Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    3

    8700k runs 800mmhz all the time on Hero x

    i just got a Maximusa X hero + 8700k

    but it only runs 800mhz all the time, i tryed just about everything

    clear cmos. chek
    update bios to 802. chek
    set multiplier manuel to 3.7ghz. chek
    as a last resort i installed aisuite, that clocked my cpu to 7ghz a 26c "but it was still running 800mhz @ 0.68v

    i dont know anyone with a 8xxx cpu or a z370 mortherboard
    so i dont know if to RMA the mortherboard or the cpu
    Last edited by hungryviking1; 12-21-2017 at 03:14 PM. Reason: typo

  2. #2
    ROG Guru: Gold Belt Array Menthol PC Specs
    Menthol PC Specs
    MotherboardM 10 Apex / XI gene
    Processor8700K / 9900K
    Memory (part number)2x8 Gskill Trident Z 4266/2x2x8 Gskill Trident Z 4500
    Graphics Card #1RTX 2080ti / GTX 1060
    Sound CardSoundBlaster Ae5 / Onboard
    MonitorBENQ 32" 4K
    Storage #1Intel 900p 480GB/Samsung 960 Pro 1TB
    Storage #2Intel 750 1.2TB/Plextor 1 TB 2X 950 Pro
    CPU CoolerCorsair H150i AIO / H1110i
    CaseCorsair 740 ? Lian Li Air
    Power SupplyCorsair AX 1200i / AX 1200i
    Keyboard Corsair
    Mouse ASUS Strix
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad ASUS
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS 10 X64 Pro
    Network RouterVerizon Fios
    Accessory #1 Intel Wifi BT pcie card
    Accessory #2 Red Bull
    Accessory #3 English Breakfast Tea
    Menthol's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    241
    Posts
    4,548

    There are a couple things you can try
    Clear CMOS button on I/O panel, remove CMOS battery, update bios
    Check the LN2 mode switch, should be in off position, try switching on and back off
    If that doesn't help it is probably the motherboard

    Unless someone else has other suggestions

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    3

    cheked everything, even reset the cpu

    geus ill have to RMA the board and wait 1 month, and if its not the board then i have to rma the cpu and wait another month,
    and by that time we might start to see Z390 :/

    if its the board, thren il have to buy windows key again :/

    thorght i used all my bad luck in the cpu lottery on my 7700k that wont do more than 4.8gz on apex board

  4. #4
    ROG Guru: Gold Belt Array Menthol PC Specs
    Menthol PC Specs
    MotherboardM 10 Apex / XI gene
    Processor8700K / 9900K
    Memory (part number)2x8 Gskill Trident Z 4266/2x2x8 Gskill Trident Z 4500
    Graphics Card #1RTX 2080ti / GTX 1060
    Sound CardSoundBlaster Ae5 / Onboard
    MonitorBENQ 32" 4K
    Storage #1Intel 900p 480GB/Samsung 960 Pro 1TB
    Storage #2Intel 750 1.2TB/Plextor 1 TB 2X 950 Pro
    CPU CoolerCorsair H150i AIO / H1110i
    CaseCorsair 740 ? Lian Li Air
    Power SupplyCorsair AX 1200i / AX 1200i
    Keyboard Corsair
    Mouse ASUS Strix
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad ASUS
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS 10 X64 Pro
    Network RouterVerizon Fios
    Accessory #1 Intel Wifi BT pcie card
    Accessory #2 Red Bull
    Accessory #3 English Breakfast Tea
    Menthol's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    241
    Posts
    4,548

    I have a IX Hero that does the same, tried different CPU and moved CPU to IX Apex, it is definitely my IX Hero as all CPU's work in my IX Apex

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •