Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Help!! Horrible fps with gtx 1070 after playing around with it

    Never mind. Its Cause I forgot to plug it in Lol. Phew . So now that that's cleared up I know how to undervolt the cpu but could someone explain to me how to undervolt the gpu using the msi afterburner? Somehow I can't get it to work
    Last edited by Redline017; 12-16-2017 at 02:25 AM. Reason: Cause I'm stupid

  2. #2
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,453

    Quote Originally Posted by Redline017 View Post
    I forgot to plug it in Lol
    Hehe...that reminds me of the time....ahem...what am I saying...no I've never done that

  3. #3
    ROG Guru: Gold Belt Array Menthol PC Specs
    Menthol PC Specs
    MotherboardM 10 Apex / XI gene
    Processor8700K / 9900K
    Memory (part number)2x8 Gskill Trident Z 4266/2x2x8 Gskill Trident Z 4500
    Graphics Card #1RTX 2080ti / GTX 1060
    Sound CardSoundBlaster Ae5 / Onboard
    MonitorBENQ 32" 4K
    Storage #1Intel 900p 480GB/Samsung 960 Pro 1TB
    Storage #2Intel 750 1.2TB/Plextor 1 TB 2X 950 Pro
    CPU CoolerCorsair H150i AIO / H1110i
    CaseCorsair 740 ? Lian Li Air
    Power SupplyCorsair AX 1200i / AX 1200i
    Keyboard Corsair
    Mouse ASUS Strix
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad ASUS
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS 10 X64 Pro
    Network RouterVerizon Fios
    Accessory #1 Intel Wifi BT pcie card
    Accessory #2 Red Bull
    Accessory #3 English Breakfast Tea
    Menthol's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    241
    Posts
    4,548

    Redlina017,
    If you google you will probably find a guide someone has posted, you have to use the curve method within AB to set your max clock at a lower voltage point then drag every voltage point after that to a straight line, a real PITA if you ask me. But you could save $00.05 a month on your electric bill
    I don't really see a reason to do this myself as Nvidia has the voltage and speed boost about as good as you can get it for performance and power saving.
    There is nothing wrong with default settings, an 8700K and GTX 1070 is pretty damn fast right out of the box, that is as long as you don't forget to connect the power cables

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •