Page 17 of 17 FirstFirst ... 7 15 16 17
Results 161 to 170 of 170
  1. #161
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by FireRx View Post
    I'm on it now an everything is working fine.
    Yeah, I don't know if it was the 1102 BIOS, or MS got a new patch together, but I came home to find FCU installed on my desktop. Finally!

  2. #162
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Finally installed even on my Asus N752 notebook. There was not a bios update for me, so i can say that it is a Ms solution in the new fcu builds.

  3. #163
    ROG Enthusiast Array TheSpearman PC Specs
    TheSpearman PC Specs
    MotherboardAsus X299 Deluxe
    ProcessorIntel 7900X
    Graphics Card #1Asus Gtx 1080 FE
    Graphics Card #2Asus Gtx 1080 FE
    Sound CardCreative X-Fi Titanium HD
    MonitorAsus PG279Q 27-Inch
    CPU CoolerAlphacool EisBaer 360
    CaseMountainMods Ascension

    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    10
    Posts
    28

    I'll test with and without the BIOS update later today to see if I can get a definitive answer as to which is fixed.

  4. #164
    ROG Enthusiast Array TheSpearman PC Specs
    TheSpearman PC Specs
    MotherboardAsus X299 Deluxe
    ProcessorIntel 7900X
    Graphics Card #1Asus Gtx 1080 FE
    Graphics Card #2Asus Gtx 1080 FE
    Sound CardCreative X-Fi Titanium HD
    MonitorAsus PG279Q 27-Inch
    CPU CoolerAlphacool EisBaer 360
    CaseMountainMods Ascension

    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Well, with the latest version from the update assistant and the previous BIOS, it didn't work.

    Now to try with 1102.

  5. #165
    ROG Enthusiast Array TheSpearman PC Specs
    TheSpearman PC Specs
    MotherboardAsus X299 Deluxe
    ProcessorIntel 7900X
    Graphics Card #1Asus Gtx 1080 FE
    Graphics Card #2Asus Gtx 1080 FE
    Sound CardCreative X-Fi Titanium HD
    MonitorAsus PG279Q 27-Inch
    CPU CoolerAlphacool EisBaer 360
    CaseMountainMods Ascension

    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Success.

    The FCU install works with BIOS 1102, and I'm typing this from within my newly updated Win10.

  6. #166
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by TheSpearman View Post
    Success.

    The FCU install works with BIOS 1102, and I'm typing this from within my newly updated Win10.
    Congrats!

    Man, it's actually feeling kinda weird to have the problem solved. I've been checking this thread every day for months now. I guess I can delete this bookmark, but my daily ritual is going to be disrupted. :-D

  7. #167
    ROG Member Array iepapas PC Specs
    iepapas PC Specs
    Laptop (Model)DELL Inspiron 7000 i7
    MotherboardROG VI E
    Processori9-7940X
    Memory (part number)128GB DDR4 3333 TRIDENT Z RGB
    Graphics Card #1TITAN X (P)
    Graphics Card #2TITAN X (P)
    Sound CardSound Blaster X AE-5
    Monitor3x DELL S2417DG (QHD Surround)
    Storage #1960 Pro 1TB boot
    Storage #22x2TB 850 Pro Raid0 Games + 10TB WD Gold Data
    CPU CoolerKraken X62
    CaseFull tower old school 1993
    Power SupplySeasonic Prime 1200W
    Keyboard Razer Black Widow Ultimate Chrome v2 GR
    Mouse Razer Mamba RGB
    Mouse Pad Cmhoo XXL
    Headset/Speakers Logitech Z906 5.1 THX
    OS Win 10 Pro
    Network RouterNetgear/TPLink
    Accessory #1 Icybox IB-868 3.5-USB 3.0 Multi-Card Reader
    Accessory #2 Panasonic UJ-260 XL

    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Hello,

    I have a 7940X on the ROG VI E with 128Gb DDR4 3333 Trident Z and one 960 Pro 1TB (with latest firmware) as a boot drive (also have 1 sata hdd and 2 sata ssds in raid 0). ROG VI E bios is up to date (1301).

    I cannot upgrade to windows 1803 (nor 1709) from Windows 1703. Have used windows upgrade assistant, windows update and media creation tool. No luck. I get memory management BSOD. After two reboots it automatically goes back to 1703. I have tried cloning my nvme ssd to a sata ssd (Sandisk Extreme Pro), disabled the other drives but not luck. Same thing happened when I only had the nvme drive enabled and all other sata drives disabled. I have also tried using only Samsung nvme (latest 3.0) drivers and have tried just the Microsoft nvme drivers (uninstalled the Samsung one). No luck either. I need to avoid clean install. Must try to get the upgrade to work.

    Any suggestions?

    Thank you in advance

  8. #168
    ROG Guru: Orange Belt Array Abaidor PC Specs
    Abaidor PC Specs
    MotherboardRampage VI Extreme
    Processori9-7940X
    Memory (part number)F4-3600C17Q-64GTZR | Trident Z RGB 64GB
    Graphics Card #1Asus Strix 1080Ti OC
    Storage #1Samsung 960 Pro 512GB
    Storage #2WD 10TB Gold
    CPU CoolerEK Rampage VI Monoblock
    CaseC0smos 2 Modded
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Abaidor's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    12
    Posts
    259

    Quote Originally Posted by iepapas View Post
    Hello,

    I have a 7940X on the ROG VI E with 128Gb DDR4 3333 Trident Z and one 960 Pro 1TB (with latest firmware) as a boot drive (also have 1 sata hdd and 2 sata ssds in raid 0). ROG VI E bios is up to date (1301).

    I cannot upgrade to windows 1803 (nor 1709) from Windows 1703. Have used windows upgrade assistant, windows update and media creation tool. No luck. I get memory management BSOD. After two reboots it automatically goes back to 1703. I have tried cloning my nvme ssd to a sata ssd (Sandisk Extreme Pro), disabled the other drives but not luck. Same thing happened when I only had the nvme drive enabled and all other sata drives disabled. I have also tried using only Samsung nvme (latest 3.0) drivers and have tried just the Microsoft nvme drivers (uninstalled the Samsung one). No luck either. I need to avoid clean install. Must try to get the upgrade to work.

    Any suggestions?

    Thank you in advance
    Hmm strange.

    I have the 7940X slightly overclocked 4.2GH All Cores and 4.7Ghz for 2 Cores, 64GB Trident Z RGB @ 3600 XMP and a Samsung 960Pro 512GB and Windows 10 1803 works perfectly. It was a fresh install though. The 960Pro is using the firmware it came with back in October 2017. I am also using BIOS 1301 and latest ME Firmware.

    Is your system overclocked?

  9. #169
    ROG Member Array iepapas PC Specs
    iepapas PC Specs
    Laptop (Model)DELL Inspiron 7000 i7
    MotherboardROG VI E
    Processori9-7940X
    Memory (part number)128GB DDR4 3333 TRIDENT Z RGB
    Graphics Card #1TITAN X (P)
    Graphics Card #2TITAN X (P)
    Sound CardSound Blaster X AE-5
    Monitor3x DELL S2417DG (QHD Surround)
    Storage #1960 Pro 1TB boot
    Storage #22x2TB 850 Pro Raid0 Games + 10TB WD Gold Data
    CPU CoolerKraken X62
    CaseFull tower old school 1993
    Power SupplySeasonic Prime 1200W
    Keyboard Razer Black Widow Ultimate Chrome v2 GR
    Mouse Razer Mamba RGB
    Mouse Pad Cmhoo XXL
    Headset/Speakers Logitech Z906 5.1 THX
    OS Win 10 Pro
    Network RouterNetgear/TPLink
    Accessory #1 Icybox IB-868 3.5-USB 3.0 Multi-Card Reader
    Accessory #2 Panasonic UJ-260 XL

    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by Abaidor View Post
    Hmm strange.

    I have the 7940X slightly overclocked 4.2GH All Cores and 4.7Ghz for 2 Cores, 64GB Trident Z RGB @ 3600 XMP and a Samsung 960Pro 512GB and Windows 10 1803 works perfectly. It was a fresh install though. The 960Pro is using the firmware it came with back in October 2017. I am also using BIOS 1301 and latest ME Firmware.

    Is your system overclocked?
    Yes, but only to 4.1 for all cores. I am trying to avoid a fresh install ( It will probably work if I try). But the aim is to do an upgrade (too many custom apps, will take at least one day to setup everything). The 960 Pro has the 4B6QCXP7 firmware.

  10. #170
    ROG Member Array iepapas PC Specs
    iepapas PC Specs
    Laptop (Model)DELL Inspiron 7000 i7
    MotherboardROG VI E
    Processori9-7940X
    Memory (part number)128GB DDR4 3333 TRIDENT Z RGB
    Graphics Card #1TITAN X (P)
    Graphics Card #2TITAN X (P)
    Sound CardSound Blaster X AE-5
    Monitor3x DELL S2417DG (QHD Surround)
    Storage #1960 Pro 1TB boot
    Storage #22x2TB 850 Pro Raid0 Games + 10TB WD Gold Data
    CPU CoolerKraken X62
    CaseFull tower old school 1993
    Power SupplySeasonic Prime 1200W
    Keyboard Razer Black Widow Ultimate Chrome v2 GR
    Mouse Razer Mamba RGB
    Mouse Pad Cmhoo XXL
    Headset/Speakers Logitech Z906 5.1 THX
    OS Win 10 Pro
    Network RouterNetgear/TPLink
    Accessory #1 Icybox IB-868 3.5-USB 3.0 Multi-Card Reader
    Accessory #2 Panasonic UJ-260 XL

    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Tried with stock speeds for both CPU and RAM. No luck.
    Also tried with SATA ports off, usb 3.0 devices disconnected, removed most ram and left it with only 32GB and removed one GPU. No luck.
    I tried upgrade via usb using 1803 created with the MCT. No luck either (got a different error message this time - 0xC1900101-0x30017 The installation failed in the FIRST_BOOT phase with an error during BOOT operation. I usually get memory management BSOD for all other methods used to try and upgrade)

    I really need to find a way to upgrade. It will be very annoying and waste of valuable time If I will have to spend two days doing a clean install and setup all programs from scratch.
    It is a shame that ROG mobos have such issues. Had a similar problem (that thankfully was solved, but after many attempts) with my previous board ROG IV E X79 and the 950 Pro.

Page 17 of 17 FirstFirst ... 7 15 16 17

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •