Page 2 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 11 to 20 of 51
  1. #11
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    16

    Quote Originally Posted by DJRiful View Post
    Thank you for looking into it.

    For 2 days, I've switched down from 24bit to 16bit in the audio setting. I've seen this problem between with actual real sound card as well like the Creative SoundBlaster on my desktop.

    If someone can try this below, see if it is still occuring.
    Do you still have this issue after switching this setting?

  2. #12
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Could someone please check, I‘m currently in the office.

    Doesn't work for me
    Last edited by PiTpOsSuM; 10-26-2017 at 03:30 PM.

  3. #13
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    44

    Quote Originally Posted by HAMSTERS View Post
    Do you still have this issue after switching this setting?
    Not yet.

    + before I went from 24bit to 16bit. The distortion sounds like scratch. When it happens, I close my browser and reopen back to the page with the video then it goes back to normal.

    I am sure the DSP (Digital Signal Process) is glitchy. The reason I pointed out that video because it happened on a randomly landed video. I have no idea what is that guy video talking about with poor English. :/

    Anyways, it seems like it will occur at certain sound frequencies.

    + I am running test on iTunes, Chrome, Spotify under 16bit setting.

    Restart your Sonic Studio after switching it or reboot pc.
    Last edited by DJRiful; 10-27-2017 at 12:23 AM.

  4. #14
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    6
    Posts
    16

    Is this an isolated problem or do they all have it?

  5. #15
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    44

    Quote Originally Posted by mario64 View Post
    Is this an isolated problem or do they all have it?
    All but it seems like problem with the 24bit it was defaulted to.

    + As far as I know GX501 uses Realtek ALC295

    + this video is very relevant: https://youtu.be/awh2XU3WrWI?t=1m44s

    loop the 1:44 mark when the commentor speaks. It has pink noise static projecting from the right speaker. No matter what I do, restart chrome and etc. same thing.

    + I just updated the Realtek driver to: 6.0.1.8219, before I only one driver in place which is the 6.0.1.8192. I had to go to my Device Manager and get driver update from Microsoft.

    But a much newer version here: https://www.catalog.update.microsoft...x?q=6.0.1.8275

    Here are the different versions I have on my system now.

    Last edited by DJRiful; 10-27-2017 at 09:17 PM.

  6. #16
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    23

    I'm also reproducing this bug randomly on Linux.

    Randomly the audio gets very distorted, very awful sound. I need to suspend to ram or restart to fix it.

    So, this is not just a driver issue on Windows, looks mroe like a BIOS/Hardware problem.

  7. #17
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    44

    Quote Originally Posted by waltercool View Post
    I'm also reproducing this bug randomly on Linux.

    Randomly the audio gets very distorted, very awful sound. I need to suspend to ram or restart to fix it.

    So, this is not just a driver issue on Windows, looks mroe like a BIOS/Hardware problem.
    From your discovery, sounds like the DSP chip from Realtek is defective?

    @ASUS Firmware update on it? Almost $4000, with glitchy speakers! With that money I can buy a home theater.
    Last edited by DJRiful; 10-28-2017 at 07:01 PM.

  8. #18
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    16

    Hi, I am wondering what is your manufacturing date?

  9. #19
    Super Moderator Array
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    143

    Hi all

    In order to speed up the confirmation of the problem, would you please tell us the following messages:
    1. Where is the location of the sound (specific place)?
    2. In what situations it will be happened? (playing music/games/watching youtube(link)..., etc.)
    3. Is there any external device be used? (mouse/adapter?)
    4. Is there any video available?
    Thanks for your great support.

  10. #20
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    5

    1. Where is the location of the sound (specific place)?
    Loudspeakers

    2. In what situations it will be happened? (playing music/games/watching youtube(link)..., etc.)
    Windows system sounds like star up chime, any possible Youtube video, games

    3. Is there any external device be used? (mouse/adapter?)
    Razer Diamondback mouse but the distortion happens also without the mouse attached

    4. Is there any video available?
    no -I dont have Google account to upload in YT

Page 2 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •