Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    New ROGer Array fexnok PC Specs
    fexnok PC Specs
    MotherboardRampage Extreme Vi
    Processori9 7980XE
    Memory (part number)CMK64GX4M8B3400C16
    Graphics Card #1NVIDIA GTX 1080Ti Founders
    Sound CardRME Fireface UFX+
    MonitorASUS PG348Q
    Storage #1Samsung 960 PRO 2TB x 2 + Intel 750 1.2TB
    Storage #2Samsung SM961 Polaris 1TB x 2
    CPU CoolerNoctua NH-D15S
    CaseCalyos NSG S0 Fanless (soon)
    Power SupplySeasonic Prime 850 Titanium
    Keyboard Code V2B
    Mouse Logitech M330
    Headset Sennheiser HD800
    Mouse Pad Black one
    Headset/Speakers Yamaha MSP7
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterWatchguard T50-W
    Accessory #1 Sennheiser HDVD800
    Accessory #2 QNAP TVS-882ST3
    Accessory #3 ASUS M.2 Hyper X16

    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    46

    Rampage VI + Thunderbolt 3 Issues

    I've been having a lot of Thunderbolt issues and I thought it was my Rampage VI but it seems a general ASUS related problems.
    I had an ASUS X-99 Deluxe II and thunderbolt card disappeared from time to time but now it happens on my RE6.
    If I don't use my thunderbolt device, Windows stops showing Thunderbolt under device manager and the only way to get them working is to shutdown my PC reset BIOS, turn of TB from BIOS, start windows, shutdown PC, enable TB on BIOS and start windows.

    Even after that sometimes it doesn't even work on windows.

    I have RMA'ed several Thunderbolt EX3 cards thinking that the card was failing and maybe it wasn't . It is very frustrating and now I'm just trying to get a Gigabyte one.

    On this similar thread people are complaining about the same issue but I think it is a BIOS related issue that needs to be addressed.

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...irmware-update

  2. #2
    ASUS HQ Service Rep Array Bill@ROG's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    433

    Hello fexnok
    Are you on the latest firmware version?
    What's the result of the RMA of the Thunderbolt EX3 cards?
    Is this issue happening on other motherboards when using Thunderbolt EX3 cards?
    Thank you

  3. #3
    New ROGer Array fexnok PC Specs
    fexnok PC Specs
    MotherboardRampage Extreme Vi
    Processori9 7980XE
    Memory (part number)CMK64GX4M8B3400C16
    Graphics Card #1NVIDIA GTX 1080Ti Founders
    Sound CardRME Fireface UFX+
    MonitorASUS PG348Q
    Storage #1Samsung 960 PRO 2TB x 2 + Intel 750 1.2TB
    Storage #2Samsung SM961 Polaris 1TB x 2
    CPU CoolerNoctua NH-D15S
    CaseCalyos NSG S0 Fanless (soon)
    Power SupplySeasonic Prime 850 Titanium
    Keyboard Code V2B
    Mouse Logitech M330
    Headset Sennheiser HD800
    Mouse Pad Black one
    Headset/Speakers Yamaha MSP7
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterWatchguard T50-W
    Accessory #1 Sennheiser HDVD800
    Accessory #2 QNAP TVS-882ST3
    Accessory #3 ASUS M.2 Hyper X16

    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    46

    Quote Originally Posted by Bill@ASUS View Post
    Hello fexnok
    Are you on the latest firmware version?
    What's the result of the RMA of the Thunderbolt EX3 cards?
    Is this issue happening on other motherboards when using Thunderbolt EX3 cards?
    Thank you
    I have just upgraded to latest firmware version for TB3 card. I think it has improved stability but I can't say for sure if it's going to stay like this. I am quite happy so far.
    RMA was directly with Amazon so they didn't inspect the cards but send me new ones.

    Will definitively keep you posted whether I have issues or not.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Rampage VI Extreme - Asus Thunderbolt EX3 Card

    I am having problems getting Windows 10 to recognize the Asus Thunderbolt EX3 Card in my Asus Rampage VI Extreme. I've set BIOS Thunderbolt settings, moved card to different PCI slot, and cleared CMOS. I've also replaced card thinking it was a defective card. Nothing works. Why doesn't this card work. Will it be fixed with future BIOS update or should I just forget about Thunderbolt with this motherboard?

  5. #5
    New ROGer Array fexnok PC Specs
    fexnok PC Specs
    MotherboardRampage Extreme Vi
    Processori9 7980XE
    Memory (part number)CMK64GX4M8B3400C16
    Graphics Card #1NVIDIA GTX 1080Ti Founders
    Sound CardRME Fireface UFX+
    MonitorASUS PG348Q
    Storage #1Samsung 960 PRO 2TB x 2 + Intel 750 1.2TB
    Storage #2Samsung SM961 Polaris 1TB x 2
    CPU CoolerNoctua NH-D15S
    CaseCalyos NSG S0 Fanless (soon)
    Power SupplySeasonic Prime 850 Titanium
    Keyboard Code V2B
    Mouse Logitech M330
    Headset Sennheiser HD800
    Mouse Pad Black one
    Headset/Speakers Yamaha MSP7
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterWatchguard T50-W
    Accessory #1 Sennheiser HDVD800
    Accessory #2 QNAP TVS-882ST3
    Accessory #3 ASUS M.2 Hyper X16

    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    46

    Quote Originally Posted by rich345 View Post
    I am having problems getting Windows 10 to recognize the Asus Thunderbolt EX3 Card in my Asus Rampage VI Extreme. I've set BIOS Thunderbolt settings, moved card to different PCI slot, and cleared CMOS. I've also replaced card thinking it was a defective card. Nothing works. Why doesn't this card work. Will it be fixed with future BIOS update or should I just forget about Thunderbolt with this motherboard?
    That's weird. I've got it perfectly working on mine. What PCI port did you connect yours?
    I've connected mine on port PCIe 3, selected same port on BIOS and that's it.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Thunderbolt 3

    I tried the card in PCI slot 2 and PCI slot 3 with same results.
    *

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    I was able to get the Asus Thunderbolt EX3 card to work with Asus Rampage VI Extreme! In BIOS under *Thunderbolt menu, I changed "GPIO Force Per" to "On", booted into Windows 10, installed Thunderbolt drivers, and updated Thunderbolt card's firmware. Everything works fine now!

  8. #8
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    35

    Hi all,

    could you check in performance tab if you don't have core 2 at 100% when using thunderboltex III card in your x299 build?
    Thank you

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •