Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    G-Sync problem with the PG279Q

    Hi guys!

    I bought a Strix 1080Ti OC and a PG279Q 2 months ago. Everything is great! But I have a problem since 2 weeks with them.

    I suspect the PG279Q as I don't have any problem with my other monitor nor with the GC on stress tests. (I've completely erased GC drivers and installed newer)

    My problem is : When I activate G-Sync in the Nvidia settings, my drivers crashes and it happens more often when I activate the G-Sync on both, full screen and Windows mode.

    I first thought it was the GC because I get some artifacts on the screen and it goes to black. Sometimes I can launch a game, but I have less than 30 FPS in the menu and then the games crashe when I get in.

    I've phoned to the ASUS support, but I seems they didn't understand my problem. I asked for a mail address to send them a video I've made about it, but it seems that the address they gave me is wrong, or misspelled.

    Anyway, here is the video I've made. I'm sorry the quality isn't that great cause the camera lose focus but you can have an idea of the problem .

    I've read the pinned post about the firmware, but as it's from 2016, I guess my monitor got a newer firmware (late august 2017).

    Here it is : https://youtu.be/UOC1VptSyvI (My PC even crashed during the video because of that )

    P.S.: I know the games in the video are early access ones, but I've also the problem with other games, but they're the ones I'm playing on right now

  2. #2
    ASUS HQ Service Rep Array Bill@ASUS's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    433

    Hello PoiPoire
    I saw your video and "video TDR failure" appeared in the BSOD
    Have you done anything about that?
    Than you

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    It was the only time I got the BSOD.

    Except the step to do things with the "nvlddmkm.sys" file, I've done all.

    I'll try again and do it too to see if there is a difference.

    Thank you for your reply .

    I'll come back as soon as I've done it!

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Hello again!

    I have followed the steps to reinstall the graphic drivers and so on 2 days ago.

    Everything was ok again until today. This morning I've played on Bluestack, web browsing without problem.

    Back from work now (I didn't turn off the PC, just log off session), when I turned on the monitor, I got a blink before I could enter my password. Then when I launched Bluestack and web browser, I got the black screen with the artifacts again twice and then it went back to normal.

    So I switched the G-Sync off again and it's all ok...

    How can it be explained? Can the Nvidia G-sync module in the screen be faulty?

  5. #5
    ROG Enthusiast Array overdriven12 PC Specs
    overdriven12 PC Specs
    Laptop (Model)Alienware 15R3
    MotherboardRampage V Edition 10
    ProcessorIntel Core i7-6950X
    Memory (part number)CMD16GX4M4A2800C16
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080Ti FTW3 - EK-FC1080 GTX Ti FTW3 - Nickel
    Graphics Card #2EVGA GTX 1080Ti FTW3 - EK-FC1080 GTX Ti FTW3 - Nickel Waterblock
    Sound CardCreative SoundBlaster Z
    Monitor3x Asus PG279Q
    Storage #1Samsung SSD 950 Pro 512GB m.2
    Storage #2WD Black 6TB
    CPU CoolerEK-Supremacy EVO - Gold
    CaseCorsair Obsidian 900D
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Corsair K95 Platinum
    Mouse Corsair Scimitar PRO RGB
    Headset Astro A50 Gen.3
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterAsus BRT-AC828
    overdriven12's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Hi,

    Did you test the new windows update yet?

    https://support.microsoft.com/en-us/...date-kb4048955

    This is from the 14th and fixed most of my G-Sync issues with the PG279Q
    Rampage V Edition 10
    Intel Core i7-6950X @ 4.2 GHz
    32GB Corsair Dominator Platinum DDR-4 2800
    Windows 10 Pro x64
    Corsair AX 1500i PSU
    Samsung SSD 950 Pro m.2 512GB
    WD Black 6TB
    2x EVGA GTX 1080Ti FTW3 - EK-FC1080 GTX Ti FTW3 - Nickel
    3x Asus PG279Q
    Creative Soundblaster Z / Astro A50 Gen.3
    Corsair K95 Platinum US - MX brown / Corsair Scimitar PRO RGB

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    No, I haven't. I will update and see if it changes anything.

    Thanks for the reply

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Hello there,

    Sorry, it's been a while, I know...

    No changes after updating Windows 10 too.

    I just stop using G-Sync as I really don't know if the problem comes from my 1080Ti or from the monitor... Though, the 1080Ti hasn't any problem when the G-Sync is off, neither in games, stress test or benchmarks...

  8. #8
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    181

    Try another DP cable

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •