Page 15 of 39 FirstFirst ... 5 13 14 15 16 17 25 ... LastLast
Results 141 to 150 of 382
  1. #141
    New ROGer Array Babongo PC Specs
    Babongo PC Specs
    MotherboardAsus ROG Z370-F
    ProcessorIntel Core i7 8700k
    Memory (part number)G.Skill F4-2800C16D-16GRR
    Graphics Card #1Asus Strix GTX 1080
    CasePhanteks ECLIPSE P400S TEMPERED GLASS
    Power SupplyCorsair RM650x
    Keyboard Logitech G910
    Mouse MAdCatz R.A.T 8
    Headset Corsair VOID Wireless
    OS Windows 10 v 1709 x64

    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by AkaNe@Asus View Post
    Do the LED of your motherboard light on? As your LED EC-Version is empty, this mean, the connector is not properly plugged. Please check out the connector under the I/O cover.
    Hi, thank you for your quick reply. I already checked the connection unter the I/O. It was pluged in, but okay. I double check it and let you know the result.

  2. #142
    ROG Guru: Green Belt Array AkaNe0 PC Specs
    AkaNe0 PC Specs
    MotherboardMaximus X Formula
    Processori7-8700K
    Memory (part number)G.skill Trident-Z RGB
    Graphics Card #1Strix GTX 1080 Ti
    CaseOpenBenchtable
    Power SupplySeasonic PRIME Platinum 1000W
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse ROG Pugio
    AkaNe0's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    19
    Posts
    566

    Quote Originally Posted by Babongo View Post
    Hi, thank you for your quick reply. I already checked the connection unter the I/O. It was pluged in, but okay. I double check it and let you know the result.
    Does the LED of the motherboard light on or not at all?
    And don't forget, Keep pushing it !

  3. #143
    New ROGer Array Babongo PC Specs
    Babongo PC Specs
    MotherboardAsus ROG Z370-F
    ProcessorIntel Core i7 8700k
    Memory (part number)G.Skill F4-2800C16D-16GRR
    Graphics Card #1Asus Strix GTX 1080
    CasePhanteks ECLIPSE P400S TEMPERED GLASS
    Power SupplyCorsair RM650x
    Keyboard Logitech G910
    Mouse MAdCatz R.A.T 8
    Headset Corsair VOID Wireless
    OS Windows 10 v 1709 x64

    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by AkaNe@Asus View Post
    Does the LED of the motherboard light on or not at all?
    Not at all. Only the small leds (PWR_LED, Boot_Device_LED) are working.
    I checked the connection again under the I/O, its plugged in correctly.
    Last edited by Babongo; 01-03-2018 at 07:58 AM.

  4. #144
    ROG Guru: Green Belt Array AkaNe0 PC Specs
    AkaNe0 PC Specs
    MotherboardMaximus X Formula
    Processori7-8700K
    Memory (part number)G.skill Trident-Z RGB
    Graphics Card #1Strix GTX 1080 Ti
    CaseOpenBenchtable
    Power SupplySeasonic PRIME Platinum 1000W
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse ROG Pugio
    AkaNe0's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    19
    Posts
    566

    Quote Originally Posted by Babongo View Post
    Not at all. Only the small leds (PWR_LED, Boot_Device_LED) are working.
    I checked the connection again under the I/O, its plugged in correctly.
    Then something might be defective. I advice you to RMA your motherboard.
    And don't forget, Keep pushing it !

  5. #145
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by AkaNe@Asus View Post
    Can you provide your full spec details and if you are using any other lighting software like Corsair link or CAM from NZXT.



    Are you using CAM from NZXT?
    I am using CAM.

    When I shutdown or restart, the cam software uses about 5% CPU. It is at a random time that it will start to use 25%. Some days it will stay at 5% and not get to 25% at all.

    I've done an uninstall of cam before when I was trying to get rid of the "following frames may be wrong" warning, it didn't make a difference to the CPU usage issue so I reinstalled it.

  6. #146
    New ROGer Array flakeoff101 PC Specs
    flakeoff101 PC Specs
    Laptop (Model)UX501VW
    MotherboardZ270E
    Processori7 7700K
    Graphics Card #1Strix GTX 1080 Ti OC

    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by Babongo View Post
    Hi everybody,

    i have also an issue with the Aura software and the leds on my motherboard and the LED-stripes.

    First of all, my specs:
    MOBO: Asus ROG Strix Z370-F
    BIOS: 0605 (latest)
    CPU: Core i7 8700k
    Case: Phanteks P400s Tempered
    RGB-Stripes: Phanteks
    OS: Windows 10 v1709 (Build 16299.125)

    I build my Pc a week ago. At first i got the AsIO.sys error, but i could resolve that, so everything was fine.
    Yesterday i connected my rgb-stripes with a phanteks Adapter to the rgb-header on the mobo. That was working at first either. I calibrated it, but the colors were not right. It was working, but not the way i wanted it.

    Next step was to connect the stripes to the other rgb-header on the mobo. After that, nothing is working anymore. My LEDs on the mobo does not work (the strip wich is istalled on the upper left corner). I checked the cable, but it is pluged in. I disconnected my seperate RGB-Stripes, but still the same Issue. The mobo is still not detected by the aura software.

    I uninstalled and installed the software multiple times, without any improvements. i tried it by manually uninstall it wia control panel, but also the Aura Cleaner.
    I tried to switch rgb off and on gain in the bios settings, but also no improvements.

    I also restored my bios settings to default. No changes.
    While i was disassambeling my PC to check the cable under the preinstalled leds, i also took the mobo battery out and pluged it back in.

    I also looked up the LED EC-Versions in the bios:
    LED EC-Version: Empty
    LED EC2-Version: AULA1-S072-0203

    I hope theres a solution for my issue somewhere.

    thanks and best regards.
    I can't help you with all of your issues, but I have the same case and I can tell you why the colors were wrong. That Phanteks case has a built-in lighting control button that interferes with Aura and the colors won't display correctly. You can turn off the built-in controller by holding down that button for two seconds, and that should fix the calibration problem.

  7. #147
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by AkaNe@Asus View Post
    Have you tried with Razer not launched?
    I tried it today.

    Turned on computer and closed razer synapse at about 13:48. Kept task manager open the whole time while testing and checked every 15-30 min or so to see if something happened. I used the computer as usual, playing games, webbrowsing and so on. At 16:45 I noticed "LightingService" was around 10%.

    So it takes a while for this to occur and when it happens it stays att the high cpu util value until the service is restarted or I start the Aura program from the start menu.

    Looking at other forum threads I see that this is a relatively old problem dating back to at least 2016 and is still not solved.
    Last edited by DawnLight; 01-03-2018 at 04:06 PM.

  8. #148
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Interesting observation

    Ok, so I let the "LightingService" stay on high cpu usage for a while. One hour approximately.

    I just checked inside my computer chassi and noticed that the color was stuck on the color green. I have it on the defaul aura settings which is "Rainbow" and "Color cycle ". I then started the aura program and the cpu utilization for "LightingService" immediately went back to 0,5-1% and the colors started to cycle normally again.

    In other words the color cycling gets "stuck" when the "LightingService" cpu utilization is abnormally high.

    Edit: So it seems to happen every 3 hours. Same thing happened after another 3 hours approximately. High cpu utilization and the lights got stuck on one color again. Tried a few times to open the aura software but this time it did not open. I then tried to restart "LightingService" as I usually do but this time something related crashed.

    A crash report was made from Doctor Dump(webpage):

    WARNING: Following frames may be wrong.
    aura+0xcbac
    aura+0x6c333
    aura+0x684c2
    aura+0x25fbe
    aura+0x2a176
    aura+0x24d22
    aura+0x89d0c
    aura+0x9eca4
    Last edited by DawnLight; 01-03-2018 at 07:17 PM.

  9. #149
    New ROGer Array Gud Nite PC Specs
    Gud Nite PC Specs
    Laptop (Model)Strix GL502VY
    MotherboardCrosshair VI Hero
    ProcessorRyzen R7 1700
    Graphics Card #1Strix Vega 56 Gaming
    Storage #1PM951 256GB
    Storage #2Ultrastar 7k4000 3TB
    Keyboard Corsair Strafe RGB
    Mouse Corsair Sabre RGB
    Headset/Speakers Sennheiser HD 598 SE
    Network RouterAsus AC1750

    Join Date
    May 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Strix Vega 56 isn't being recognized and I've got no control over the GPU through Aura.

  10. #150
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    172

    Quote Originally Posted by DawnLight View Post
    Ok, so I let the "LightingService" stay on high cpu usage for a while. One hour approximately.

    I just checked inside my computer chassi and noticed that the color was stuck on the color green. I have it on the defaul aura settings which is "Rainbow" and "Color cycle ". I then started the aura program and the cpu utilization for "LightingService" immediately went back to 0,5-1% and the colors started to cycle normally again.

    In other words the color cycling gets "stuck" when the "LightingService" cpu utilization is abnormally high.

    Edit: So it seems to happen every 3 hours. Same thing happened after another 3 hours approximately. High cpu utilization and the lights got stuck on one color again. Tried a few times to open the aura software but this time it did not open. I then tried to restart "LightingService" as I usually do but this time something related crashed.

    A crash report was made from Doctor Dump(webpage):

    WARNING: Following frames may be wrong.
    aura+0xcbac
    aura+0x6c333
    aura+0x684c2
    aura+0x25fbe
    aura+0x2a176
    aura+0x24d22
    aura+0x89d0c
    aura+0x9eca4
    This saddly has been reported numerous time.

    When cpu usage gets high, lighting service may hangs/freezes.

    I can run my light for hours if i don't touch my pc.
    As soon as i begin semi intensive works (photoshoping) to intensive (3d rendering) it ultimately hangs after some times (half an hour being the usual case).

    It did this since i installed aura the first time (which was .22). Same with 25 and 28.

    On an x99 strix with windows 10 ltsb with a gladius 2, a 1060 strix and a Claymore.

Page 15 of 39 FirstFirst ... 5 13 14 15 16 17 25 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •