Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    PG279Q intermittent flasing

    Hello everyone.

    I am encountering the subject issue with my monitor and I can say that I have tried almost everything with no success whatsover.

    When 144hz is enabled, I am experiencing a random black flash for miliseconds during gameplay and while watching twitch. The flashes are not constant and I would say they occur once daily.

    Things I have tried:

    - Changed DP cable with the one from a PG278Q owned by a friend.
    - Different Nvidia Drivers version
    - Reset screen settings
    - Different graphics card

    The problem occurs when I am using DP cable. When using HDMI @ 60hz everything is fine.

    It is worth mentioning that when the screen wakes up from sleep, it will flash once everytime. I noticed that the flash happens during the transition from normal mode to G-sync mode (light from white becomes red).

    PC Specs: i7 4790K, Evga GTX 1080, Corsair 750W

    Seeking for your advice.

  2. #2
    ROG Member Array Maverick24 PC Specs
    Maverick24 PC Specs
    MotherboardMSI Krat 97
    Processor4770K
    Memory (part number)Corsair 16G's 2400
    Graphics Card #1Asus ROG Stricks GTX 1070
    MonitorAsus ROG Swift pg279q 27"
    Storage #11TB 7200
    Storage #2500G
    CPU CoolerH100i
    Casecooler master 932 haf advanced
    Power SupplyUltra 750w sli
    Keyboard Steelseries Merc Stealth
    Mouse Rat 7
    Headset razer kraken 7.1
    OS Windows 8.1 64bit

    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    14

    I believe i get the same thing. I too am looking for an answer for this issue. I get a random black flash for a millisecond. Its not all the time but i have seen it more while playing games.

    question: are you running windows 10? I was wondering if its a windows 10 issue.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    10

    I'm using Windows 10 and the nvidia 388.13 drivers and I don't have this problem - played games for hours on end (I'm off work for the winter). The build date on the sticker on the bottom of my monitor says October 2017. I'm using the display port and cable that was supplied with the monitor on a Asus 1080GTX @144hz.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •