Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Strix Tactic Pro dim backlight

    Since upgrading the firmware to 1.08.10_V45, my LED backlight has stopped working properly. It's very dim (like on the normal lowest setting, but it's like that when it's set to the highest brightness) and, rarely, it starts working properly again only to later return to the previous state. My Windows key has also stopped working since this upgrade. Does anyone have a solution? I've contacted Asus and they told me to downgrade, but the previous firmwares have the macro cover bug where you can't use the Fn keys when you have the cover on and I can't find the files anyway.

    Edit: tried downgrading, it only fixed the Windows key. Backlight issue still remains.
    Last edited by numeprenume; 12-13-2017 at 05:05 PM.

  2. #2
    ASUS HQ Service Rep Array Bill@ASUS's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    433

    Hello numeprenume
    I don't know what went wrong. I would suggest to RMA your unit if you are unsure what to do next.
    Thank you

  3. #3
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Same problem. Keyboard is near useless not in open daylight.

    tried to restore drivers, reinstall, different PC's, it pretty much ruined.

  4. #4
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by AU-user View Post
    Same problem. Keyboard is near useless not in open daylight.

    tried to restore drivers, reinstall, different PC's, it pretty much ruined.
    Mine randomly fixed itself today, but decided to stop working properly again once I tried adjusting the intensity. Makes me think it's a firmware bug, but we probably won't get any new firmware updates, so I guess I'll submit a warranty claim.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I have the the keyboard for a year now and for some reason I started having the issue and it randomly fixed itself untill it started having the issue again. Has anyone found a fix for this yet ?
    Last edited by ALEXjma; 02-08-2019 at 07:37 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •