Page 16 of 39 FirstFirst ... 6 14 15 16 17 18 26 ... LastLast
Results 151 to 160 of 382
  1. #151
    New ROGer Array Sparky338 PC Specs
    Sparky338 PC Specs
    MotherboardAsus ROG STRIX B350-F Gaming
    ProcessorRyzen 5 1600
    Memory (part number)G.Skill 16 GB DDR4-2666
    Graphics Card #1Asus ROG STRIX Geforce GTX 1080 Advanced 8GB
    Storage #1SAMSUNG 840 Series 500GB SATA III Internal Solid State Drive
    Storage #2Seagate FireCuda 2TB
    CPU CoolerStock
    CaseCooler Master Master Case Pro
    Power SupplyEVGA Supernova 750 G2
    Keyboard Cyborg V.5 Red LED
    Mouse Razer Lachesis Red LED

    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    RGB strips

    Motherboard: ASUS ROG STRIX B350-F Gaming
    BIOS version: 3401 X64
    Processor: AMD Ryzen 5 1600
    OS: Windows 10 Pro
    Memory kit: G.Skill 16 GB DDR4-2666
    Graphics card: ASUS ROG STRIX Geforce GTX 1080 Advanced 8GB
    Cooling solution: Stock
    Aura version: 10.05.28
    RGB lighting strip: Phanteks PH-LEDKT_COMBO RGB LED Strip Combo Set
    RGB Fans: Phanteks PH-FF140RGBA Halos Lux RGB Fan Frame

    Just built this computer and am having some issues with the lighting. When I start Aura, I get two warnings "install driver failed" and "start driver failed". After that, Aura starts in what I think is normal. The main issue that I'm seeing is that I can only adjust the motherboard and VGA lighting. Some of the modes allow me to change the RGB strips on their own, but the RGB fans change at the same time, even thought hey are plugged into two different RGB headers.

  2. #152
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    ROG STRIX Z270E LED header is stuck on rainbow and not able to be foundby aura

    Hello, i have had the ROG STRIX Z270E for the past several months. I've never able to control the LEDs with aura and even with the newest build i am unable to. I'm not sure if this is a known issue, but anything will be appreciated!!

    Motherboard: Asus ROG STRIX Z270E
    BIOS version: 1009
    Processor: Intel i5-7500
    OS: Windows 10 64 bit
    Memory kit: corsair 16gb vengeance rgb
    Graphics card: ASUS ROG STRIX 1060 6gb
    Mouse: razer tipan
    Keyboard: razer blackwidow
    Cooling solution: Intel stock
    Aura version 1.05.28

    Edit: BIOS is up to date and i have tried completely uninstalling and reinstalling several times
    Last edited by ckulzer360; 01-04-2018 at 10:59 PM.

  3. #153
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Software GUI Transparency issue

    I have problems with ASUS's software in general with the GUI. First started noticing it in GPU tweak. The GUI is transparent and then dissapears when i mouse over it. Making this version completely unusable. Anyone else have this issue?

  4. #154
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Aura does not detect motherboard

    Motherboard: rog Strix B350-F Gaming
    BIOS version: 3401
    Processor: AMD Ryzen 3 1300X Quad-core Processor
    OS: Windows 10 Pro 64-bit version 1709
    Memory kit: Kingston HyperX Predator DDR4 3000Mhz 2x4gb
    Graphics card: rog Strix rx560 o4g evo gaming
    Mouse: Razer abyssus mirror special edition
    Keyboard: Razer Blackwidow Tournament edition Chroma
    Cooling solution: wraith stealth cooler
    Aura version: 1.05.28

    Troubleshooting steps performed:

    uninstalled razer synaps
    uninstalled CAM+ from nzxt
    uninstalled aura
    ran aura cleaner tool
    turned pc off, including Power plug removal
    re-downloaded latest version of aura
    unzipped files rightclicked>unblocked
    run setup as administrator
    reboot system

    attempted to run older versions aswell
    LED on motherboard works
    But motherboard is not detected on asus AURA

  5. #155
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by AkaNe@Asus View Post
    Can you elaborate regarding the AURA sync devices you have and what do you mean by not syncing properly during the music mode.

    If you want to download 1.05.25 version, it is available on the Support site. Check in Utilities, and you will find this previous version.
    Here are the list of my Aura Sync devices:
    Asus Maximus IX Apex
    Corsair Vengeance RGB 16 GB kit
    Cooler Master Masterfan PRO RGB
    2 x Deepcool RGB Strip

    during music mode, there is a consistent intermittent freeze. I tried putting the lightning service to High Priority but it doesn't fix it. I assume the data packet sent to the RGB was lost along the way. Here is a video for you to see https://youtu.be/b5GrNuu-e2Q. It happened twice in that video, while the NZXT Kraken is syncing properly, the aura freeze a for second.

    As for the 1.05.25 BETA version that I wanted, it is not uploaded on the Support Site you linked. That is the original 1.05.25 which still have Corsair Vengeance 16GB kit not syncing properly issue. You've previously uploaded a 1.05.25 BETA on this thread https://rog.asus.com/forum/showthrea...in-this-thread but you've deleted it.

    None of these issues happened on that 1.05.25 BETA version. I deleted the installer and you've deleted the download link. As much as I want to troubleshoot this, please get my rig working together again by re-uploading that version. Lastly, please don't ask me to uninstall CAM. It was working well with that version and I see no reason to make my NZXT kraken stop working just to fix the AURA sync.

    I hope this helps. Looking forward to the download Link.

  6. #156
    ROG Guru: Green Belt Array AkaNe0 PC Specs
    AkaNe0 PC Specs
    MotherboardMaximus X Formula
    Processori7-8700K
    Memory (part number)G.skill Trident-Z RGB
    Graphics Card #1Strix GTX 1080 Ti
    CaseOpenBenchtable
    Power SupplySeasonic PRIME Platinum 1000W
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse ROG Pugio
    AkaNe0's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    19
    Posts
    566

    Quote Originally Posted by Xidna View Post
    Here are the list of my Aura Sync devices:
    Asus Maximus IX Apex
    Corsair Vengeance RGB 16 GB kit
    Cooler Master Masterfan PRO RGB
    2 x Deepcool RGB Strip

    during music mode, there is a consistent intermittent freeze. I tried putting the lightning service to High Priority but it doesn't fix it. I assume the data packet sent to the RGB was lost along the way. Here is a video for you to see https://youtu.be/b5GrNuu-e2Q. It happened twice in that video, while the NZXT Kraken is syncing properly, the aura freeze a for second.

    As for the 1.05.25 BETA version that I wanted, it is not uploaded on the Support Site you linked. That is the original 1.05.25 which still have Corsair Vengeance 16GB kit not syncing properly issue. You've previously uploaded a 1.05.25 BETA on this thread https://rog.asus.com/forum/showthrea...in-this-thread but you've deleted it.

    None of these issues happened on that 1.05.25 BETA version. I deleted the installer and you've deleted the download link. As much as I want to troubleshoot this, please get my rig working together again by re-uploading that version. Lastly, please don't ask me to uninstall CAM. It was working well with that version and I see no reason to make my NZXT kraken stop working just to fix the AURA sync.
    I hope this helps. Looking forward to the download Link.
    As I am collecting more cases with the NZXT Kraken 62, could you tell me which version of CAM are you using?

    Quote Originally Posted by specialk View Post
    I am using CAM.
    When I shutdown or restart, the cam software uses about 5% CPU. It is at a random time that it will start to use 25%. Some days it will stay at 5% and not get to 25% at all.
    I've done an uninstall of cam before when I was trying to get rid of the "following frames may be wrong" warning, it didn't make a difference to the CPU usage issue so I reinstalled it.
    Can you tell me which version of CAM are you using?

    Quote Originally Posted by DawnLight View Post
    I tried it today.
    Turned on computer and closed razer synapse at about 13:48. Kept task manager open the whole time while testing and checked every 15-30 min or so to see if something happened. I used the computer as usual, playing games, webbrowsing and so on. At 16:45 I noticed "LightingService" was around 10%.
    So it takes a while for this to occur and when it happens it stays att the high cpu util value until the service is restarted or I start the Aura program from the start menu.
    Looking at other forum threads I see that this is a relatively old problem dating back to at least 2016 and is still not solved.
    We are trying our best to solve this issue. The problem we have is that, each case is different for the CPU usage. If we look back, it seems that having other lighting software / device create some kind of conflict and can increase the CPU usage. The only way we can try to find some fix, is gathering your devices information and software information. This way we can try to reproduce here, and see how it can be optimized.

    To complete your case could you provide:
    -> Razer synapse software version
    -> Your Keyboard and Mouse exact model name

    Quote Originally Posted by Gud Nite View Post
    Strix Vega 56 isn't being recognized and I've got no control over the GPU through Aura.
    Have you installed the latest drivers of your graphics card?
    Also can you confirm you only have the 1.05.28 version of AURA installed - please take a screenshot to show.

    Quote Originally Posted by Sparky338 View Post
    Motherboard: ASUS ROG STRIX B350-F Gaming
    BIOS version: 3401 X64
    Processor: AMD Ryzen 5 1600
    OS: Windows 10 Pro
    Memory kit: G.Skill 16 GB DDR4-2666
    Graphics card: ASUS ROG STRIX Geforce GTX 1080 Advanced 8GB
    Cooling solution: Stock
    Aura version: 10.05.28
    RGB lighting strip: Phanteks PH-LEDKT_COMBO RGB LED Strip Combo Set
    RGB Fans: Phanteks PH-FF140RGBA Halos Lux RGB Fan Frame

    Just built this computer and am having some issues with the lighting. When I start Aura, I get two warnings "install driver failed" and "start driver failed". After that, Aura starts in what I think is normal. The main issue that I'm seeing is that I can only adjust the motherboard and VGA lighting. Some of the modes allow me to change the RGB strips on their own, but the RGB fans change at the same time, even thought hey are plugged into two different RGB headers.
    Can you take a screenshot of your AURA? If I understand correctly the RGB Strip do not show off on the AURA.

    Have you try to shut down completely your computer and turn it on again - to make sure it does the connection?

    Quote Originally Posted by ckulzer360 View Post
    Hello, i have had the ROG STRIX Z270E for the past several months. I've never able to control the LEDs with aura and even with the newest build i am unable to. I'm not sure if this is a known issue, but anything will be appreciated!!

    Motherboard: Asus ROG STRIX Z270E
    BIOS version: 1009
    Processor: Intel i5-7500
    OS: Windows 10 64 bit
    Memory kit: corsair 16gb vengeance rgb
    Graphics card: ASUS ROG STRIX 1060 6gb
    Mouse: razer tipan
    Keyboard: razer blackwidow
    Cooling solution: Intel stock
    Aura version 1.05.28

    Edit: BIOS is up to date and i have tried completely uninstalling and reinstalling several times
    Do you mean the motherboard doesn't show up in AURA? Please take a screenshot of AURA to see what pop up there. You should be able to see your motherboard, VGA, and Corsair memory kit.

    Quote Originally Posted by Kolo721 View Post
    I have problems with ASUS's software in general with the GUI. First started noticing it in GPU tweak. The GUI is transparent and then dissapears when i mouse over it. Making this version completely unusable. Anyone else have this issue?
    Do you have the Z170-Pro Gaming AURA Motherboard?

    Quote Originally Posted by Barbecuesaus View Post
    Motherboard: rog Strix B350-F Gaming
    BIOS version: 3401
    Processor: AMD Ryzen 3 1300X Quad-core Processor
    OS: Windows 10 Pro 64-bit version 1709
    Memory kit: Kingston HyperX Predator DDR4 3000Mhz 2x4gb
    Graphics card: rog Strix rx560 o4g evo gaming
    Mouse: Razer abyssus mirror special edition
    Keyboard: Razer Blackwidow Tournament edition Chroma
    Cooling solution: wraith stealth cooler
    Aura version: 1.05.28

    Troubleshooting steps performed:

    uninstalled razer synaps
    uninstalled CAM+ from nzxt
    uninstalled aura
    ran aura cleaner tool
    turned pc off, including Power plug removal
    re-downloaded latest version of aura
    unzipped files rightclicked>unblocked
    run setup as administrator
    reboot system

    attempted to run older versions aswell
    LED on motherboard works
    But motherboard is not detected on asus AURA
    Can you tell me:
    -> Razer synapse version
    -> NZXT version

    Also does AURA was working at some point in time? If Yes what did change?
    And don't forget, Keep pushing it !

  7. #157
    New ROGer Array Sparky338 PC Specs
    Sparky338 PC Specs
    MotherboardAsus ROG STRIX B350-F Gaming
    ProcessorRyzen 5 1600
    Memory (part number)G.Skill 16 GB DDR4-2666
    Graphics Card #1Asus ROG STRIX Geforce GTX 1080 Advanced 8GB
    Storage #1SAMSUNG 840 Series 500GB SATA III Internal Solid State Drive
    Storage #2Seagate FireCuda 2TB
    CPU CoolerStock
    CaseCooler Master Master Case Pro
    Power SupplyEVGA Supernova 750 G2
    Keyboard Cyborg V.5 Red LED
    Mouse Razer Lachesis Red LED

    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Originally Posted by Sparky338 View Post
    Motherboard: ASUS ROG STRIX B350-F Gaming
    BIOS version: 3401 X64
    Processor: AMD Ryzen 5 1600
    OS: Windows 10 Pro
    Memory kit: G.Skill 16 GB DDR4-2666
    Graphics card: ASUS ROG STRIX Geforce GTX 1080 Advanced 8GB
    Cooling solution: Stock
    Aura version: 10.05.28
    RGB lighting strip: Phanteks PH-LEDKT_COMBO RGB LED Strip Combo Set
    RGB Fans: Phanteks PH-FF140RGBA Halos Lux RGB Fan Frame

    Just built this computer and am having some issues with the lighting. When I start Aura, I get two warnings "install driver failed" and "start driver failed". After that, Aura starts in what I think is normal. The main issue that I'm seeing is that I can only adjust the motherboard and VGA lighting. Some of the modes allow me to change the RGB strips on their own, but the RGB fans change at the same time, even thought hey are plugged into two different RGB headers.
    Can you take a screenshot of your AURA? If I understand correctly the RGB Strip do not show off on the AURA.

    Have you try to shut down completely your computer and turn it on again - to make sure it does the connection?
    Whoops, I guess I forgot to include the screenshot. Yes, I have completely shutdown the system, disconnected it from power and started it up multiple times.
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos Aura issue.jpg  


  8. #158
    ROG Guru: Green Belt Array AkaNe0 PC Specs
    AkaNe0 PC Specs
    MotherboardMaximus X Formula
    Processori7-8700K
    Memory (part number)G.skill Trident-Z RGB
    Graphics Card #1Strix GTX 1080 Ti
    CaseOpenBenchtable
    Power SupplySeasonic PRIME Platinum 1000W
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse ROG Pugio
    AkaNe0's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    19
    Posts
    566

    Quote Originally Posted by Sparky338 View Post
    Whoops, I guess I forgot to include the screenshot. Yes, I have completely shutdown the system, disconnected it from power and started it up multiple times.
    When fans or ROG strips are connected to the RGB connector, it's normal they do not appear as AURA device. You can see them once you select an effect, and click on By Areas. Then you should see RGB Strip 1 and RGB Strip 2.

    For your specific issue, does Phantek mention about installing something to make the fan or strip works?

    You can always try to uninstall and reinstall AURA and see if you still have those two warnings message.

    You can also try to go to Settings -> RGB Header Settings -> Calibration
    When you do this steps, does the Strip / fan react to the Red / Blue / Green?
    And don't forget, Keep pushing it !

  9. #159
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by AkaNe@Asus View Post
    To complete your case could you provide:
    -> Razer synapse software version
    -> Your Keyboard and Mouse exact model name
    - Razer Synapse version: 2.21
    - Mouse(usb): Razer Naga Chroma (Model: RZ01-0161)
    - Keyboard(usb): Razer Lycosa Mirror (Model: RZ03-0018)

  10. #160
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    The aura drive just doesnt want to detect the motherboard and rgb strip, idk why. The aura software only show vga column which is the gpu only. Help
    Last edited by Jetzeng; 01-05-2018 at 11:34 AM.

Page 16 of 39 FirstFirst ... 6 14 15 16 17 18 26 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •