Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Unhappy PC Stoped Working !!

    my build is :
    1950x
    Corsair Dominator Platinum Series 32GB(4x8GB) DDR4 2800MHz C16 Desktop Memory
    samsung 512g pro nvme
    gtx1080ti
    1000w powersupply
    windows 10 pro


    the build has worked perfectly for almost two months untill last sunday 26 Nov

    at first the system freeze for more than 10 min then i restarted it.

    after the restart the system couldn't boot.
    the OLED screen on the motherboard says :

    Memory
    ..:.............
    and stays for 2 seconds then this appear forever

    CPU
    ................

    for the led indicators there is a really really fast flashing ( almost constant ) yellow led and a very low (barely see) red led under it

    iv'e tried taking the RAM and the Graphic card and the CPU off and reinstalling them again but nothing worked.

    i flashed to the previous BIOS (0503) still not working. - i was on 0701 -

    finally i contacted the local asus service center and found out that they only fix asus laptops and can't deal with PC hardwar

    also sent a message to asus online support been 4 days no reply

    waiting for your advice ... thanx in advance

  2. #2
    ROG Enthusiast Array spadizzle PC Specs
    spadizzle PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VI and Zenith Extreme
    ProcessorRyzen 1700x and Threadripper 1950x
    Memory (part number)G-Skill F4-3866C18Q-32GTZR
    Graphics Card #1Asus GTX 1080
    Graphics Card #2Asus GTX 1080
    Sound Cardbuilt-in
    MonitorROG PG279Q
    Storage #1Samsung 960 NVMe
    Storage #2Samsung 950 pro SSD
    CPU CoolerH115i
    CaseCorsair AIR 540
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard G910
    Mouse G903
    Mouse Pad Powerplay
    OS Win10 pro 64bit
    Network RouterNetgear
    spadizzle's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    54

    try one memory stick at a time?
    Hit the clear bios on the back so can have default settings?

    off the top of my head.

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    45

    Quote Originally Posted by spadizzle View Post
    try one memory stick at a time?
    Hit the clear bios on the back so can have default settings?

    off the top of my head.
    You can also pull the CMOS battery out for 15 minutes. Try the online chat, https://www.asus.com/us/support/, then click enter service desk, then click transfer to agent

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    :(

    appreciate your help but sadly i tryed evry thing nothing worked

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Try running just a dual-channel memory configuration or single stick in each slot. It may be a little laborious but you may identify either a bad stick or a bad motherboard slot.
    You've already re-seated the CPU but you could try that again - inspect the pins on the board and pads on the CPU carefully and see if there is any damage/fluff that may be causing a bad connection.
    Does the little OLED screen show a 2-letter code next to the "Memory" message? Search the net/look in the motherboard manuals for "QCODE xx" (replace xx with whatever your 2 characters are) and you may find out more about the exact nature of the Memory problem.

    You could also try booting the system and while its starting up, press the little red MemOK! button, near where the front-panel connections go. That should force the board to try running through a known list of safe/known working memory settings, one of which should work. May take a couple of tries to get the right timing of when to press it (I've never used it before but read about it, worth a try).

    Good luck mate.
    Last edited by pasty2k2; 12-01-2017 at 10:48 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •