Page 4 of 5 FirstFirst ... 2 3 4 5 LastLast
Results 31 to 40 of 42
  1. #31
    ROG Member Array leader.desslock PC Specs
    leader.desslock PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus X Formula BIOS 1602
    ProcessorIntel Core i7 8086k
    Memory (part number)Ballistix Tactical 32GB Kit (2 x 16GB) DDR4-3000 UDIMM
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 1070 SC2 GAMING, 08G-P4-6573-KR, 8GB GDDR5, iCX
    Sound Cardon board
    MonitorAsus V247
    Storage #1SAMSUNG 970 EVO M.2 2280 500GB PCIe Gen3. X4, NVMe 1.3 64L V-NAND 3-bit MLC Internal Solid State Dri
    Storage #2Western Digital 2Tb Black SATA 6
    CPU CoolerNoctua NH-D15 SSO2 D-Type Premium CPU Cooler, NF-A15 x 2 PWM Fans
    CaseCooler Master HAF X
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 750 G2 220-G2-0750-XR 80+ GOLD 750W
    Keyboard Microsoft Natural Ergonomic 4000
    Mouse ASUS Evolve
    Mouse Pad Kensington ergonomic
    Headset/Speakers Logitech Speakers
    OS Microsoft Windows 10 Pro Retail
    Accessory #1 Western Digital My Passport 4Tb
    Accessory #2 Seagate Expansion 1Tb

    Join Date
    Aug 2018
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Hi

    Do you have any other PCIe cards installed?

  2. #32
    ROG Member Array bojerka PC Specs
    bojerka PC Specs
    Laptop (Model)Acer Aspire V3-531G Black
    MotherboardASUS ROG Strix Z370-F Gaming
    ProcessorINTEL Core i7-8700K
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB Series 32GB DDR4 3200MHz 14-14-14-34
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 Hydro Copper GAMING
    Monitor32" ASUS ROG STRIX XG32VQ 144Hz
    Storage #1WD Red 10TB
    Storage #21TB 860 Pro SSD / 1TB M.2 NVMe Samsung Pro
    CPU CoolerCuplex Kryos NEXT Silver + AquaComputer custom loop
    CaseEVGA DG-87
    Power SupplyENERMAX Revolution 85+
    Keyboard Razer BlackWidow Elite Yellow Switches
    Mouse Razer Mamba Elite
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad Razer Goliathus 2013 Large Speed
    OS Windows 10 64bit
    Network RouterHuawei HG8245H

    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Other cards? No. That my old mobo have "2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 or dual x8)" but second slot works only on x4 speed. This mobo now have friend with that 4790K and EVGA GTX 1080 and GPU run only x8.

  3. #33
    ROG Guru: White Belt Array kens30 PC Specs
    kens30 PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus X Code
    ProcessorCore i7 8700K 4.7avx 1.210v non-delid
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB F4-3200C14D-32GTZR
    Graphics Card #1Asus ROG STRIX-GTX1070-8G-GAMING
    Sound CardSound Blaster Z
    MonitorSamsung 32inch 1080p
    Storage #1Samsung 970 pro 500gb
    Storage #2Samsung 970 evo plus 500gb 850 pro 128gb x2 + WD 8tb
    CPU CoolerCorsair H110i gt
    CaseCorsair Graphite 780T
    Power SupplyCorsair AX860 Platinum
    Keyboard Corsair K70 RGB LUX
    Mouse Logitech G pro
    OS Windows 10 pro 1909
    Accessory #1 Microsoft Xbox One Controller
    kens30's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    47
    Posts
    75

    Try cleaning the the gold contacts on your gpu with isopropyl alcohol and test again.
    Sorry i just read that your problems started after you delided your cpu so it is most likely you might have damaged some traces.
    Last edited by kens30; 10-09-2018 at 04:38 AM.

  4. #34
    New ROGer Array frackzz's Avatar
    Join Date
    Aug 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Same problem on my Prime Z370-A and 1080TI.
    This is clearly an ASUS problem and nothing to do with gold contacts.

  5. #35
    ROG Member Array bojerka PC Specs
    bojerka PC Specs
    Laptop (Model)Acer Aspire V3-531G Black
    MotherboardASUS ROG Strix Z370-F Gaming
    ProcessorINTEL Core i7-8700K
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB Series 32GB DDR4 3200MHz 14-14-14-34
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 Hydro Copper GAMING
    Monitor32" ASUS ROG STRIX XG32VQ 144Hz
    Storage #1WD Red 10TB
    Storage #21TB 860 Pro SSD / 1TB M.2 NVMe Samsung Pro
    CPU CoolerCuplex Kryos NEXT Silver + AquaComputer custom loop
    CaseEVGA DG-87
    Power SupplyENERMAX Revolution 85+
    Keyboard Razer BlackWidow Elite Yellow Switches
    Mouse Razer Mamba Elite
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad Razer Goliathus 2013 Large Speed
    OS Windows 10 64bit
    Network RouterHuawei HG8245H

    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    14

    I cleaned CPU many times too I checked socket on board with magnifying glass and don't see any damage. Still problem persist.

  6. #36
    ROG Member Array dyni00 PC Specs
    dyni00 PC Specs
    MotherboardAsus Z370-F
    Processori7 8700k
    Memory (part number)2x16 AX4U3000316G16-SRZ
    Graphics Card #1PALIT 1080
    Sound Cardcreative SB-Z
    Monitor2x asus VE248HR
    Storage #1goodRam iridium PRO 240 MLC
    Storage #24x seagate 2TB +1x toshiba 2TB
    CPU Coolernoctua nh-u12p
    Casechieftec 1b-b-b-b (whvr)
    Power SupplybeQuiet 750W Power Zone
    Mouse logitech G602
    Headset creative Aurvana platinium BT
    Headset/Speakers creative T4
    OS win10 64bit
    dyni00's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    5

    still x8 - no other pci-e devices, no m.2, onlu PALIT gtx1080 stillx8 but my friend not updated UEFI/BIOS (before spectre bug) and have x16!!!
    I wrote to the support but ordered to send the mainboard to the service.
    not possible for me. send me better mobo then ill send back to you this crap.

    my suggest update UEFI/BIOS or not write to box SUPPORTED x16 PCIE

  7. #37
    ROG Member Array bojerka PC Specs
    bojerka PC Specs
    Laptop (Model)Acer Aspire V3-531G Black
    MotherboardASUS ROG Strix Z370-F Gaming
    ProcessorINTEL Core i7-8700K
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB Series 32GB DDR4 3200MHz 14-14-14-34
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 Hydro Copper GAMING
    Monitor32" ASUS ROG STRIX XG32VQ 144Hz
    Storage #1WD Red 10TB
    Storage #21TB 860 Pro SSD / 1TB M.2 NVMe Samsung Pro
    CPU CoolerCuplex Kryos NEXT Silver + AquaComputer custom loop
    CaseEVGA DG-87
    Power SupplyENERMAX Revolution 85+
    Keyboard Razer BlackWidow Elite Yellow Switches
    Mouse Razer Mamba Elite
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad Razer Goliathus 2013 Large Speed
    OS Windows 10 64bit
    Network RouterHuawei HG8245H

    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    14

    so do you fix this problem? I updating BIOS too but I can't say on 100% if GPU drop on x8 after delid or after BIOS update. I don't remember.

  8. #38
    ROG Member Array dyni00 PC Specs
    dyni00 PC Specs
    MotherboardAsus Z370-F
    Processori7 8700k
    Memory (part number)2x16 AX4U3000316G16-SRZ
    Graphics Card #1PALIT 1080
    Sound Cardcreative SB-Z
    Monitor2x asus VE248HR
    Storage #1goodRam iridium PRO 240 MLC
    Storage #24x seagate 2TB +1x toshiba 2TB
    CPU Coolernoctua nh-u12p
    Casechieftec 1b-b-b-b (whvr)
    Power SupplybeQuiet 750W Power Zone
    Mouse logitech G602
    Headset creative Aurvana platinium BT
    Headset/Speakers creative T4
    OS win10 64bit
    dyni00's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    5

    my mate not update bios/uefi never and have x16

  9. #39
    ROG Member Array bojerka PC Specs
    bojerka PC Specs
    Laptop (Model)Acer Aspire V3-531G Black
    MotherboardASUS ROG Strix Z370-F Gaming
    ProcessorINTEL Core i7-8700K
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB Series 32GB DDR4 3200MHz 14-14-14-34
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 Hydro Copper GAMING
    Monitor32" ASUS ROG STRIX XG32VQ 144Hz
    Storage #1WD Red 10TB
    Storage #21TB 860 Pro SSD / 1TB M.2 NVMe Samsung Pro
    CPU CoolerCuplex Kryos NEXT Silver + AquaComputer custom loop
    CaseEVGA DG-87
    Power SupplyENERMAX Revolution 85+
    Keyboard Razer BlackWidow Elite Yellow Switches
    Mouse Razer Mamba Elite
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad Razer Goliathus 2013 Large Speed
    OS Windows 10 64bit
    Network RouterHuawei HG8245H

    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    14

    This is strange. I have same board like you and I updating BIOS (on latest) but don't have this problem. GPU still running on x16. I had this problem on old Z87-DELUXE board but I had too on that board GTX 1080. On Z370-F have 1080 Ti now.

  10. #40
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by .fess View Post
    Hello,

    I've recently updated BIOS to 0802 and GPU seems to have started running at "native x8 link speed." It used to always run PCI-E 3.0 @ x16, but now BIOS, GPU-Z and CPU-Z all show that it runs PCI-E 3.0 @ x8. Running GPU-Z render test or UNIGINE benchmarks doesn't help. It still shows PCI 3.0 @ x8. Clearing CMOS, reseating vid card didn't help. Running BIOS at optimized defaults didn't help. I'm running out of options here. Do you think I "broke" the mobo or vid card somehow or is it the BIOS issue. I hope it's the latter one. PC is only a month old and I had no issues with it until the recent BIOS update from 0505 to 0802. Here are my specs:

    BIOS: 0802
    OC'ed? No.
    Motherboard: Asus ROG MAXIMUS X HERO (WI-FI AC)
    CPU: Intel Core i7-8700K
    AIO: Corsair H100i v2
    RAM: Corsair Vengeance LPX 32GB (2 x 16GB) DDR4-3200
    SSD: Samsung 850 EVO-Series 500GB 2.5"
    NVMe (Boot): Samsung 960 PRO 512GB M.2-2280
    NVMe (Games): Samsung 960 EVO 1TB M.2-2280
    Graphics Card: Asus GeForce GTX 1080 Ti 11GB STRIX GAMING
    PSU: EVGA SuperNOVA P2 850W

    Thank you for your help!
    I've had this issue with my Maximus Hero XI Mobo and 2080ti video card. I resolved the issue by simply resetting my bios settings back to default. I have no idea what setting fixed it but somehow along the way while trying to optimize stuff I must have mucked things up. Hope this helps.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2 3 4 5 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •