Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    5

    ME driver problem

    Hello everybody.
    I have a problem with Intel Managment Engine Interface.
    First I installed MEUpdateTool and my ME FW in BIOS was 11.8.50.3399, after that I rebooted the computer and tried to install MEI driver 11.7.0.1040, but failed - "this platform is not supported".
    Now my computer is starts for a long time - about 40 seconds, and does not turn off - it freezes with code 04 when turned off. At the same time, after turning on the computer works fine, but to shut down I have to turn off the power.

    Now that I have:
    i6700k
    Maximux Hero VIII
    Window 10 PRO x64

    Also, my build worked without any problem for one year, but now i dont know what to do.

    What i tried:
    1) Clean windows setup (Win 10 home)
    2) Instal Chipset driver
    3) Delete AI SUITE
    4) Update BIOS to 3504 (but withiout flash)
    5) Starts PC without GraphicCard
    6) I tried to install older MEI drivers, but only one result - "this platform is not supported"

    I wont buy new MB, because i only update ME FW =((

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    8
    Posts
    208

    Quote Originally Posted by kleveri View Post
    Hello everybody.
    I have a problem with Intel Managment Engine Interface.
    First I installed MEUpdateTool and my ME FW in BIOS was 11.8.50.3399, after that I rebooted the computer and tried to install MEI driver 11.7.0.1040, but failed - "this platform is not supported".
    Now my computer is starts for a long time - about 40 seconds, and does not turn off - it freezes with code 04 when turned off. At the same time, after turning on the computer works fine, but to shut down I have to turn off the power.

    Now that I have:
    i6700k
    Maximux Hero VIII
    Window 10 PRO x64

    Also, my build worked without any problem for one year, but now i dont know what to do.

    What i tried:
    1) Clean windows setup (Win 10 home)
    2) Instal Chipset driver
    3) Delete AI SUITE
    4) Update BIOS to 3504 (but withiout flash)
    5) Starts PC without GraphicCard
    6) I tried to install older MEI drivers, but only one result - "this platform is not supported"

    I wont buy new MB, because i only update ME FW =((
    If you look carefully you will see that you tried to update a newer version of ME. You have installed this newer ME driver from a third party place and by that you create problems for your self. Next time you update ANYTHING remember to get the latest drivers from your vendors support page and not from a third party place.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by emsir View Post
    If you look carefully you will see that you tried to update a newer version of ME. You have installed this newer ME driver from a third party place and by that you create problems for your self. Next time you update ANYTHING remember to get the latest drivers from your vendors support page and not from a third party place.
    Thank for you time. But I took this MEUpdateTool and ME driver from official site.*

    edit: I think you *mixed up something. 11.8.50.3399 - it’s ME FW on bios side, 11.7.0.1040 - it’s MEI driver on OS side. All of that I took on official site. But first I use MEUpdateTool and update ME FW and after rebooting got a problem.*

    Sorry, English is not my *native language.*
    Last edited by kleveri; 12-06-2017 at 11:56 PM.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Unhappy Still need advice

    I tried everything I could, but I didnt have a result. Still need advice howto fix

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Solution

    Hi. ASUS gave me the solution.
    1. You need update bios (3504) with *USB FlashBack Bios!!!!!!!!!!!
    2. After updating you need use CLR_CMOS
    3. Install Intel MEI driver on clear OS.*

    It work! *

  6. #6
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by kleveri View Post
    Hi. ASUS gave me the solution.
    1. You need update bios (3504) with *USB FlashBack Bios!!!!!!!!!!!
    2. After updating you need use CLR_CMOS
    3. Install Intel MEI driver on clear OS.*

    It work! *
    Thank you very much, this solution works.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •