Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    10
    Posts
    63

    How to install 2 SSD in Dimm-2 Slot

    I just got 2 toshiba SSD , installed both of them in the dimm-2 slot , only 1 shows up , they both work as i have tried them 1 by 1 , but in the dimm-2 slot system only shows 1 , So how can i get it to reconize the 2nd SSD .

    please help .

  2. #2
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,859

    Should be plug and play.
    Do you have the bottom PCIe slot populated and if so how is it set up?
    Double check BIOS setting regarding storage.

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    10
    Posts
    63

    i have 2 gpus / zotac amp extreme in slot 1 m then in slot 3 , and a sound blaster pci express card , i have no other nvme drives installed , just installed these 2 today ,1 is being detected other is not , both of them work out of the box . do i have install latest bios or some thing .

  4. #4
    ROG Member Array Malik's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Reputation
    25
    Posts
    18

    I have the same problem. One GPU in first slot, two nvme in dimm.2 and one is working, second no.

    What is wrong with this dimm.2 ?

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    45

    Quote Originally Posted by Malik View Post
    I have the same problem. One GPU in first slot, two nvme in dimm.2 and one is working, second no.

    What is wrong with this dimm.2 ?
    Make sure the NVMe is properly seated in the slot. I have a 1080 in the PCI slot and 3 NVMe in RAID with no issues. The one that is not showing up move it to the slot that seems to be recognized and take the other one out to see if the drive is bad.

  6. #6
    ROG Member Array Malik's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Reputation
    25
    Posts
    18

    Both drives are ok. No problem with them.

    The problem is when i put two of this m2 drive into dimm.2, one of them is not visible in bios and system. I update bios to 1004 version, and nothing happend.

    I try with other configuration, one drive in dimm.2 and one on motherboard. Now its ok. But when i install two drives into dimm.2, there is problem.
    There is no other drives, there is only one GPU in first pcie slot.

    Asus X299 Extreme 6
    Intel 7800X
    Asus 1080TI Poseidon
    HyperX 240 Predator
    Kingston 240 GB
    Last edited by Malik; 12-31-2017 at 04:04 PM.

  7. #7
    ROG Member Array Malik's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Reputation
    25
    Posts
    18

    Any ideas ?

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    DIMM.2 not recognize one of the M.2.

    SAme problem here! No ideias! I don't want to use RAID

  9. #9
    ROG Guru: Yellow Belt Array Legolas PC Specs
    Legolas PC Specs
    MotherboardMaximus X Hero Wifi AC
    ProcessorIntel Core i7 8600k oc 5Ghz
    Memory (part number)Samsung DDR4 16GB
    Graphics Card #1ASUS NVIDIA GTX 1080
    MonitorASUS MS246
    Storage #1Samsung MZVPV256
    Storage #2Samsung MZVPV256
    CPU CoolerCorsair H110I v2
    Power SupplyPC 1200W Turbo-Cool 1200
    Keyboard ASUS SK2045

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    242

    What motherboard please? I have DIMM.2 and I can detect both drives. Please update BIOS to support NVMe. Did you try disable CSM in Boot?
    Sometimes, if you installing OS in one, you have to format the other in Windows to show up (if it is brand new)
    Sincerely,
    Legolas

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by vsimone67 View Post
    Make sure the NVMe is properly seated in the slot. I have a 1080 in the PCI slot and 3 NVMe in RAID with no issues. The one that is not showing up move it to the slot that seems to be recognized and take the other one out to see if the drive is bad.
    Sorry to jump on your topic but you say you have 3 NVMe in RAID, so the DIMM.2 does support RAID ? is this configured in the BIOS?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •