Page 3 of 39 FirstFirst 1 2 3 4 5 13 ... LastLast
Results 21 to 30 of 383
  1. #21
    New ROGer Array kylorant PC Specs
    kylorant PC Specs
    MotherboardASUS Crosshair VI Hero
    ProcessorRyzen 5 1600
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB 2x 8GB (F4-3200C16-8GTZR)
    Graphics Card #1ZOTAC Amp! Extreme GTX 1070
    MonitorDELL U2417H
    Storage #1WD Blue M.2 SATA 500GB
    Storage #2WD Black 2TB
    CPU CoolerWraith Spire
    CaseFractal Design Define C
    Power SupplyCorsair RM 650x
    Keyboard Coolermaster Masterkeys Pro L
    Mouse Logitech G502 Proteus Spectrum
    Mouse Pad Coolermaster Swift-RX
    Headset/Speakers Creative T40 Gigaworks 2.0
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    My Aura software was working until recently when I tried to sync/unsync my RAM with the rest of the lighting because it was out of sync. Suddenly I got the crash dump and upon rebooting none of the RGB lights (Strips, IO, PCH, RAM, Cooler etc.) on my computer were working. When I tried to follow the same solution I tried before (uninstalling etc.) I received this error message:

    "There was a problem starting C:\Program

    The specified module could not be found."

    I tried the AuraCleaner but nothing seemed to happen, and when I tried to uninstall using Windows again (also tried CCleaner) I got the same error message. Should I just install the new Aura software over the old one or what can I do?


    Motherboard: Crosshair VI Hero
    BIOS version: 1501
    Processor: R5 1600
    OS: Windows 10 64-bit
    Memory kit: 8x2GB GSkill Trident Z RGB 3200 MHz
    Graphics card: Zotac AMP! Extreme 1070
    Mouse: Logitech G502 Proteus Core
    Keyboard: CoolerMaster Masterkeys Pro L
    Cooling solution: CoolerMaster MasterLiquid ML240L RGB
    Aura version: 1.05.16

  2. #22
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    172

    Quote Originally Posted by namAehT View Post
    I have a wireless Bluetooth headset and every time I disconnect & reconnect the music lighting freezes. Which usually requires restarting Aura for it to start working again.

    It happens often enough that I made a batch script to do it faster:
    Code:
    @echo off
    :: BatchGotAdmin
    :-------------------------------------
    REM  --> Check for permissions
    >nul 2>&1 "%SYSTEMROOT%\system32\cacls.exe" "%SYSTEMROOT%\system32\config\system"
    
    REM --> If error flag set, we do not have admin.
    if '%errorlevel%' NEQ '0' (
        echo Requesting administrative privileges...
        goto UACPrompt
    ) else ( goto gotAdmin )
    
    :UACPrompt
        echo Set UAC = CreateObject^("Shell.Application"^) > "%temp%\getadmin.vbs"
        echo UAC.ShellExecute "%~s0", "", "", "runas", 1 >> "%temp%\getadmin.vbs"
    
        "%temp%\getadmin.vbs"
        exit /B
    
    :gotAdmin
        if exist "%temp%\getadmin.vbs" ( del "%temp%\getadmin.vbs" )
        pushd "%CD%"
        CD /D "%~dp0"
    :--------------------------------------
    
    taskkill /f /im lightingservice.exe
    start "" "C:\Program Files (x86)\ASUS\AURA\Aura.exe"
    The last two lines are the bit that actually does the work, the bulk of the batch is detecting if it was run as admin. It can be cut out, but you have to right click->run as administrator for it to work.

    Note: this may help some of you others that are having intermittent issues that usually require a restart to fix.
    Thanks :-D

    Sent from my SM-T800 using Tapatalk

  3. #23
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    7

    mb not found

    Fresh windows 10 installation on Maximus X hero and aura software cannot find the motherboard. I have tried troubleshooting as suggested in the first post but it didnt help.

  4. #24
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Maximus ix hero wont found eny aura hardware

    Quote Originally Posted by Alucard255 View Post
    Fresh windows 10 installation on Maximus X hero and aura software cannot find the motherboard. I have tried troubleshooting as suggested in the first post but it didnt help.

    I have same problem

  5. #25
    ROG Member Array Nijo PC Specs
    Nijo PC Specs
    Laptop (Model)none
    MotherboardGigabyte X570 Aorus Master
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X
    Memory (part number)Patriot Viper RGB 4x 8 GB
    Graphics Card #1Asus ROG Strix RTX 2080 OC O8G
    Sound CardSound BlasterX Katana
    MonitorLG 34UC88-B UWQHD & 27UK600 4K/UHD
    Storage #1Samsung 960 Evo, 500 GB
    Storage #2Samsung 860 Evo, 500 GB
    CPU CoolerCorsair H150i PRO RGB
    CaseAsus ROG Strix Helios
    Power SupplyAsus ROG Thor 850W
    Keyboard Asus ROG Claymore
    Mouse Asus ROG Spatha
    Headset Teufel Cage
    Mouse Pad Asus ROG Sheath
    Headset/Speakers Sound BlasterX Katana
    OS Windows 10 x64
    Network RouterFritz!Box 7490
    Accessory #1 Asus ROG Terminal
    Accessory #2 Microsoft Xbox One Elite Controller
    Accessory #3 Asus ROG Terminal
    Nijo's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Crosshair VI Hero, Bios 3008 Beta
    TridentZ RGB, 4 Dimms
    Spatha
    Claymore

    Windows 10 Pro x64

    Issues:

    - Spatha not detected
    - TridentZ not detected

    Edit: After wasting all over 3 hours on this, I´m back to Version 1.05.16, the last one detecting all 4 dimms of my TridentZ. It can´t detect my Spatha in wired mode, but i have to live with that.
    Please keep in mind, that we are customers, not beta-testers...
    Last edited by Nijo; 12-10-2017 at 09:38 AM.

  6. #26
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    17
    Posts
    1,582

    [QUOTE=AkaNe@Asus;691122]A new version of AURA software is now available.

    Before reporting, make sure to follow the below steps:
    -> Have the latest BIOS for your motherboard.
    -> Have the latest drivers and firmware installed for all your AURA Sync products.
    -> Uninstall previous version of AURA through the Control Panel and reboot your system.

    Hi AkaNe@Asus I just install the new update. Using my Hero IX with a 7700k with all latest drivers and firmware. i run the normal uninstall through the control panel, reboot, install, reboot. For me all is ok for the moment. i will drop back any feedback if i find something. I do not have RGB rams. i can say lights look a little more bright. and i have a heavy tinted TG panel. Also change my setup, so all peripherals keyboard mouse headphones (wireless) and Brio webcam are Logitech with most resend app ver. I will continue testing. For the moment is not consuming anything on resources and is very dam fast. holly!.

  7. #27
    ROG Guru: Yellow Belt Array z0ki PC Specs
    z0ki PC Specs
    MotherboardROG Maximus X Formula
    Processori7 8700K
    Memory (part number)G.SKILL 32GB RGB 3466Mhz
    Graphics Card #1EVGA 780 Ti Classified
    Graphics Card #2EVGA 780 Ti Classified
    Sound CardOn Board
    CPU CoolerCustomer Water Cooling Loop
    CaseCorsair 900D
    Power SupplyCorsair AX1200i
    Keyboard Corsair K95 Cheery MX Red
    Mouse Razar Mumba
    OS Windows 10 v1803
    Network RouterASUS RT-AC87u
    z0ki's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Reputation
    25
    Posts
    172

    Motherboard: Maximus X Formula Z370
    BIOS version: 220 (Latest)
    Processor: i7 8700K
    OS: Windows 10 Creators Fall Update (Latest 1709)
    Memory kit: G.SKILL RGB Trident Z RGB 32GB 3466Mhz
    Graphics card: EVGA 780 Ti Classifieds (SLI)
    Mouse: Razer Mamba
    Keyboard: Corsair K95
    Cooling solution: Custom Acrylic Loop
    Aura version: 1.05.28 (Also tried older versions)

    I just put this system together yesterday. So a complete fresh install of the latest version of Windows 10 is installed.

    Upon installing AURA it all went smoothly, i rebooted go back into windows and I went to open AURA, and nothing happens its dead. I then uninstalled it properly reinstalled a older version it opens but I only see my motherboard in the list and not my sticks of RAM or my CableMOD LED Adressable Cable. Also when i try and change the lights for my motherboard nothing happens.

    Clearly a terrible program that doesn't work. And something that is so widely advertised you would like to think that it would actually work.

    Also your LIVE DASH doesn't work whatsoever either. Doesn't even open.
    [NEW RIG] Custom Acrylic Loop / i7 8700K @ 5.3GHz 1.34v / Maximus X Formula / G.SKILL Trident Z RGB 32GB 3466Mhz / EVGA 780 Ti Classified's @ 1478mhz SLI / Corsair AX1200i Digital PSU / Samsung 2TB 960 Pro NVME / Corsair 900D / All EKWB

  8. #28
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    17
    Posts
    1,582

    Testing app. I find something odd. On the music light effects. If i use my speakers or headphones connected by the front port or the back, all is fine. But on USB, i have 2 Logitech Artemis spectrum and the hyper x cloud revolver S lights are dim. Anyone have the same anomaly? BTW i use the cloud revolver by cable, and is fine. Let me check the sonic studio 3. but windows detect the load of the volume by USB fine. I will continue testing during the week. Cheers.

  9. #29
    ROG Guru: Green Belt Array AkaNe0 PC Specs
    AkaNe0 PC Specs
    MotherboardMaximus X Formula
    Processori7-8700K
    Memory (part number)G.skill Trident-Z RGB
    Graphics Card #1Strix GTX 1080 Ti
    CaseOpenBenchtable
    Power SupplySeasonic PRIME Platinum 1000W
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse ROG Pugio
    AkaNe0's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    19
    Posts
    566

    Quote Originally Posted by sevpl View Post
    CAM software for Hue+ nad Kraken not running during and after installation.
    Aura inastalled properly but after reboot system lights freeze and in the Aura software I can't change enything.
    ====

    Another question:
    Is it possible to set up default options in the aura?
    After reboot system, settings return to Rainbow.

    I don't know if the Rainbow Gradient works correctly.
    For example: in settings it starts from red and ends on blue,
    and now it should start again from red but it starts from blue and shows colors in reverse order.
    Reported your case from the freezing issue.

    When you reboot and enter the OS, your system should remember and apply the last settings you set with AURA.

    Does it comes back to the default settings once you are back into the OS - to check you can click "Default" in the AURA and tell me if that's the same settings.

    For Rainbow Gradient, you can play out with the color wheel as well as the Reverse option.

    Quote Originally Posted by Atabak View Post
    Thanks for your response. I have reinstalled the new version several times and same problem occurs.
    1. No other lighting software is installed.Logitech and Razer synapse are installed in my pc.
    2. Keyboard is logitech g19s and Mouse is Razer ouroboros which none is Aura compatible, Monitor is Asus Mx27uq
    3. Windows 10 fall edition and updated
    4.Bios is updated and everything else.
    1.05.25 works like charm except some times it causes pc crashes, but the 1.05.28 responds slowley and the Aura itslef crashes and not the pc
    Make sure Razer Synapse and Logitech software are not running to see if same problem happen. When multiple software send lighting command to the hardware, it might cause conflicts.

    Quote Originally Posted by trungkien2496 View Post

    AURA V1.05.28.still LightingService (32) which is using 30%+ CPU constantly
    pls fix it
    and how to control LED Strip Standalone without Syncing with main ?
    I have reported your case. Regarding the LED strip, for now you can control the entire strips by choosing Areas option. However for addressable strips, we do not have yet, the ability to control each LED from AURA software.

    Quote Originally Posted by Flint018 View Post

    Ow sorry, yes i have 1.05.28 version already, No i dont have anyother lighting controls software, and yes i tried to put on other USB sockets and still the same.

    BTW- CPU usage still having a spike especially when playing games it contributes on stopping the lights to change color or to work properly.
    Thanks for reporting. I will ask my team to check compare to your system spec details.

    Quote Originally Posted by frozenline View Post
    Attachment 69446
    Ok my mothrboard dosent haveneny light and all of them are gone
    This new version 1.28 seys i dont have eny aura hardware and the older version 1.24 shows i have 10 rgb dram ..i dont have even 1 rgb ram
    I all ready try clean windows install in clear cmos discount everything but no result
    All of light are gone maximus ix hero
    From your screenshot it seems you are using an older version of AURA. Please update to 1.05.28.

    Quote Originally Posted by namAehT View Post
    I have a wireless Bluetooth headset and every time I disconnect & reconnect the music lighting freezes. Which usually requires restarting Aura for it to start working again.

    The last two lines are the bit that actually does the work, the bulk of the batch is detecting if it was run as admin. It can be cut out, but you have to right click->run as administrator for it to work.

    Note: this may help some of you others that are having intermittent issues that usually require a restart to fix.
    What is your headset exact model?

    Quote Originally Posted by kylorant View Post
    My Aura software was working until recently when I tried to sync/unsync my RAM with the rest of the lighting because it was out of sync. Suddenly I got the crash dump and upon rebooting none of the RGB lights (Strips, IO, PCH, RAM, Cooler etc.) on my computer were working. When I tried to follow the same solution I tried before (uninstalling etc.) I received this error message:

    "There was a problem starting C:\Program

    The specified module could not be found."

    I tried the AuraCleaner but nothing seemed to happen, and when I tried to uninstall using Windows again (also tried CCleaner) I got the same error message. Should I just install the new Aura software over the old one or what can I do?


    Motherboard: Crosshair VI Hero
    BIOS version: 1501
    Processor: R5 1600
    OS: Windows 10 64-bit
    Memory kit: 8x2GB GSkill Trident Z RGB 3200 MHz
    Graphics card: Zotac AMP! Extreme 1070
    Mouse: Logitech G502 Proteus Core
    Keyboard: CoolerMaster Masterkeys Pro L
    Cooling solution: CoolerMaster MasterLiquid ML240L RGB
    Aura version: 1.05.16
    Try a fresh install of AURA, and don't forget to shut down completely your computer during the process until everything completely turn off.

    Quote Originally Posted by Alucard255 View Post
    Fresh windows 10 installation on Maximus X hero and aura software cannot find the motherboard. I have tried troubleshooting as suggested in the first post but it didnt help.
    Provide your full system specs. But before, please make sure you have the latest BIOS and software installed.

    Quote Originally Posted by Nijo View Post
    Crosshair VI Hero, Bios 3008 Beta
    TridentZ RGB, 4 Dimms
    Spatha
    Claymore
    Windows 10 Pro x64

    Issues:
    - Spatha not detected
    - TridentZ not detected

    Edit: After wasting all over 3 hours on this, I´m back to Version 1.05.16, the last one detecting all 4 dimms of my TridentZ. It can´t detect my Spatha in wired mode, but i have to live with that.
    Please keep in mind, that we are customers, not beta-testers...
    -> For the Spatha, Have you updated the latest firmware using Armoury?
    -> Regarding the DRAM, what is your DRAM Serial number?

    Quote Originally Posted by z0ki View Post
    Motherboard: Maximus X Formula Z370
    BIOS version: 220 (Latest)
    Processor: i7 8700K
    OS: Windows 10 Creators Fall Update (Latest 1709)
    Memory kit: G.SKILL RGB Trident Z RGB 32GB 3466Mhz
    Graphics card: EVGA 780 Ti Classifieds (SLI)
    Mouse: Razer Mamba
    Keyboard: Corsair K95
    Cooling solution: Custom Acrylic Loop
    Aura version: 1.05.28 (Also tried older versions)

    I just put this system together yesterday. So a complete fresh install of the latest version of Windows 10 is installed.

    Upon installing AURA it all went smoothly, i rebooted go back into windows and I went to open AURA, and nothing happens its dead. I then uninstalled it properly reinstalled a older version it opens but I only see my motherboard in the list and not my sticks of RAM or my CableMOD LED Adressable Cable. Also when i try and change the lights for my motherboard nothing happens.

    Clearly a terrible program that doesn't work. And something that is so widely advertised you would like to think that it would actually work.

    Also your LIVE DASH doesn't work whatsoever either. Doesn't even open.
    I would recommend to uninstall and reinstall both of the software. First starts with AURA, and then with Live Dash. Make sure you use the latest version available of Live Dash.
    And don't forget, Keep pushing it !

  10. #30
    ROG Guru: Yellow Belt Array z0ki PC Specs
    z0ki PC Specs
    MotherboardROG Maximus X Formula
    Processori7 8700K
    Memory (part number)G.SKILL 32GB RGB 3466Mhz
    Graphics Card #1EVGA 780 Ti Classified
    Graphics Card #2EVGA 780 Ti Classified
    Sound CardOn Board
    CPU CoolerCustomer Water Cooling Loop
    CaseCorsair 900D
    Power SupplyCorsair AX1200i
    Keyboard Corsair K95 Cheery MX Red
    Mouse Razar Mumba
    OS Windows 10 v1803
    Network RouterASUS RT-AC87u
    z0ki's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Reputation
    25
    Posts
    172

    Quote Originally Posted by AkaNe@Asus View Post



    I would recommend to uninstall and reinstall both of the software. First starts with AURA, and then with Live Dash. Make sure you use the latest version available of Live Dash.
    LIVE DASH does not even open. I have the latest version installed AURA first with Admin Compatibility, I did the same with LIVE DASH and when i double click nothing happens, It's dead. I installed AURA first that seems to be working for now. But LIVE DASH just doesn't open. I installed it the same way.

    EDIT*

    Now my AURA is dead again. All because I tried to open LIVE DASH. Now AURA freezes and when trying to apply a new lighting scheme nothing happens.

    This is probably the worst piece of software i've encountered in years. Or its just a total gimmick.
    Last edited by z0ki; 12-11-2017 at 04:36 AM.
    [NEW RIG] Custom Acrylic Loop / i7 8700K @ 5.3GHz 1.34v / Maximus X Formula / G.SKILL Trident Z RGB 32GB 3466Mhz / EVGA 780 Ti Classified's @ 1478mhz SLI / Corsair AX1200i Digital PSU / Samsung 2TB 960 Pro NVME / Corsair 900D / All EKWB

Page 3 of 39 FirstFirst 1 2 3 4 5 13 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •