Results 1 to 2 of 2

Threaded View

  1. #1
    New ROGer Array andy_lamp PC Specs
    andy_lamp PC Specs
    MotherboardASUS Zenith Extreme
    ProcessorAMD Threadripper 1950x
    Memory (part number)G.Skill F4-3200C16Q-32GTZR
    Graphics Card #1Gigabyte G1 GTX 980 Ti
    Graphics Card #2Gigabyte 750 Ti
    MonitorDell U3017
    Storage #1Intel Optane 900p 480GB (PCI-e)
    Storage #2Samsung 850 Evo
    CPU CoolerEnermax TR4 360
    CaseCorsair 600q
    Power SupplyCorsair AX1200i
    OS Windows 10 x64 (1709)

    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    14

    QFan CPU Problem running constantly @ 100 %

    Hello,

    I've done all sorts of turning, manual configuration etc but when I leave my computer idle for long periods of time (say hours) while displays etc are powered off my fans start to ramp up and are pegged @ 100 % while my computer does nothing... I am using BIOS 701 as this is the only one that can detect all four channels at my rated speeds. Does anyone else have issues with QFan settings? Speedfan also seems to failing on x399 platforms so I have no way of controlling the speeds apart from BIOS. AI Suite is a hog and don't want to install it.

    My computer specs are:

    * 1950x
    * Zenith Extreme
    * G.Skill F4-3200C16Q-32GTZR
    * AX1200i
    * GTX 980 Ti / GTX 750 Ti
    * Enermax TR4 360 Pump on CPU_OPT header / 3 x NF-F12 fans on CPU_FAN header

    No overclocks etc on any of the components apart from using DCOP for setting memory at their rated speeds.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •