Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    21

    Finally @ 3200mhz!!! bios: 3008

    Just wanted to express my love for the fact that now my system will run at 3200mhz even though it took almost a year. I just went into the bios set timings and frequency and boda-bing boda-boom!

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array dusank PC Specs
    dusank PC Specs
    MotherboardASUS Crosshair VI Extreme
    ProcessorAMD Ryzen 1800X
    Memory (part number)G.Skill F4-3200C14D-16GTZRX
    Graphics Card #1MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8GB
    MonitorSamsung SyncMaster T220
    CPU CoolerCorsair H80i v2
    CaseThermaltake Armor+
    Power SupplyCorsair HX620W
    Keyboard Razer BlackWidow Ultimate Stealth
    Mouse Razer Mamba
    Mouse Pad Razer Destructor
    OS Windows 10 Pro
    dusank's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    99

    Can you please specify you RAM and the BIOS settings that enable you to run at 3200MHz?

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    I installed the new 3008 BIOS update yesterday, I've managed to get my 32GB of G.Skills Trident RGB stable at 3200MHz. Finally!

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Quote Originally Posted by -ironMAN- View Post
    I installed the new 3008 BIOS update yesterday, I've managed to get my 32GB of G.Skills Trident RGB stable at 3200MHz. Finally!

    I have the same ram and i was full of joy, jusyt you like you.
    SOC to 1.1V - DDR voltage to 1.4V - and just bopot the damn thing.
    It worked for 5 Days until i went and visited my parents over christmas.
    I disconnected power cable from my psu over christmas.
    Cant get it back to work. It simply doenst work.
    Highest settings are now 2133. Anything else wont boot anymore.
    I cannot save anything in teh bios or the pc wont boot.
    Hit the reste button on the back of the pc enter bios with f1 when asked and discard any changes or it wont boot.
    Even if i dont change anything and hit save and reboot it will not boot.
    Had that before. I hate this board so much! It always works for a few days after bios update and then for no reason breaks after some days.
    Whatever you do - do never disconnect the computer from power again.
    Last edited by Cara Carcass; 12-26-2017 at 09:49 PM.

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Quote Originally Posted by Cara Carcass View Post
    I have the same ram and i was full of joy, jusyt you like you.
    SOC to 1.1V - DDR voltage to 1.4V - and just bopot the damn thing.
    It worked for 5 Days until i went and visited my parents over christmas.
    I disconnected power cable from my psu over christmas.
    Cant get it back to work. It simply doenst work.
    Highest settings are now 2133. Anything else wont boot anymore.
    I cannot save anything in teh bios or the pc wont boot.
    Hit the reste button on the back of the pc enter bios with f1 when asked and discard any changes or it wont boot.
    Even if i dont change anything and hit save and reboot it will not boot.
    Had that before. I hate this board so much! It always works for a few days after bios update and then for no reason breaks after some days.
    Whatever you do - do never disconnect the computer from power again.
    I tested this 4 times now.
    If i unplug the power chord for a brief moment, i cannot start my pc at all , with anythign higher than 2133 on the ram.

    After flashing the bios with the same 3008 version again, it works like a charm.
    4 times in a row, thats not likely a coincidence.....

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by Cara Carcass View Post
    I tested this 4 times now.
    If i unplug the power chord for a brief moment, i cannot start my pc at all , with anythign higher than 2133 on the ram.

    After flashing the bios with the same 3008 version again, it works like a charm.
    4 times in a row, thats not likely a coincidence.....
    Really, that does sound strange. The only things I changed were:
    AI Overclock Tuner: D.C.O.P Standard
    D.O.C.P: 3200MHz
    I left the DRAM voltage on 1.35v

    Unlike 1701 where I had to use the Stilts Samsung B-die fast preset which made my system semi-stable. Even on this I had random reboots.

    There is a new beta BIOS available, I'm not sure if there is any fixes in it. However, is does upgrade AGESA to 1.1.0.0. Its worth a try I guess, you can always go back if you run into more issues.
    Last edited by -ironMAN-; 12-27-2017 at 08:06 PM.

  7. #7
    ROG Enthusiast Array VRBabe81 PC Specs
    VRBabe81 PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VI Hero X370
    ProcessorAMD Ryzen 7 1800X
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 Ti SC2 Hybrid
    Monitor22" LG 1080p
    Storage #1SAMSUNG 850 EVO 500gb
    Storage #2SEAGATE 2TB 7200RPM
    CPU CoolerCORSAIR H100i V2 AIO
    CaseFRACTAL DESIGN DEFINE R5 Titanium
    Power SupplyCORSAIR HX850W 80+ Platinum
    Keyboard MICROSOFT
    Mouse ALIENWARE
    Headset SONY H.ear On MDR-100ABN Pink
    Mouse Pad ALIENWARE
    OS MICROSOFT Windows 10 Pro
    Accessory #1 OCULUS Rift With Touch
    VRBabe81's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    66

    I had the same problem and it kept turning on and off twice during cold boot. I have found that if you shutdown the pc then switch off by psu then unplug at the socket my pc won't do that and I get to keep my rated 3200hz when plugged in then click on psu wait few seconds for the leds on the motherboard then press on button it'll start without losing settings and no cold boot problems. I'm on 1403 bios and my specs are in my profile. Good luck

    Sent from my SM-G920F using Tapatalk


  8. #8
    ROG Guru: Yellow Belt Array Clouseau PC Specs
    Clouseau PC Specs
    MotherboardROG STRIX X470-F GAMING
    Processor3800X @ PE lvl3
    Memory (part number)F4-3600C16D-16GTZ @ 3600
    Graphics Card #1ROG STRIX OC GTX 1080
    MonitorSamsung C27HG70
    Storage #1Samsung 960 EVO
    Storage #2Samsung 850 EVO
    CPU CoolerNoctua NH-D15 SE-AM4
    CaseThermaltake Core X9
    Power SupplySeasonic Prime SSR-1200PD
    OS Windows 10 Pro RS4(1903)
    Clouseau's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    146

    Quote Originally Posted by Cara Carcass View Post
    I tested this 4 times now.
    If i unplug the power chord for a brief moment, i cannot start my pc at all , with anythign higher than 2133 on the ram.

    After flashing the bios with the same 3008 version again, it works like a charm.
    4 times in a row, thats not likely a coincidence.....
    The coin battery needs to be replaced .

  9. #9
    ROG Enthusiast Array VRBabe81 PC Specs
    VRBabe81 PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VI Hero X370
    ProcessorAMD Ryzen 7 1800X
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 Ti SC2 Hybrid
    Monitor22" LG 1080p
    Storage #1SAMSUNG 850 EVO 500gb
    Storage #2SEAGATE 2TB 7200RPM
    CPU CoolerCORSAIR H100i V2 AIO
    CaseFRACTAL DESIGN DEFINE R5 Titanium
    Power SupplyCORSAIR HX850W 80+ Platinum
    Keyboard MICROSOFT
    Mouse ALIENWARE
    Headset SONY H.ear On MDR-100ABN Pink
    Mouse Pad ALIENWARE
    OS MICROSOFT Windows 10 Pro
    Accessory #1 OCULUS Rift With Touch
    VRBabe81's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    66

    Quote Originally Posted by Clouseau View Post
    The coin battery needs to be replaced .
    I thought the coin battery lasts years?

    Sent from my SM-G920F using Tapatalk


  10. #10
    ROG Enthusiast Array Sigtran PC Specs
    Sigtran PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair VI Hero
    ProcessorRyzen 9 3900x
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GVK @ 3466MHz
    Graphics Card #1Gigabyte GTX1080ti Gaming OC
    Monitor24" Dell Ultrasharp 2407WFP-HC
    Storage #1Samsung 960 EVO 500GB
    Storage #2Samsung 860 EVO 1TB
    CPU CoolerNoctua NH-D14
    CaseCoolerMaster 690
    Power SupplyCorsair HX750
    Keyboard Dell SK-8115
    Mouse Logitech M705
    Headset/Speakers Logitech X-540
    OS Win10 X64 Home
    Accessory #1 Logitech C930e webcam
    Sigtran's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    27
    Posts
    60

    Quote Originally Posted by VRBabe81 View Post
    I thought the coin battery lasts years?
    Yes it should, however, maybe it could be faulty, or maybe it has a bad contact...

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •