Page 36 of 39 FirstFirst ... 26 34 35 36 37 38 ... LastLast
Results 351 to 360 of 383
  1. #351
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    172

    Quote Originally Posted by dj costco samples View Post
    Aura isn't picking up my ws2812b addressable strip from Cablemod on my Strix X370i. Current BIOS, have tried the latest release of Aura and the beta, and I'm 100% positive that I have the strip plugged in correctly. Wired from the 3 pin into the Data In side of the strip and I checked with a multimeter that it is receiving 5v.

    This is a brand new build (and motherboard), and I used the CD that came with the motherboard to install Aura about a week ago. I think it installed an fairly old version of Aura, and I never used CCleaner or the aura cleaner tool before installing the latest release. Do you think that is my issue? Or do I just have a bad LED strip?

    FWIW, Aura detected my mobo and TridentZ RGB RAM out of the box, no problems.
    Try. 28 or the latest beta.
    The Aura release you got probably didn't handle adressable leds.

  2. #352
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by namoi View Post
    Try. 28 or the latest beta.
    The Aura release you got probably didn't handle adressable leds.
    I tried both. Still no "ADD STRIP" at the top.

  3. #353
    New ROGer Array georgemaharis PC Specs
    georgemaharis PC Specs
    MotherboardROG X370-F Strix
    ProcessorR7 1700
    Memory (part number)CMK16GX4M1A2400C14
    Graphics Card #1GT 710
    Storage #1960 Evo
    Storage #2WD Black + Seagate IronWolf
    CPU CoolerWraith
    CaseCM Masterbox Lite 5 RGB
    Power SupplyCM Lite 600W
    Keyboard Gamdias Ares 7
    Mouse Gamdias Ourea 7
    georgemaharis's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Unhappy Unable to obtain aura-enabled device information

    I just built my PC a day or so ago, and haven't been able to use the Aura software, nor have I been able to light up the RGB on my motherboard, while my CPU Cooler & Case Fans which are both RGB with Aura Sync have a static Cyan like colour which I can't change.
    I tried using the 1.05.28 v of Aura, but got the unable to obtain error, while switching to beta or older versions simply crashes aura and generates a drdump.
    I tried all solutions from unblocking the ZIP file, to resetting the bios and everything else.
    Any help would be appreciated.


    Motherboard: ROG X370-F Strix Gaming (RGB with Aura Sync capability)
    BIOS version: 3803
    Processor: R7 1700
    OS: Windows 10
    Memory kit: Corsair Vengeance 16GB C14 (No RGB)
    Graphics card: GT 710 (No RGB)
    Mouse: Gamdias Ourea FPS
    Keyboard: Gamdias Ares 7
    Cooling solution: Wraith Spire (RGB with Aura Sync capability)
    Aura version: 1.05.28

  4. #354
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by GeneralT001 View Post
    So,

    I have had the issue of no MB RGB lights, on my brand new ROG Strix Z370-F MB, for sometime now and have tried everything under the sun to get them working (BIOS/Aura install - uninstall/ take MB out and confirm RGB cable is plugged in - twice) but nothing made a difference. I didn't want to do a fresh install of Win 10 - as this was already a fresh install with this build.

    Then, today, ASUS asked me to use Aura V1.04.29 and F**K IT WORKED!!

    Thank You ASUS!!

    Who would have thought that not having these lights would mean so much in getting them back (excuse here...I'm tearing up )

    All is right in the world again and am back being an ASUS fan boy!!

    Would like to know why this older version 1.04.29 works though??


    Many thanks again ASUS!!
    This fixes my problem with high CPU usage but the old version has way too few features.

  5. #355
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Hoping to get this to work with the motherboard, the NEOChanger, and a thermaltake riing 12 fan setup as well as a thermaltake rgb toughpower.

    Motherboard:X99-E-10G WS
    BIOS version:0802 (latest)
    Processor: E5-2680v3
    OS: Windows 10 Pro 64-bit 1709 16299.192
    Memory kit: Crucial CT4K16G4RFD4213 (non-RGB)
    Graphics card: XFX 7970 (non-RGB)
    Mouse: Razer Mamba 2012
    Keyboard: Logitech (non-RGB)
    Cooling solution: Entermax NEOChanger (connected to RGB header)
    Aura version: 1.05.25 and 28 (Unable to obtain the AURA-enabled device information), 1.05.32.02 (crashes at launch), 1.04.29_2017_0419 (works, but NEOChanger doesn't change from shades of blue and won't calibrate.

  6. #356
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    currently using "Rainbow Mode". everyhing works fine until the RGB light on my memory (at random time) stuck at one colour. and the RGB light on the motherboard keeps cycling on random colour per about 3s.

    i need to restart my pc in order to make them runs normally.


    Motherboard: ASUS Z370-E
    BIOS version: 0607
    Processor: Intel Core 17-8700k CPU @3.70GHz
    OS: Windows 10 Pro 64-bit 10.0.16299 Build 16299
    Memory kit: Corsair DDR4 Vengeance RGB PC21000 16GB (2X8GB) - CMR16GX4M2A2666C16
    Graphics card: HIS Radeon R9 390 IceQ X2
    Mouse: Logitech G502 Proteus Core
    Keyboard: Ducky Shine 6
    Cooling solution: Noctua Nh-U14s
    Aura version: 1.05.32.02 (also tried 1.05.28 with same problem)

  7. #357
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Solution

    Hello all. First post here after lurking for 8+ years. I recently did a fresh Windows install on an ASUS Maximus VIII Formula. I also flashed the newest bios, which may have or not have broken the newest ASUS Aura software. I flashed back to the old bios and it still wouldn't work.

    However, if you simply want to get your RGB strips up and running, you can simply download the version of Aura listed here: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mis...ol_1_01_16.zip

    It is a much older version, but it works perfectly.

    Click image for larger version. 

Name:	27579502_587529694915643_6528163978533666816_n.jpg 
Views:	5 
Size:	103.4 KB 
ID:	71644

  8. #358
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Lightbulb This!

    Quote Originally Posted by loganluther View Post
    Hello all. First post here after lurking for 8+ years. I recently did a fresh Windows install on an ASUS Maximus VIII Formula. I also flashed the newest bios, which may have or not have broken the newest ASUS Aura software. I flashed back to the old bios and it still wouldn't work.

    However, if you simply want to get your RGB strips up and running, you can simply download the version of Aura listed here: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mis...ol_1_01_16.zip

    It is a much older version, but it works perfectly.

    Click image for larger version. 

Name:	27579502_587529694915643_6528163978533666816_n.jpg 
Views:	5 
Size:	103.4 KB 
ID:	71644
    Thanks so much for the quick fix!

  9. #359
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Unable to run Aura Sync

    Hi, I built my computer a month ago and as soon as I did I tried installing Aura Sync. I had no issues installing, but as I ran the Aura Sync as admin, the program wouldn't even start and a "ASUS AURA has stopped working" message would pop up sending me to this page:
    https://drdump.com/UploadedReport.as...&SecondVisit=1
    One month later Im trying again with different versions and I still have the same problem, but its not redirecting me to that website anymore, just the "ASUS AURA has stopped working.
    I tried running the cleaner, but as I install and run it, no program starts up, just a window that instantly dissapears. I checked on my Task Manager and can't find any process related to Aura Sync or Lightning Control.

    My setup:
    MOBO: ROG Strix X370F Gaming
    BIOS Version: 3803
    Processor: Ryzen 7 1700 (w/ Wraith SPIRE cooler)
    OS: Windows 10 Pro x64
    Memory Kit: G.Skills TridentZ 2x8 RGB
    Graphics Card: ROG Strix 1070Ti
    Case: Phanteks P400S Elite
    As you can see, I bought all my setup with rgb so I could take advantage of the Aura Sync software, but this feature has been completely useless so far.
    Mouse: Roccat Kone xtd
    Keyboard: Roccat Isku fx

    I have tried with multiple versions of Aura Sync / Lightning Control. (yes, I tried uninstalling, rebooting, unplugging PSU, resinstalling with different versions, etc.)
    At the moment, the RGB on the mobo, ram and gpu are making a rainbow effect (Default) and the Wraith SPIRE cooler for the processor is also at default settings (static red)

    Hope you can help me find a solution for this. Thank you very much.

  10. #360
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    8

    ASUS Aura 1.05

    So this is just a copy and paste of my comment in the thread I made before someone redirected me here.

    Let's start with specs:

    ASUS STRIX z270-i
    Intel i7 7700k
    Windows 10 Pro

    I've updated to the most recent version of AURA. Though the issue has be there for a couple of versions now. The program starts off only using 1-2%, but within a very short time it it will go up to 14-15% cpu usage and stay there. Once that happens, whatever "animations" i have set it stop working and it simply stays on whatever the current color is.

    For this instance, I typically have it on smart to change from green to yellow to red depending on temps.

    I've uninstalled and reinstalled multiple times. I always update to the newest version, but nothing. At this point, I feel like AURA is complete trash, but figured I'd ask to make sure it's not me before I give up all hope on what has so far been a very unpleasant experiences with this piece of software.

Page 36 of 39 FirstFirst ... 26 34 35 36 37 38 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •