Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 11 to 20 of 46
  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by sevpl View Post
    I also had this problem.

    A solution that helped me:
    Right click the zip file and hit properties.
    At the bottom click the "Unblock" check box then hit OK.

    Unzip the zip and run AsusSetup.exe as Administrator. You must unblock the ZIP before you extract the files.
    Thank you a million times over. This solution worked!

  2. #12
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    2

    fised for me

    Quote Originally Posted by KeksimusMaximus View Post
    I'm unable to install Asus Aura 1.05.25 on fresh copy of Windows 10 64bit.

    I have all drivers installed, and beside Asus Sonic studio and Asus Sonic Radar (that installed istelf when i installed Realtek HD audio) i have no other Asus programs running.

    I keep getting error AsIO.sys cant be opened. If i go through with the installation then Aura wont see any of my hardware.
    Hi I had same problem had to go to C:\Windows\SysWOW64\drivers\AsIO.sys > give your self permission through the security tab seem to fix it for me

  3. #13
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    10
    Posts
    93

    Quote Originally Posted by sevpl View Post
    I also had this problem.

    A solution that helped me:
    Right click the zip file and hit properties.
    At the bottom click the "Unblock" check box then hit OK.

    Unzip the zip and run AsusSetup.exe as Administrator. You must unblock the ZIP before you extract the files.
    That worked great. Can't sync my G.skill DRAM though. Is there a 'write to SPD' option in the bios for the R6E? Can't seem to find it.

  4. #14
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by sevpl View Post
    I also had this problem.

    A solution that helped me:
    Right click the zip file and hit properties.
    At the bottom click the "Unblock" check box then hit OK.

    Unzip the zip and run AsusSetup.exe as Administrator. You must unblock the ZIP before you extract the files.
    This worked for me too. Thanks!

  5. #15
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by sevpl View Post
    I also had this problem.

    A solution that helped me:
    Right click the zip file and hit properties.
    At the bottom click the "Unblock" check box then hit OK.

    Unzip the zip and run AsusSetup.exe as Administrator. You must unblock the ZIP before you extract the files.
    This worked perfectly thank you!

    MB: Asus ROG Maximus X Hero (WiFi-AC)

  6. #16
    New ROGer Array Oakhome PC Specs
    Oakhome PC Specs
    MotherboardASUS ROG Rampage VI Extreme
    ProcessorCore i7-7800X
    Graphics Card #1ASUS GeForce GTX 1080Ti ROG Strix Gaming

    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by AkaNe@Asus View Post
    Thanks for the report. We will look at this issue, probably a compatibility problem with this new Windows 10 update.
    I'm having similar problems that others are mentioning. Clean Win 10 install - build 16299 - so don't have the Creators update.

    Aura is able to control my ROG STRIX graphics card but nothing else (Rampage MB and G.Skill RAM)

  7. #17
    ROG Guru: Green Belt Array AkaNe0 PC Specs
    AkaNe0 PC Specs
    MotherboardMaximus X Formula
    Processori7-8700K
    Memory (part number)G.skill Trident-Z RGB
    Graphics Card #1Strix GTX 1080 Ti
    CaseOpenBenchtable
    Power SupplySeasonic PRIME Platinum 1000W
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse ROG Pugio
    AkaNe0's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    19
    Posts
    566

    Quote Originally Posted by Oakhome View Post
    I'm having similar problems that others are mentioning. Clean Win 10 install - build 16299 - so don't have the Creators update.

    Aura is able to control my ROG STRIX graphics card but nothing else (Rampage MB and G.Skill RAM)
    Can you provide more information regarding your system?

    1. Which AURA version are you using? Make sure you have 1.05.25. Try to make a clean install of AURA.
    > Uninstall previous version of AURA through the Control Panel
    -> Rebooth your computer
    -> Download latest version of AURA. Run "setup" as Administrator (Right click on "Setup" and "Run as Administrator")
    -> Reboot your computer before starting the new AURA

    2. Provide your system specs
    MB: Rampage VI Extreme
    BIOS:
    OS: Windows 10
    VGA: Strix 1080 Ti
    Memory:
    KB:
    Mice:

    3. Can you take a screenshot of your BIOS main page as well as a screenshot of AURA software.
    And don't forget, Keep pushing it !

  8. #18
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    38

    Quote Originally Posted by AkaNe@Asus View Post
    Can you provide more information regarding your system?

    1. Which AURA version are you using? Make sure you have 1.05.25. Try to make a clean install of AURA.
    > Uninstall previous version of AURA through the Control Panel
    -> Rebooth your computer
    -> Download latest version of AURA. Run "setup" as Administrator (Right click on "Setup" and "Run as Administrator")
    -> Reboot your computer before starting the new AURA

    2. Provide your system specs
    MB: Rampage VI Extreme
    BIOS:
    OS: Windows 10
    VGA: Strix 1080 Ti
    Memory:
    KB:
    Mice:

    3. Can you take a screenshot of your BIOS main page as well as a screenshot of AURA software.
    I'm having same issue. I just did another fresh install of windows with creators update.

    Latest Aura version
    IX HERO
    Latest bios
    strix 1080 ti
    gskill ddr4 3200mhz

  9. #19
    ROG Guru: Green Belt Array AkaNe0 PC Specs
    AkaNe0 PC Specs
    MotherboardMaximus X Formula
    Processori7-8700K
    Memory (part number)G.skill Trident-Z RGB
    Graphics Card #1Strix GTX 1080 Ti
    CaseOpenBenchtable
    Power SupplySeasonic PRIME Platinum 1000W
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse ROG Pugio
    AkaNe0's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    19
    Posts
    566

    Quote Originally Posted by Dtfkev View Post
    I'm having same issue. I just did another fresh install of windows with creators update.

    Latest Aura version
    IX HERO
    Latest bios
    strix 1080 ti
    gskill ddr4 3200mhz
    Have you try one of those two below solutions provided by users:

    Quote Originally Posted by sevpl View Post
    I also had this problem.

    A solution that helped me:
    Right click the zip file and hit properties.
    At the bottom click the "Unblock" check box then hit OK.

    Unzip the zip and run AsusSetup.exe as Administrator. You must unblock the ZIP before you extract the files.
    OR

    Quote Originally Posted by m1a2tanky68 View Post
    Hi I had same problem had to go to C:\Windows\SysWOW64\drivers\AsIO.sys > give your self permission through the security tab seem to fix it for me
    And don't forget, Keep pushing it !

  10. #20
    New ROGer Array Addiecool PC Specs
    Addiecool PC Specs
    MotherboardAsus Rampage VI APEX
    ProcessorIntel 7900X OC to 4.6Ghz Custom Loop
    Memory (part number)Gskill Trident Z RGB 3000 Mhz CL14
    Graphics Card #1GTX 1080TI FE Watercooled
    Graphics Card #2GTX 1080TI FE Watercooled
    MonitorAsus PG279Q 165Hz 27"
    Storage #1Samsung 960EVO NVME
    Storage #2Kingston HyperX 240 GB PCIE M.2
    CPU CoolerCustom Loop EKWB
    CaseCorsoair Obsidian 900D
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Razer Deathadder
    Mouse Razer Gaming Mouse
    Mouse Pad iChill
    Headset/Speakers B&O
    OS Windows 10

    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    32

    Quote Originally Posted by sevpl View Post
    I also had this problem.

    A solution that helped me:
    Right click the zip file and hit properties.
    At the bottom click the "Unblock" check box then hit OK.

    Unzip the zip and run AsusSetup.exe as Administrator. You must unblock the ZIP before you extract the files.
    Thanks! worked for me on a clean install of Windows 10 FCU.

Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •