Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 26
  1. #1
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    172

    Armoury and Aura Sync

    Ok, i am a long time lurker with Aura features, bugs and limitations so i won't begin to cry.

    The fact is i bought a gladius 2 for the sole purpose of having it to sync with Aura.
    It.... Works... If you are not too much ocd as there is no way in aura to tweak the lighting zone, but ok i can live with this.

    What i can't live with is the fact that if mouse sync is enabled in aura, armoury won't start at startup AND won't load the mouse profile.

    I just can't believe such a flaw could even pass QC but reading this forum show me how much software development teams at asus seem to work in their corners without any kind of coordination...

    I just have a simple question though :

    Is there a way to postpone asus lighting service (aura) to run before Armoury so it would allow it to load the mouse profile before being "killed" by Aura.

    For now i have AT EACH STARTUPS to unsync the mouse, launch Armoury, then relaunch Aura and re sync the mouse.

    Come on, that is just unacceptable. You are very good at marketing, your hardware is great but there is a LOT to improve in the software department.

    Thanks for any insight for solving this "issue".

    Sent from my XT1562 using Tapatalk
    Last edited by namoi; 11-19-2017 at 09:14 PM.

  2. #2
    ROG Guru: Green Belt Array AkaNe0 PC Specs
    AkaNe0 PC Specs
    MotherboardMaximus X Formula
    Processori7-8700K
    Memory (part number)G.skill Trident-Z RGB
    Graphics Card #1Strix GTX 1080 Ti
    CaseOpenBenchtable
    Power SupplySeasonic PRIME Platinum 1000W
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse ROG Pugio
    AkaNe0's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    19
    Posts
    566

    Quote Originally Posted by namoi View Post
    Ok, i am a long time lurker with Aura features, bugs and limitations so i won't begin to cry.

    The fact is i bought a gladius 2 for the sole purpose of having it to sync with Aura.
    It.... Works... If you are not too much ocd as there is no way in aura to tweak the lighting zone, but ok i can live with this.

    What i can't live with is the fact that if mouse sync is enabled in aura, armoury won't start at startup AND won't load the mouse profile.

    I just can't believe such a flaw could even pass QC but reading this forum show me how much software development teams at asus seem to work in their corners without any kind of coordination...

    I just have a simple question though :

    Is there a way to postpone asus lighting service (aura) to run before Armoury so it would allow it to load the mouse profile before being "killed" by Aura.

    For now i have AT EACH STARTUPS to unsync the mouse, launch Armoury, then relaunch Aura and re sync the mouse.

    Come on, that is just unacceptable. You are very good at marketing, your hardware is great but there is a LOT to improve in the software department.

    Thanks for any insight for solving this "issue".

    Sent from my XT1562 using Tapatalk
    Thanks for your insight namoi. We are aware of this and try to find a long term solution.
    And don't forget, Keep pushing it !

  3. #3
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    172

    Quote Originally Posted by AkaNe@Asus View Post
    Thanks for your insight namoi. We are aware of this and try to find a long term solution.
    Well, Is it on the top of their todo list because it is a serious flaw ? Any ETA ?
    I was on the verge to buy the claymore but i will definitely wait.

    I also wonder why Rog Armoury doesn't work as a background service. At startup it pops up but it should imho just load the profile in the background and it shouldn't clutter the tray afterward with an icon that provides only a way to open or close it... that is a waste of space for nothing.

    But to the subject. I give you a simple hint or let say a workaround that could maybe be implemented in the next Aura release :

    Just postpone the LightinService.exe at startup. That could be done by the user but it should be implemented in the meantime as Armoury isn't compatible yet.

    Run Services.msc, locate LighingService, right click it, then properties. Here set "startup type" to automatic (delayed).

    On my PC it gives enough time for Armoury to run and apply the mouse settings before Aura kicks in (on others maybe the delay won't be enough, i don't know)
    Of course in the meantime the lighting and syncing won't be set up but it is a fare trade I think.

  4. #4
    ROG Member Array YesTest PC Specs
    YesTest PC Specs
    MotherboardASUS ROG STRIX Z370-I GAMING
    Processori7-8700K
    Memory (part number)CMR32GX4M2C3200C16W
    Graphics Card #1RTX 2080
    Graphics Card #2GeForce RTX 2080 Phoenix "GS"
    Sound CardASUS XONAR U7 MKII
    MonitorLG 34UC89G-B
    Storage #1SSD 960 PRO M.2 512GB
    CPU CoolerCORSAIR H90
    CaseFRACTAL DESIGN NODE 304 BLACK
    Power SupplyCORSAIR SF600
    Keyboard ASUS ROG CLAYMORE CORE Brown
    Mouse ASUS ROG GLADIUS II ORIGIN
    Headset RAZER BLACKSHARK
    Mouse Pad RAZER SPHEX
    OS WINDOWS 10 PRO
    Accessory #1 2X ARCTIC COOLING F14 PWM
    Accessory #2 2X ARCTIC COOLING F9 PWM

    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Angry

    Quote Originally Posted by AkaNe0 View Post
    Thanks for your insight namoi. We are aware of this and try to find a long term solution.
    More than four months have passed, and the problem still exists!

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    172

    Quote Originally Posted by YesTest View Post
    More than four months have passed, and the problem still exists!
    Indeed...

  6. #6
    ROG Member Array YesTest PC Specs
    YesTest PC Specs
    MotherboardASUS ROG STRIX Z370-I GAMING
    Processori7-8700K
    Memory (part number)CMR32GX4M2C3200C16W
    Graphics Card #1RTX 2080
    Graphics Card #2GeForce RTX 2080 Phoenix "GS"
    Sound CardASUS XONAR U7 MKII
    MonitorLG 34UC89G-B
    Storage #1SSD 960 PRO M.2 512GB
    CPU CoolerCORSAIR H90
    CaseFRACTAL DESIGN NODE 304 BLACK
    Power SupplyCORSAIR SF600
    Keyboard ASUS ROG CLAYMORE CORE Brown
    Mouse ASUS ROG GLADIUS II ORIGIN
    Headset RAZER BLACKSHARK
    Mouse Pad RAZER SPHEX
    OS WINDOWS 10 PRO
    Accessory #1 2X ARCTIC COOLING F14 PWM
    Accessory #2 2X ARCTIC COOLING F9 PWM

    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    7

    up.

  7. #7
    ROG Member Array YesTest PC Specs
    YesTest PC Specs
    MotherboardASUS ROG STRIX Z370-I GAMING
    Processori7-8700K
    Memory (part number)CMR32GX4M2C3200C16W
    Graphics Card #1RTX 2080
    Graphics Card #2GeForce RTX 2080 Phoenix "GS"
    Sound CardASUS XONAR U7 MKII
    MonitorLG 34UC89G-B
    Storage #1SSD 960 PRO M.2 512GB
    CPU CoolerCORSAIR H90
    CaseFRACTAL DESIGN NODE 304 BLACK
    Power SupplyCORSAIR SF600
    Keyboard ASUS ROG CLAYMORE CORE Brown
    Mouse ASUS ROG GLADIUS II ORIGIN
    Headset RAZER BLACKSHARK
    Mouse Pad RAZER SPHEX
    OS WINDOWS 10 PRO
    Accessory #1 2X ARCTIC COOLING F14 PWM
    Accessory #2 2X ARCTIC COOLING F9 PWM

    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    7

    I still have this problem..
    Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_1.jpg 
Views:	1 
Size:	105.4 KB 
ID:	72944

  8. #8
    Administrator Array MasterC@ROG's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    120
    Posts
    1,736

    Quote Originally Posted by YesTest View Post
    I still have this problem..
    Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_1.jpg 
Views:	1 
Size:	105.4 KB 
ID:	72944
    To be more precise, unsync any peripherals before opening Armoury (not just close the Aura software). Both Aura and Armoury can run if the control of peripherals is given to Armoury, the issue is allowing two apps control the same thing at the same time.
    Click image for larger version. 

Name:	Unsync.jpg 
Views:	300 
Size:	11.0 KB 
ID:	72945

  9. #9
    ROG Member Array YesTest PC Specs
    YesTest PC Specs
    MotherboardASUS ROG STRIX Z370-I GAMING
    Processori7-8700K
    Memory (part number)CMR32GX4M2C3200C16W
    Graphics Card #1RTX 2080
    Graphics Card #2GeForce RTX 2080 Phoenix "GS"
    Sound CardASUS XONAR U7 MKII
    MonitorLG 34UC89G-B
    Storage #1SSD 960 PRO M.2 512GB
    CPU CoolerCORSAIR H90
    CaseFRACTAL DESIGN NODE 304 BLACK
    Power SupplyCORSAIR SF600
    Keyboard ASUS ROG CLAYMORE CORE Brown
    Mouse ASUS ROG GLADIUS II ORIGIN
    Headset RAZER BLACKSHARK
    Mouse Pad RAZER SPHEX
    OS WINDOWS 10 PRO
    Accessory #1 2X ARCTIC COOLING F14 PWM
    Accessory #2 2X ARCTIC COOLING F9 PWM

    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by MasterC@ASUS View Post
    To be more precise, unsync any peripherals before opening Armoury (not just close the Aura software). Both Aura and Armoury can run if the control of peripherals is given to Armoury, the issue is allowing two apps control the same thing at the same time.
    Click image for larger version. 

Name:	Unsync.jpg 
Views:	300 
Size:	11.0 KB 
ID:	72945
    I disabled AURA SYNC and rebooted the computer. It did not help(
    Click image for larger version. 

Name:	do not help.jpg 
Views:	1 
Size:	86.2 KB 
ID:	73287

  10. #10
    Administrator Array MasterC@ROG's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    120
    Posts
    1,736

    There is no need to turn Aura off completely, just unsync your keyboard and mouse by clicking on their sync buttons, as shown below:
    Click image for larger version. 

Name:	Unsync.jpg 
Views:	388 
Size:	12.9 KB 
ID:	73290

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •