and find a fix.


    I have added your case for the issue related to the Windows 10 pro fall creators update.

    AkaNe@Asus;682655 I am reporting that all fixes to make aura work are not working I try all. I make a clean install bios is on defaults. install the new intel IME and etc all drivers. but as soon I install aura there is CANT OPEN AisIO.sys (2) like before. The lights are working but is not being detected by the app. only the gpu. THe old fix that you recommend is not working at all now. keep me post it. i will open another motherboard tomorrow so i can use it. since also same problems gpwtweak an th UTC and etc.. the Audio programs are running ok. I you have a idea please let me know

  5. #185
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    17
    Posts
    1,730

    UPDATE...... I try a old version of aura, with above new IME and drivers and 0 errors NO AisIO.sys. I install Aura ver. 10.05.22 These is one of the odd weekend since the new crap windows. Now aura is running and the gputweak ver 1.5.7 is running perfect. i will try another test and check values and post back. I am going to bed now. there is a issue here and is bad. I am following another computer now with similar issues as mine and i will try to apply the same method. KUDOS!

  6. #186
    ROG Junior Member Array Rusbin PC Specs
    Rusbin PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus VIII Hero Alpha
    ProcessorIntel Core i7-6700K @4.5GHz
    Memory (part number)G.SKILL Trident Z 3200MHz 16GB
    Graphics Card #1Gigabyte GeForce GTX 970 G1 4GB
    Sound CardCreative Sound Blaster X-Fi Go! Pro
    MonitorBenQ XL2420Z @144Hz
    Storage #1Samsung 970 EVO 500GB
    Storage #2Western Digital Black 1TB 7200RPM
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseCorsair Graphite 780T Full Tower
    Power SupplyCorsair AX860i 860W
    Keyboard Corsair K70 RAPIDFIRE
    Mouse Logitech G Pro
    Headset Razer Hammerhead Pro V2
    Mouse Pad Asus ROG Sheath
    Headset/Speakers Logitech X-530 5.1
    OS Microsoft Windows 10 Pro (Latest Build)
    Network RouterAsus RT-AC1200
    Accessory #1 Audio Technica AT2020 USB+
    Accessory #2 Sony DualShock 4 Controller
    Rusbin's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Is this Aura version supposed to be compatible with Asus ROG Maximus VIII Hero Alpha? All the previous versions including the one in the drivers section of the motherboard stops working every time you try to launch it, literally every single one of them, and this is happening after the October FCU update. Yes I'm running the latest BIOS and yes it's a fresh Windows install. This version installs and launches normally but it seems to not detect the motherboard.

    Update: Tried installing the Aura 1.05.25 and this time it crashed when I tried to open it, so I uninstalled and ran the Aura Cleaner, then once again, I tried the "newest" one on my motherboard's support page (1.01.16) and it worked! Only thing I did different was: Right click the zip file and hit properties, at the bottom click the "Unblock" check box then hit OK. Unzip the zip and run AsusSetup.exe as Administrator. I'm still wondering if this new version is going to support previous motherboards like mine.
    Last edited by Rusbin; 11-19-2017 at 11:41 AM. Reason: Managed to fix it

  7. #187
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    17
    Posts
    1,730

    I my case. after hours trying to get a fix. i roll down to 1.05.22 since with the ime intel new update i could no install the new version. i uninstall run the cleaner install the old version and it works. i got aura work. but still have other issues. i can oc since y cooler is damage but is running ok. something is broken with the new patch that the new version is not loading.

  8. #188
    ROG Member Array sethiol PC Specs
    sethiol PC Specs
    MotherboardAsus RoG Strix B350-F Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 5 1600X
    Memory (part number)CMR16GX4M2C3000C15
    Graphics Card #1Asus RoG Strix GTX1070O8G
    MonitorAsus 24" LCD
    Storage #1SK hynix HFS250G32TND-N1A2A
    Storage #2Samsung MZ-7PC256D/AM
    CPU CoolerNZXT Kraken x52
    CasePhanteks P400s TG
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 750
    Keyboard Logitech G510s
    Mouse Steelseries Rival
    Headset ATH M40x w/Modmic 5 and HM5 pads
    OS Win10
    Network RouterNetgear R7000
    Accessory #1 WD RE4 2 TB HDD

    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Issues with system lock-up/Black screen and Aura Sync

    Less than a week ago, I received my new components for a complete system rebuild. To say I was excited would be an understatement. To put a finer point on it, I built the system while on Staff Duty. For those that have not served in the US military or any military for that matter, you man a desk that serves much like a reception desk at a large business, but not exactly. I digress.

    Shortly after getting the system built, windows installed, drivers updated, etc...the system started behaving badly. Mostly after having the system woken from sleep or hibernation, the screen would go black within 5-15 minutes. All RGB lights still on and strobing/breathing/whatever, fans still spinning; from all appearances the system still appeared to be on. Occasionally, the lights on the keyboard or mouse would go out. It was really getting irritating. The only way to turn the system off was by turning off the power switch on the PSU. After a few days of troubleshooting and much frustration, I finally decided on a full Windows 10 reset.

    Once the Windows 10 reset, each driver was installed individually, the system was restarted, Ccleaner registry fix ran, and next driver installed. Rinse and repeat until complete. Over the course of yesterday and today, there was only one recurrence of the original problem. I held off installing any Asus software until the system appeared to be stable. Then installed AI Suite, Sonic Studio, GameFirst, and finally Aura Sync. I saved Aura sync for last as this seemed to be the software that was causing alot of issues the first time around. After installing each program, games were ran, browsed the interwebs, and did some normal hard drive swapping, data moving from drive to drive and other normal tasks that are performed throughout the course of the week. No issues or odd restarts. It wasnt until I installed Corsair LINK v4.9.1.23 that almost immediately had issues with system lock-up and having to hard shut down the system. Immediately uninstalled Corsair Link, ran Ccleaner, deleted any left over Corsair software and performed a reboot. Its been almost 24 hours since, the system has gone into sleep, hibernate, and woken from both without incident.

    This is not to say that Corsair LINK is bad software. More that something between the Corsair and Asus software were causing the system to crash/lock up. I could probably run Corsair Link without issue if I uninstalled Aura or other Asus RoG specific software. I spell all of this out just encase someone else runs into similar issues, can try what I have done or maybe someone will see this before running into the same problems I have. I havent attempted to install 1.05.26 beta yet, I had enough problems the first time and I am trying to enjoy a stable system. Maybe in a few days I will give it a try.

    If the Aura devs are reading this or anyone else for that matter, let me know if you can recreate the issues? Has anyone else had issues with Aura 1.05.25 and Corsair LINK v4.9.1.23?

  9. #189
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Header 1 calibration seems not to work correctly

    Hi,

    I’m having problems synchronizing Header 1 connected to Phanteks luxe case leds. I’m using the adapter that came with the motherboard and connected the board to the leds . On aura software (v1.05.25) when changing to one color, let’s say green, all RGB components turn green except for the case which turns up red. After calibrating header 1 indicating the color that shows up it still stays red.

    It seems it’s not saving the new values after calibration.

    The specs are:
    - Motherboard : ASUS crosshair VI Hero (bios 0107)
    - CPU : Ryzen 7 1700
    - RAM : 2x 8Gb G.Skill Trident Z RGB
    - GPU : Asus radeon RX580 OC 8G
    - CPU Cooler : amd stock
    - CASE : Phanteks Enthoo Luxe Tempered Glass
    - OS : Win 10 PRO

    Thank you.

  10. #190
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    172

    Quote Originally Posted by pgalmeida View Post
    Hi,

    I’m having problems synchronizing Header 1 connected to Phanteks luxe case leds. I’m using the adapter that came with the motherboard and connected the board to the leds . On aura software (v1.05.25) when changing to one color, let’s say green, all RGB components turn green except for the case which turns up red. After calibrating header 1 indicating the color that shows up it still stays red.

    It seems it’s not saving the new values after calibration.

    The specs are:
    - Motherboard : ASUS crosshair VI Hero (bios 0107)
    - CPU : Ryzen 7 1700
    - RAM : 2x 8Gb G.Skill Trident Z RGB
    - GPU : Asus radeon RX580 OC 8G
    - CPU Cooler : amd stock
    - CASE : Phanteks Enthoo Luxe Tempered Glass
    - OS : Win 10 PRO

    Thank you.
    You need the phanteks mobo adapter which de cross the wire (they are not standard on phanteks stuff).

    http://www.phanteks.com/PH-CB_RGB4P.html

    If you have it already, check this :

    Be sure also to follow the instruction before unpluging the front leds from the sata connector (long press the led button until they turn off) then unplug the sata connector.

    If you don't do it the phanteks led controller will continue to work alongside aura which will mess the lighting.

    Sent from my XT1562 using Tapatalk

    Sent from my XT1562 using Tapatalk

Page 19 of 24 FirstFirst ... 9 17 18 19 20 21 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •