Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Hybrid View

  1. #1
    New ROGer Array capitaltpt PC Specs
    capitaltpt PC Specs
    MotherboardASUS Zenith Extreme
    ProcessorAMD Ryzen Threadripper 1920X
    Memory (part number)2 x G.skill RGB F4-4266C19D-16GTZR
    Graphics Card #1EVGA 1080ti SC Gaming Black Edition
    Sound CardSchiit Modi 2, Schiit Magni 2 Uber
    Monitor3 x Dell U2412M
    Storage #1Samsung 960 Pro
    Storage #26TB Seagate Enterprise HDD
    CPU CoolerXSPC NEO TR4
    CaseLian Li V3000
    Power SupplyEVGA SuperNova 1600W P2
    Keyboard G.Skill KM780 RGB
    Mouse Logitech G502 Proteus Spectrum
    Headset Beyerdynamic 880 Pro 600 Ohm
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterNetgear R7000 Nighthawk

    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    25

    OLED and AURA issues

    I seem to have an issue with the onboard OLED not working and not being able to control addressable strips in AURA.

    OLED - Does not come on at all. Have cleared CMOS, re-installed windows. Tried re-installing firmware, to the latest, but it says it's already updated. Re-installed Live Dash and Aura. Nothing. I feel it may be a firmware issue. I know there was a tool for the C6H to reflash aura firmware. Anybody know how I can do that with the Zenith?

    Aura - I have two Cable Mod Addressable RGB strips daisy chained and attached to the addressable header using the cable ASUS provided with the Zenith. The strips light, but AURA only shows two "ADD Strip" Entries. Making a change to the first ADD strip, does nothing, but making a changed to the second changes all LEDS on both strips. Correct me if I'm wrong, but shouldn't these be individually addressable like the backplate and RAM LEDs? Any ideas how to get these to work?

  2. #2
    ROG Member Array caknuckles PC Specs
    caknuckles PC Specs
    MotherboardX399 Asus Zenith Extreme
    ProcessorAMD Threadripper 1950X
    Memory (part number)4x THWD432G3200HC16CDC01 64GB
    Graphics Card #1RX Vega 64 / XFX limited
    Graphics Card #2RX Vega 64 / Sapphire Black
    Graphics Card #3Not yet, but soon as MSRP
    Graphics Card #4Have you seen the Vega power draw?
    Monitor3x Vizio M50-D1
    Storage #12x Samsung 960 Pro 512
    Storage #2Crucial 1TB SSD
    CPU CoolerBykski TR4 / OLC
    CaseThermaltake W100 & P100
    Power SupplyEVGA P850 - EVGA P1200
    Keyboard Asus Claymore
    Mouse Asus Spatha
    Headset Sennheiser HD 280 Pro
    Mouse Pad Level 1 Tech
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterHitron Technologies

    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Quote Originally Posted by capitaltpt View Post
    I seem to have an issue with the onboard OLED not working and not being able to control addressable strips in AURA.

    OLED - Does not come on at all.
    Remove the shroud and make sure the OLED is plugged in properly and securely to MB. Mine does not work either and that is what I need to check, but not pulling apart my water loop to do it till maintenance time.

    If it fixes it or you find another fix let me know please.


    Quote Originally Posted by capitaltpt View Post
    shouldn't these be individually addressable like the backplate and RAM LEDs? Any ideas how to get these to work?
    Not my forte.

  3. #3
    New ROGer Array capitaltpt PC Specs
    capitaltpt PC Specs
    MotherboardASUS Zenith Extreme
    ProcessorAMD Ryzen Threadripper 1920X
    Memory (part number)2 x G.skill RGB F4-4266C19D-16GTZR
    Graphics Card #1EVGA 1080ti SC Gaming Black Edition
    Sound CardSchiit Modi 2, Schiit Magni 2 Uber
    Monitor3 x Dell U2412M
    Storage #1Samsung 960 Pro
    Storage #26TB Seagate Enterprise HDD
    CPU CoolerXSPC NEO TR4
    CaseLian Li V3000
    Power SupplyEVGA SuperNova 1600W P2
    Keyboard G.Skill KM780 RGB
    Mouse Logitech G502 Proteus Spectrum
    Headset Beyerdynamic 880 Pro 600 Ohm
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterNetgear R7000 Nighthawk

    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    25

    Quote Originally Posted by caknuckles View Post
    Remove the shroud and make sure the OLED is plugged in properly and securely to MB. Mine does not work either and that is what I need to check, but not pulling apart my water loop to do it till maintenance time.

    If it fixes it or you find another fix let me know please.
    I'll take a look at it before I put my loop together. I should mention it did work initially when I first got the board, then stopped working. Then working again after a re-install with BIOS 603. Doesn't seem to work at all in 801 though.

  4. #4
    ROG Guru: Yellow Belt Array Cory29 PC Specs
    Cory29 PC Specs
    MotherboardROG Zenith extreme x399
    Processor1950x
    Memory (part number)G Skill F4-3200C16-8GTZ - 64gb
    Graphics Card #1GIGABYTE GeForce GTX 980 Ti WF
    Monitorcintiq 22hd touch
    Storage #1Sam SSD 850 EVO 1TB
    CPU Coolerxspc block - D5 - 3x120 slim rad
    CaseView 71 (doesn't fit board)
    Power SupplyEVGA supernova 1000G3
    Keyboard K95

    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    131

    for 801 you need the new firmware led .. there "clearly" labelled as here and here in the bios sticky. My old board updated fine then burnt out my led's -- my new board updated but I think failed and I cant control anything now I'm stuck on default rainbow. You can only run the program once so good luck - programming fail ..

  5. #5
    ROG Member Array caknuckles PC Specs
    caknuckles PC Specs
    MotherboardX399 Asus Zenith Extreme
    ProcessorAMD Threadripper 1950X
    Memory (part number)4x THWD432G3200HC16CDC01 64GB
    Graphics Card #1RX Vega 64 / XFX limited
    Graphics Card #2RX Vega 64 / Sapphire Black
    Graphics Card #3Not yet, but soon as MSRP
    Graphics Card #4Have you seen the Vega power draw?
    Monitor3x Vizio M50-D1
    Storage #12x Samsung 960 Pro 512
    Storage #2Crucial 1TB SSD
    CPU CoolerBykski TR4 / OLC
    CaseThermaltake W100 & P100
    Power SupplyEVGA P850 - EVGA P1200
    Keyboard Asus Claymore
    Mouse Asus Spatha
    Headset Sennheiser HD 280 Pro
    Mouse Pad Level 1 Tech
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterHitron Technologies

    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Quote Originally Posted by capitaltpt View Post
    I should mention it did work initially
    Asus swapped out my board. Original board worked fine up to 0503 when swapped. Replacement board I do not remember which BIOS it shipped with but OLED did not work and I went to 0801 right away. Also I updated as per sticky instructions for OLED which Cory29 is mentioning and nothing.

  6. #6
    ROG Guru: Yellow Belt Array Cory29 PC Specs
    Cory29 PC Specs
    MotherboardROG Zenith extreme x399
    Processor1950x
    Memory (part number)G Skill F4-3200C16-8GTZ - 64gb
    Graphics Card #1GIGABYTE GeForce GTX 980 Ti WF
    Monitorcintiq 22hd touch
    Storage #1Sam SSD 850 EVO 1TB
    CPU Coolerxspc block - D5 - 3x120 slim rad
    CaseView 71 (doesn't fit board)
    Power SupplyEVGA supernova 1000G3
    Keyboard K95

    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    131

    I had a programming friend look into it. He couldn't fix it but said that wiping windows should fix it. I guess the way aura needs to talk to the board is really hacky and leaves junk registry files everywhere that corrupt (the program) on the next board or install - the cleaner that is on the software forum doesn't do its job. So basically unless you have a fresh install of windows every-time you update there is a chance it won't work

  7. #7
    New ROGer Array capitaltpt PC Specs
    capitaltpt PC Specs
    MotherboardASUS Zenith Extreme
    ProcessorAMD Ryzen Threadripper 1920X
    Memory (part number)2 x G.skill RGB F4-4266C19D-16GTZR
    Graphics Card #1EVGA 1080ti SC Gaming Black Edition
    Sound CardSchiit Modi 2, Schiit Magni 2 Uber
    Monitor3 x Dell U2412M
    Storage #1Samsung 960 Pro
    Storage #26TB Seagate Enterprise HDD
    CPU CoolerXSPC NEO TR4
    CaseLian Li V3000
    Power SupplyEVGA SuperNova 1600W P2
    Keyboard G.Skill KM780 RGB
    Mouse Logitech G502 Proteus Spectrum
    Headset Beyerdynamic 880 Pro 600 Ohm
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterNetgear R7000 Nighthawk

    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    25

    Quote Originally Posted by Cory29 View Post
    I had a programming friend look into it. He couldn't fix it but said that wiping windows should fix it. I guess the way aura needs to talk to the board is really hacky and leaves junk registry files everywhere that corrupt (the program) on the next board or install - the cleaner that is on the software forum doesn't do its job. So basically unless you have a fresh install of windows every-time you update there is a chance it won't work
    I can confirm that a fresh install of windows does not fix the issue. At least on 801

  8. #8
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Guys any one having OLED issues? I just finished my build and the OLED on my Zenith Extreme X399 is not working. No sign of life... Any ideas? I dont have the OS installed yet...

  9. #9
    ROG Member Array caknuckles PC Specs
    caknuckles PC Specs
    MotherboardX399 Asus Zenith Extreme
    ProcessorAMD Threadripper 1950X
    Memory (part number)4x THWD432G3200HC16CDC01 64GB
    Graphics Card #1RX Vega 64 / XFX limited
    Graphics Card #2RX Vega 64 / Sapphire Black
    Graphics Card #3Not yet, but soon as MSRP
    Graphics Card #4Have you seen the Vega power draw?
    Monitor3x Vizio M50-D1
    Storage #12x Samsung 960 Pro 512
    Storage #2Crucial 1TB SSD
    CPU CoolerBykski TR4 / OLC
    CaseThermaltake W100 & P100
    Power SupplyEVGA P850 - EVGA P1200
    Keyboard Asus Claymore
    Mouse Asus Spatha
    Headset Sennheiser HD 280 Pro
    Mouse Pad Level 1 Tech
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterHitron Technologies

    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Quote Originally Posted by fplaruccia View Post
    Guys any one having OLED issues? I just finished my build and the OLED on my Zenith Extreme X399 is not working. No sign of life... Any ideas? I dont have the OS installed yet...
    Mine still does not work after updating and so on....

    I would suggest making sure the that it is plugged into the motherboard. That is the only thing left for me to try, YMMV...

  10. #10
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by caknuckles View Post
    Mine still does not work after updating and so on....

    I would suggest making sure the that it is plugged into the motherboard. That is the only thing left for me to try, YMMV...
    Well iv tried that :/ and mine is correctly installed... Im afraid ill have to send it back :/

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •