Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    ROG Member Array Khronos PC Specs
    Khronos PC Specs
    Laptop (Model)MSI GS70 Stealth Pro-096
    MotherboardAsus ROG Maximus X Hero (WI-FI AC)
    Processori7 8700k (3.7Ghz-4.7Ghz Stock)
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB 32GB (4 x 8GB) F4-3000C15D-16GTZR
    Graphics Card #1Aorus GeForce GTX 1080 TI 11G Extreme (Added EKWB EK-FC1080 GTX Ti Aorus - Nickel W/ Backplate)
    Sound CardSMSL M6 DAC/Amp w/optical
    MonitorASUS ROG SWIFT PG348Q, 2x QNIX QX2710 LED EVOLUTION II
    Storage #1250GB Samsung 850 EVO SSD (OS), 500GB WD Blue M.2 Sata Drive (Games)
    Storage #22x 2TB WD Green (Storage)
    CPU CoolerEK-Supremacy MX w/ EK COOLSTREAM SE 360 and EK-CoolStream PE 360
    CaseFractal Define S
    Power SupplyEVGA SuperNova G2 850W Gold PSU
    Keyboard Corsair K70 Cherry MX Red (old Keyboard)
    Mouse Logitech G900
    Headset AKG 7xx W/ Massdrop Minimic
    Mouse Pad HyperX Fury Pro Gaming Mouse Pad - XL
    Headset/Speakers HiFiMAN HE-350, CREATIVE T3150W WIRELESS BLUETOOTH 2.1 SPEAKER (BLACK)
    OS Windows 10 Home 64-Bit
    Network RouterASUS RT-AC66U Dual-Band Wireless-AC1750

    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Unhappy ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) Every Game Crashes.

    Brand new built computer runs great but when I play games it crashes to desktop after like 10-60 minutes or so, changes each time. Drivers are up to date, I did turn off Asus's core enhancer or whatever it was called because it was pumping way more voltage than i needed... like upwards to 1.4+

    Bios 0802
    All Drivers from rog.asus.com

    Specs: i7 8700k Stock till I figure this out (EKWB Supremacy MX Block)
    ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC)
    32GB (4x8GB) G.SKILL TridentZ RGB Model F4-3000C15D-16GTZR XMP CAS 15 at 3000Mhz
    Aorus 1080ti Extreme (EKWB full cover block w/ Backplate)
    EVGA SuperNova G2 850W Gold PSU
    2x 360mm Radiators w/ Vardar Fans
    EK-XRES 100 DDC MX 3.1 PWM with an upgraded 250mm Reservoir.
    BitFenix ALCHEMY 2.0 PSU CABLE KIT for EVGA SuperNOVA T2/P2/G2/G3
    250GB Samsung 850 EVO SSD(OS)
    500GB WD Blue M.2 Sata Drive (games)
    2x 2TB WD Green 3.5in Mechanical Drives for video and spill over games

    *I do want to add that even with this much radiator space my temps seem really high even after re-seating the CPU and better thermal paste... my GPU is cooling nicely never higher than 41c and stays around 2034Mhz core clock*
    Last edited by Khronos; 11-29-2017 at 12:53 AM.

  2. #2
    New ROGer Array Hopeywolf PC Specs
    Hopeywolf PC Specs
    MotherboardAsus ROG MAXIMUS X HERO (WI-FI AC)
    ProcessorIntel® Core™ i7-8700K CPU
    Memory (part number)CMK32GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3
    Sound CardSoundBlaster Z
    MonitorROG PG278QR + XB271HU
    Storage #1Samsung 960 PRO 2TB
    Storage #2Samsung 850 Evo 1TB x 2
    CPU CoolerCorsair H100 V2
    CaseCorsair X570
    Power SupplyEVGA 1000 T2
    Hopeywolf's Avatar
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Is there any error logs or driver crashes in event viewer when you check? Or does it just go straight to desktop without any indication at all?

  3. #3
    ROG Member Array Khronos PC Specs
    Khronos PC Specs
    Laptop (Model)MSI GS70 Stealth Pro-096
    MotherboardAsus ROG Maximus X Hero (WI-FI AC)
    Processori7 8700k (3.7Ghz-4.7Ghz Stock)
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB 32GB (4 x 8GB) F4-3000C15D-16GTZR
    Graphics Card #1Aorus GeForce GTX 1080 TI 11G Extreme (Added EKWB EK-FC1080 GTX Ti Aorus - Nickel W/ Backplate)
    Sound CardSMSL M6 DAC/Amp w/optical
    MonitorASUS ROG SWIFT PG348Q, 2x QNIX QX2710 LED EVOLUTION II
    Storage #1250GB Samsung 850 EVO SSD (OS), 500GB WD Blue M.2 Sata Drive (Games)
    Storage #22x 2TB WD Green (Storage)
    CPU CoolerEK-Supremacy MX w/ EK COOLSTREAM SE 360 and EK-CoolStream PE 360
    CaseFractal Define S
    Power SupplyEVGA SuperNova G2 850W Gold PSU
    Keyboard Corsair K70 Cherry MX Red (old Keyboard)
    Mouse Logitech G900
    Headset AKG 7xx W/ Massdrop Minimic
    Mouse Pad HyperX Fury Pro Gaming Mouse Pad - XL
    Headset/Speakers HiFiMAN HE-350, CREATIVE T3150W WIRELESS BLUETOOTH 2.1 SPEAKER (BLACK)
    OS Windows 10 Home 64-Bit
    Network RouterASUS RT-AC66U Dual-Band Wireless-AC1750

    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Straight to desktop normally although just now it blue screened on me for the first time while playing starcitizen and gave me a stopcode of :PFN_LIST_Corrupt
    I'm currently researching what this means atm.

    *update* seems to mean the page frame number (PFN) list is corrupted. Again looking into this further at the moment*
    Last edited by Khronos; 11-29-2017 at 01:36 AM.

  4. #4
    ROG Member Array Khronos PC Specs
    Khronos PC Specs
    Laptop (Model)MSI GS70 Stealth Pro-096
    MotherboardAsus ROG Maximus X Hero (WI-FI AC)
    Processori7 8700k (3.7Ghz-4.7Ghz Stock)
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB 32GB (4 x 8GB) F4-3000C15D-16GTZR
    Graphics Card #1Aorus GeForce GTX 1080 TI 11G Extreme (Added EKWB EK-FC1080 GTX Ti Aorus - Nickel W/ Backplate)
    Sound CardSMSL M6 DAC/Amp w/optical
    MonitorASUS ROG SWIFT PG348Q, 2x QNIX QX2710 LED EVOLUTION II
    Storage #1250GB Samsung 850 EVO SSD (OS), 500GB WD Blue M.2 Sata Drive (Games)
    Storage #22x 2TB WD Green (Storage)
    CPU CoolerEK-Supremacy MX w/ EK COOLSTREAM SE 360 and EK-CoolStream PE 360
    CaseFractal Define S
    Power SupplyEVGA SuperNova G2 850W Gold PSU
    Keyboard Corsair K70 Cherry MX Red (old Keyboard)
    Mouse Logitech G900
    Headset AKG 7xx W/ Massdrop Minimic
    Mouse Pad HyperX Fury Pro Gaming Mouse Pad - XL
    Headset/Speakers HiFiMAN HE-350, CREATIVE T3150W WIRELESS BLUETOOTH 2.1 SPEAKER (BLACK)
    OS Windows 10 Home 64-Bit
    Network RouterASUS RT-AC66U Dual-Band Wireless-AC1750

    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    17

    **Update 2**

    Re-installed windows from scratch and installed all the drivers. Ran what seems like a full day of benchmarks between 3DMARK, PCMARK 8, Prime 95 and did not crash a single time except the last time I ran Prime core 0 crashed but the rest of the workers continued. After that I loaded up a game (DOOM max settings in 3440x1440 and sat still for a good 20m before running around for a bit and killing demons but crashed soon after. what i did notice was my CPU not (Stock settings minus ASUS Multi-Core Enhancer turned OFF) hitting 4.7Ghz in any of the tests and stayed around 4.5Ghz max and was not limited by temps or voltage since I left it on AUTO. Now, for the first time I did in fact get a crash message which I will Post the 2 pictures below.

    https://imgur.com/2CRHD5B
    https://imgur.com/Ulkdvp9

    *one of the Stress Test Benchmarks*

    https://www.3dmark.com/fsst/644584

    It seems like its a potential Memory problem? My web browser (chrome) crashed while i was writing this the first time and would not let me refresh the page and had to do a full reset on the computer for it to load again. I was honestly hoping after a full battery of benchmarks with no crashes it would keep on going.... This is getting Frustrating and i'm sad I cant even use this computer for what I built it for...

  5. #5
    ROG Enthusiast Array daddyd302 PC Specs
    daddyd302 PC Specs
    Laptop (Model)MSI GT73VR Titan SLI-212
    MotherboardAsus Maximus 10 Wi-Fi
    Processor8700K @ 5Ghz
    Memory (part number)Trident Z RGB
    Graphics Card #1EVGA 1080ti SC2
    Graphics Card #2EVGA 1080ti SC2
    Sound CardSoundblaster XAE-5
    MonitorSony 900E
    Storage #1Crucial MM300 1TB
    Storage #2Seagate Barricuda Pro 8TB
    CPU CoolerTT Floe 280
    CaseTT View 71
    Power SupplyEVGA 1000 P2
    Keyboard Corsair K95 RGB
    Mouse Logitech 903
    Headset Beyerdynamic MMX300
    Mouse Pad Corsair MM200
    Headset/Speakers Edifier R1850DB
    OS Windows 10 Pro
    daddyd302's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    10
    Posts
    37

    Have you tried other nvidia drivers? Maybe dial back on your gpu clocks? You mioght need to underclock it even to see if it's stable or not. This doesn't sound like it's motherboard, cpu or ram related. It seems the issues is with your video card/drivers. The only other thing I can think of is your 1080ti is not getting enough juice from the psu? Are you using one cable or 2 to hook your video card?

    This is what i can find out about your crash data.
    https://answers.microsoft.com/en-us/...65051b7?auth=1
    Last edited by daddyd302; 11-29-2017 at 11:28 PM.
    Main
    **Intel 8700K @ 5Ghz**Asus Maximus 10 Wi-Fi ** EVGA 1080ti SC2 SLI**SoundblasterX AE-5**G. Skills Trident RGB 16G**Crucial MX300 1TB**Seagate Barracuda Pro 8TB**Thermaltake View 71**EVGA 1000 P2**Sony 900E**Corsair K95 RGB**Logitech G903**
    Backup
    **Intel 6850K @ 4.4Ghz**Asus Rampage V 10**Asus Strix 1080 SLI**Soundblaster Z**Corsair Vengeance LED 32G**Crucial Mx300 1TB**Seagate Barracuda 8TB**Corsair 570X**Corsair H100i**Corsair HX 1000i**Sony 800E**Corsair K70 RGB**Logitech G900**

  6. #6
    ROG Member Array Khronos PC Specs
    Khronos PC Specs
    Laptop (Model)MSI GS70 Stealth Pro-096
    MotherboardAsus ROG Maximus X Hero (WI-FI AC)
    Processori7 8700k (3.7Ghz-4.7Ghz Stock)
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB 32GB (4 x 8GB) F4-3000C15D-16GTZR
    Graphics Card #1Aorus GeForce GTX 1080 TI 11G Extreme (Added EKWB EK-FC1080 GTX Ti Aorus - Nickel W/ Backplate)
    Sound CardSMSL M6 DAC/Amp w/optical
    MonitorASUS ROG SWIFT PG348Q, 2x QNIX QX2710 LED EVOLUTION II
    Storage #1250GB Samsung 850 EVO SSD (OS), 500GB WD Blue M.2 Sata Drive (Games)
    Storage #22x 2TB WD Green (Storage)
    CPU CoolerEK-Supremacy MX w/ EK COOLSTREAM SE 360 and EK-CoolStream PE 360
    CaseFractal Define S
    Power SupplyEVGA SuperNova G2 850W Gold PSU
    Keyboard Corsair K70 Cherry MX Red (old Keyboard)
    Mouse Logitech G900
    Headset AKG 7xx W/ Massdrop Minimic
    Mouse Pad HyperX Fury Pro Gaming Mouse Pad - XL
    Headset/Speakers HiFiMAN HE-350, CREATIVE T3150W WIRELESS BLUETOOTH 2.1 SPEAKER (BLACK)
    OS Windows 10 Home 64-Bit
    Network RouterASUS RT-AC66U Dual-Band Wireless-AC1750

    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    17

    I'm personally not even overclocking the GPU that's all Nvidias GPU BOOST based on temps, I guess ill manually set it to base clocks and revert to a previous Nvidia Driver (It was updated using GeForce Experience) as you suggest. As far as my 1080ti i have 2 separate 8 pin's coming directly from the PSU in VGA1 and VGA 2 ports though, one would think a 850w PSU would be enough for 1 card. After i post this i will read the link you added.

    *Side Note* Can you even turn off GPU Boost?
    Last edited by Khronos; 11-30-2017 at 12:47 AM.

  7. #7
    ROG Enthusiast Array daddyd302 PC Specs
    daddyd302 PC Specs
    Laptop (Model)MSI GT73VR Titan SLI-212
    MotherboardAsus Maximus 10 Wi-Fi
    Processor8700K @ 5Ghz
    Memory (part number)Trident Z RGB
    Graphics Card #1EVGA 1080ti SC2
    Graphics Card #2EVGA 1080ti SC2
    Sound CardSoundblaster XAE-5
    MonitorSony 900E
    Storage #1Crucial MM300 1TB
    Storage #2Seagate Barricuda Pro 8TB
    CPU CoolerTT Floe 280
    CaseTT View 71
    Power SupplyEVGA 1000 P2
    Keyboard Corsair K95 RGB
    Mouse Logitech 903
    Headset Beyerdynamic MMX300
    Mouse Pad Corsair MM200
    Headset/Speakers Edifier R1850DB
    OS Windows 10 Pro
    daddyd302's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    10
    Posts
    37

    I"m not sure you can turn off boost. If you have MSI afterburner you can try to adjust the clock speed there. The latest drivers aren't always the best. The latest might work for me, but not for you and vice versa.

    I mentioned the cable because I used to use 1 cable with 2 plugs for my 1080 and Overwatch would sometimes crash. Sometimes I can play for hours and nothing happens, other times it'll crash after 20 minutes. I'm using 2 cables since finding it that it was a bad idea to run with 1 cable and on crashes anymore.

    The only way to know for sure if it's the gpu or the psu is to swap it out with a backup, but most people don't have backup laying around.
    Main
    **Intel 8700K @ 5Ghz**Asus Maximus 10 Wi-Fi ** EVGA 1080ti SC2 SLI**SoundblasterX AE-5**G. Skills Trident RGB 16G**Crucial MX300 1TB**Seagate Barracuda Pro 8TB**Thermaltake View 71**EVGA 1000 P2**Sony 900E**Corsair K95 RGB**Logitech G903**
    Backup
    **Intel 6850K @ 4.4Ghz**Asus Rampage V 10**Asus Strix 1080 SLI**Soundblaster Z**Corsair Vengeance LED 32G**Crucial Mx300 1TB**Seagate Barracuda 8TB**Corsair 570X**Corsair H100i**Corsair HX 1000i**Sony 800E**Corsair K70 RGB**Logitech G900**

  8. #8
    ROG Guru: Gold Belt Array Menthol PC Specs
    Menthol PC Specs
    MotherboardM 10 Apex / XI gene
    Processor8700K / 9900K
    Memory (part number)2x8 Gskill Trident Z 4266/2x2x8 Gskill Trident Z 4500
    Graphics Card #1RTX 2080ti / GTX 1060
    Sound CardSoundBlaster Ae5 / Onboard
    MonitorBENQ 32" 4K
    Storage #1Intel 900p 480GB/Samsung 960 Pro 1TB
    Storage #2Intel 750 1.2TB/Plextor 1 TB 2X 950 Pro
    CPU CoolerCorsair H150i AIO / H1110i
    CaseCorsair 740 ? Lian Li Air
    Power SupplyCorsair AX 1200i / AX 1200i
    Keyboard Corsair
    Mouse ASUS Strix
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad ASUS
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS 10 X64 Pro
    Network RouterVerizon Fios
    Accessory #1 Intel Wifi BT pcie card
    Accessory #2 Red Bull
    Accessory #3 English Breakfast Tea
    Menthol's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    241
    Posts
    4,547

    Is your power supply a single 12v rail, if multiple rails make sure your GPU is on it's own rail.
    What other software do you have installed, AISuite? Game first? Do you have an OSD running?
    Try disabling all excess software including GF Experiance to see if it's a conflict of some kind. If your using GPU Tweak, disable it also until you get it diagnosed and corrected.

  9. #9
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    161
    Posts
    7,454

    PFN list errors are often memory instability related. Revert the system to stock memory frequency and check if it still occurs.

  10. #10
    ROG Member Array Khronos PC Specs
    Khronos PC Specs
    Laptop (Model)MSI GS70 Stealth Pro-096
    MotherboardAsus ROG Maximus X Hero (WI-FI AC)
    Processori7 8700k (3.7Ghz-4.7Ghz Stock)
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB 32GB (4 x 8GB) F4-3000C15D-16GTZR
    Graphics Card #1Aorus GeForce GTX 1080 TI 11G Extreme (Added EKWB EK-FC1080 GTX Ti Aorus - Nickel W/ Backplate)
    Sound CardSMSL M6 DAC/Amp w/optical
    MonitorASUS ROG SWIFT PG348Q, 2x QNIX QX2710 LED EVOLUTION II
    Storage #1250GB Samsung 850 EVO SSD (OS), 500GB WD Blue M.2 Sata Drive (Games)
    Storage #22x 2TB WD Green (Storage)
    CPU CoolerEK-Supremacy MX w/ EK COOLSTREAM SE 360 and EK-CoolStream PE 360
    CaseFractal Define S
    Power SupplyEVGA SuperNova G2 850W Gold PSU
    Keyboard Corsair K70 Cherry MX Red (old Keyboard)
    Mouse Logitech G900
    Headset AKG 7xx W/ Massdrop Minimic
    Mouse Pad HyperX Fury Pro Gaming Mouse Pad - XL
    Headset/Speakers HiFiMAN HE-350, CREATIVE T3150W WIRELESS BLUETOOTH 2.1 SPEAKER (BLACK)
    OS Windows 10 Home 64-Bit
    Network RouterASUS RT-AC66U Dual-Band Wireless-AC1750

    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    17

    last night when i was trying to game again seeing if the previous attempts were successful in fixing my problem i got 3 new BSOD of different things which lead to some tests i did in the content below.
    CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION
    MEMORY_MANAGEMENT
    and the last one i got was
    SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (what failed nvlddmkm.sys)

    @Daddyd302 - yeah before in my previous builds i used to use a single cable for a 6 + 6 pin or a 8 +6 but after i had read and saw benchmarks of better performance using 2 separate cables but now that i use a modular PSU i have the option to use as many as id like (i.e 2 different 8 pins coming directly from the PSU). I do have the original cables that came with the PSU and so i will try with those when im not working my 12 hour shifts. i bought the bitfenix white cables for my build for aesthetics but they are the complete replacement and not extenders, just wanna point that out.
    (https://www.newegg.com/Product/Produ...82E16812493209)
    i did buy a lower wattage run for pump testing purposes so i will try that although the 650w kinda makes a tad nervous. I also do have my old 980ti classified from EVGA but since i was watercooling with hard tubing and the size difference of the classified card makes it hard to fit it in with my look. (i know i will have to disassemble my loop i just dont want to, you know >.<

    @Menthos - if im not mistaken itsa single 12v rail in my EVGA 850w G2 gold rated PSU.i did have AI Suite installed, not sure about gamefirst and i do have OSD running from MSI afterburner to keep an eye on temps although none of the Asus software is running besides the Aura RGB software but that is recent before when all this started nothing was even installed besides base drivers from the Asus Website. i do use GeForce experience for my FPS gauge though. Roger on the disabling of the software i will try it tomorrow after i get some sleep (working 7pm to 7am).

    @ Raja@ASUS - i have reverted to stock memory settings (w. XMP settings) and it still does the same thing, i also ran the most extensive Windows Memory Diagnostic Tool test you can with the settings of Extreme and 5 passes and i forgot what the last setting was but i think it had to do with the cache on each stick, i did turn that on to test. that test took like 8+ hours it was crazy i passed out and woke up waiting for my results and nothing came up ( in the Windows Memory Diagnostic thing it says it will restart and show your results but never did get a result once i logged in with my password, however after 4 passes out of 5 that i was awake to see it said no errors detected in the memory. I also ran a Check and possible Repair Windows System File using sfc /scannow command in the command promp and it came back with:

    Verification 100% complete.
    Windows Resource Protection did not find any integrity violations.

    and so now im kinda stumped on where to go now besides the advice given above, Also i want to say thank you for everyone who has pitched in so far! I appreciate all the help, thank you.
    Last edited by Khronos; 12-01-2017 at 11:29 PM.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •