Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 29
  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by haihane View Post
    i'd like to think i'm especially sensitive to tones and infer the intent someone has when saying certain things, and i can tell you that i feel no malice in the earlier guy's message to you. (i don't think he is out to be mean to you.)

    would you be willing to attach some pictures of the insides of your pc (motherboard view)? in hopes that we might be able to see something that could lead to the source of the problem.
    I'm not good at English so I can't distinguish nervous words.
    But I'm very appreciate everyone who replies my problem, including him...!

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_2490.jpg 
Views:	8 
Size:	178.2 KB 
ID:	68675*
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_2489.jpg 
Views:	6 
Size:	192.9 KB 
ID:	68676*

    New CPU is coming. what do I make mistake..?

  2. #12
    ROG Guru: Green Belt Array haihane PC Specs
    haihane PC Specs
    MotherboardCrosshair V Formula Z
    ProcessorAMD FX 8350
    Memory (part number)Gskill F3-2400C10-8GTX
    Graphics Card #1ASUS HD 6950
    Storage #1WD Velociraptor 1TB
    Storage #2Corsair Neutron GTX 120GB SSD
    CPU CoolerCooler Master Seidon 120XL
    CaseCooler Master Silencio 650
    Power SupplyCorsair HX850
    Keyboard Corsair K70 RGB
    Mouse Logitech G500
    OS Windows 7 X64
    Network RouterLinksys E2500
    haihane's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    106
    Posts
    609

    why is that cover still there? did you install the threadripper yet?
    no siggy, saw stuff that made me sad.

  3. #13
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by haihane View Post
    why is that cover still there? did you install the threadripper yet?
    I requested cpu to be exchanged as I said above.
    So New one hasn't been in my hand.
    Of course, I installed cpu to mobo earlier and problem happened.
    Last edited by Bellsnow; 11-06-2017 at 03:56 AM.

  4. #14
    New ROGer Array Follo's Avatar
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    25
    Posts
    7

    Are you sure, that you are using the right memory slots. I don't have that board but the manual shows different slots. You are using A1 and B2, but the Manual shows C1 and A1 for dual memory.
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos memory.jpg  


  5. #15
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by Follo View Post
    Are you sure, that you are using the right memory slots. I don't have that board but the manual shows different slots. You are using A1 and B2, but the Manual shows C1 and A1 for dual memory.
    Oh..! I'm using A1 and B1 but C1 and A1 should be uesd as you show.
    But.. I can't understand why same problem happens when I use only one memory stick on A1.

    I have 2 sets of 32gb(2x16) and each of all four sticks make same reboot problem, "code:C0 memory detect".*

    Thank you for your advice. I miss it.

  6. #16
    New ROGer Array Follo's Avatar
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    25
    Posts
    7

    Sorry, couldn't see it right on the picture. Cann you post your exact memory (the code after the name)? Is your memory on the compatibility list of this board? I heard that Threadripper has problems when it's not a real dual or Quad Kit. So, when you use 4 sticks it has to be a real quad kit and when you use 2 sticks a real dual kit. It can also be that you CPU has an error. Was it easy for to install the cpu or have used a lot of pressure. Maybe you can try it without the Gpu and or cpu, just to check the error codes.

    Try to Reset the bios or the safe boot button. Which LED beside 24 pin connector is glowing? Is the CPU LED in the midle part of the board glowing?So you can't even go into bios (uefi), or?

    And do you have 8 Pin power plugs connected? Molex (EZ-Plug) is just for more Power on the PCIe Lanes when you have single gpu you don't need it. Just proof themm (Do not put the GPU Power in there.

    And why is you graphic card not in the first PCIe slot. Put it in the first one and connect power to the gpu. Try it without the 10GB LAN card.

    And you can try the Bios Flashback feature to upgrade to beta bios (manual 2-12).
    Last edited by Follo; 11-06-2017 at 02:22 PM.

  7. #17
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    13
    Posts
    132

    Quote Originally Posted by Follo View Post
    Sorry, couldn't see it right on the picture. Cann you post your exact memory (the code after the name)? Is your memory on the compatibility list of this board? I heard that Threadripper has problems when it's not a real dual or Quad Kit. So, when you use 4 sticks it has to be a real quad kit and when you use 2 sticks a real dual kit.
    This is not correct.
    Dual / Quad kits is only a convenience for the buyer, that all sticks are identical.
    There is usually not any problem to combine two Dual-kits to run Quad, as long as there is no major differences such as Samsung + Hynix instead of all sticks Samsung. Two diffenrent fabricators would make them hard to overclock.

  8. #18
    New ROGer Array Follo's Avatar
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    25
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by Ljugtomten View Post
    This is not correct.
    Dual / Quad kits is only a convenience for the buyer, that all sticks are identical.
    There is usually not any problem to combine two Dual-kits to run Quad, as long as there is no major differences such as Samsung + Hynix instead of all sticks Samsung. Two diffenrent fabricators would make them hard to overclock.
    That's right, thx. I know that the sticks are pre-selected to match each other. But you have to say that it's better to buy a kit because there is a chance that mixed kit don't work that good. But do you have any suggestions to help him, I mean you are a ROG Enthusiast?
    Last edited by Follo; 11-06-2017 at 03:57 PM.

  9. #19
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by Follo View Post
    Sorry, couldn't see it right on the picture. Cann you post your exact memory (the code after the name)? Is your memory on the compatibility list of this board? I heard that Threadripper has problems when it's not a real dual or Quad Kit. So, when you use 4 sticks it has to be a real quad kit and when you use 2 sticks a real dual kit. It can also be that you CPU has an error. Was it easy for to install the cpu or have used a lot of pressure. Maybe you can try it without the Gpu and or cpu, just to check the error codes.

    Try to Reset the bios or the safe boot button. Which LED beside 24 pin connector is glowing? What says the OLED Display. So you can't even go into bios (uefi), or?

    And do you have 8 Pin power plugs connected? Molex (EZ-Plug) is just for more Power on the PCIe Lanes when you have single gpu you don't need it.
    My memories is not in QVL of zenith. But I think it will be compatible.
    I have gskill trident z 32gb(2x16) 3200Mhz CL14, dual memory.

    I had to use a lot of pressure to install cpu because torx was like axx..

    Of course I did bios update(0801), safe boot. Memory LED was lightened persistantly before rig went to reboot.
    OLED panel showed "Memory" -> "code:C0 detect memory" -> "CPU"(short time like flash) and rig went to reboot.
    I can't go into bios totally and it is frustrating.

    8pin connectors are plugged as photo I uploaded.
    molex is connected even though I use only one GPU. Should I take it off for my system?

    *

  10. #20
    New ROGer Array Follo's Avatar
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    25
    Posts
    7

    Can you go into bios again, without GPU and 10GB Card when you hit safe bios button?
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos memory2.jpg  


Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •