Page 24 of 26 FirstFirst ... 14 22 23 24 25 26 LastLast
Results 231 to 240 of 259
  1. #231
    New ROGer Array Marcinprv PC Specs
    Marcinprv PC Specs
    MotherboardASUS P9X79 Pro (NVMe 1.2 Mod)
    ProcessorIntel Core i7-3930K OC
    Memory (part number)32GB Corsair Vengeance DDR3-2400 CL10 (CMZ16GX3M4A2400C10)
    Graphics Card #1ZOTAC GeForce GTX 1070 AMP! Extreme
    MonitorPhilips Brilliance BDM4065 40" 4K
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 500GB
    Storage #2Seagate ST4000DM000-1F21 4TB
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H105 4x 120mm
    CaseCooler Master Stacker 832 SE
    Power SupplyCooler Master Silent Pro M2 1500W
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
    Mouse Pad SteelSeries 9HD Gaming
    Headset/Speakers Logitech G51 Surround Sound 5.1
    OS Windows 10 Build 1709
    Network RouterASUS DSL-AC68U
    Accessory #1 Tobii Gaming Eye Tracker 4C
    Accessory #2 Logitech G27 Racing Wheel
    Accessory #3 Logitech C920 HD Pro Webcam
    Marcinprv's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Confirmed

    AI Suite II 2.04.01 + KB4073290 = Fan Xpert+ works again on my P9X79 Pro M.2 NVMe modded board

    BTW
    Do you know how to force X79 board to run 8x DDR3-2400?
    I have 64GB DDR3-2400 all the same CL10-12-12-31 but can use only 4-sticks of DDR3 together...

    Any 4 x stick = OK
    16GB + 8GB + 8GB = working but unstable (AIDA64 Memtest = crash)
    32GB + 16GB = W
    indows crashes after a few seconds

    I have:

    Corsair 32GB Kit 4 x 8GB (
    CMZ32GX3M4A2400C10 Dual/Quad Channel
    Corsair 16GB Kit 4 x 4GB (
    CMZ16GX3M2A2400C10) Dual Channel but can work as Quad Channel
    2 x Corsair 8GB Kit 2x 4GB (CMZ8GX3M2A2400C10) Dual Channel but can work as Quad Channel

    32GB installed and another 32GB lies on the desk :/
    Last edited by Marcinprv; 01-23-2018 at 02:41 AM.

  2. #232
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    To anyone subscribed here looking for a workaround for AI Suite 2 fanxpert control, try this: https://rog.asus.com/forum/showthrea...rol-workaround

  3. #233
    ROG Guru: White Belt Array SIMONHANDLEY1 PC Specs
    SIMONHANDLEY1 PC Specs
    Laptop (Model)Don't be silly
    MotherboardAsus - CROSSHAIR VI HERO ATX AM4 Motherboard
    ProcessorAMD - Ryzen 7 1700 3.0GHz 8-Core Processor (OC to 3.85ghz)
    Memory (part number)Corsair - Dominator Platinum Torque Edition 32GB (2 x 16GB) DDR4-3200 Memory
    Graphics Card #1Zotac - GeForce GTX 1080TI 11 GB AMP! Extreme
    Graphics Card #2Zotac - GeForce GTX 1080TI 11 GB AMP! Extreme
    Graphics Card #3Can't afford it!
    Graphics Card #4What did I just say!
    Sound CardEh!
    MonitorIiyama - B2482HD-B1 24.0" 1920x1080 60Hz Monitor
    Storage #1Samsung - 750 Evo 500GB 2.5" Solid State Drive
    Storage #2Samsung - 850 EVO-Series 250GB 2.5" Solid State Drive
    CPU CoolerNZXT - Kraken X52 Liquid CPU Cooler
    CaseGame Max - FALCON BLACK RGB ATX Mid Tower Case
    Power SupplyCorsair HX 1000 80+ Platinum 1000w ATX Power Supply
    Keyboard Asus Cerberus LED Backlit USB Gaming Keyboard
    Mouse Asus Cerberus gaming mouse
    Headset Sennheiser - HD205-II Headphones
    Mouse Pad Asus Cerberus gaming surface mouse pad
    Headset/Speakers Speakers, my wife would kill me!
    OS Windows 10 pro
    Accessory #1 BraZen Shadow PC Gaming Chair - Black/White
    SIMONHANDLEY1's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    106

    Arrow AISuite now working

    I updated to the latest version, now the Windows patch works with it, one thing I noticed is with the new version AISuite, you only get the main pack not the others, I downloaded the new one, then installed all of the others from the older version!

  4. #234
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Quote Originally Posted by TheProf View Post
    Hey Guys,
    i also have a Z77 Plattform, and after the last windows update KB4073290 no Ai Suite II can be installed. I only get the message "no drivers file"
    I try all versions, from old the newest...Ai Suite Cleaner, Save Mode, Nothing will Help.
    Have a Maximus V Formula. Pay 300€ 2012 and the support wasnt so long

    Problem seems the same like from user "wunjox"
    Yeah we have the exact same problem

  5. #235
    New ROGer Array Marcinprv PC Specs
    Marcinprv PC Specs
    MotherboardASUS P9X79 Pro (NVMe 1.2 Mod)
    ProcessorIntel Core i7-3930K OC
    Memory (part number)32GB Corsair Vengeance DDR3-2400 CL10 (CMZ16GX3M4A2400C10)
    Graphics Card #1ZOTAC GeForce GTX 1070 AMP! Extreme
    MonitorPhilips Brilliance BDM4065 40" 4K
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 500GB
    Storage #2Seagate ST4000DM000-1F21 4TB
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H105 4x 120mm
    CaseCooler Master Stacker 832 SE
    Power SupplyCooler Master Silent Pro M2 1500W
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
    Mouse Pad SteelSeries 9HD Gaming
    Headset/Speakers Logitech G51 Surround Sound 5.1
    OS Windows 10 Build 1709
    Network RouterASUS DSL-AC68U
    Accessory #1 Tobii Gaming Eye Tracker 4C
    Accessory #2 Logitech G27 Racing Wheel
    Accessory #3 Logitech C920 HD Pro Webcam
    Marcinprv's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Quote Originally Posted by wunjox View Post
    Yeah we have the exact same problem
    If you can NOT install AI Suite II after KB4056892 & KB4073290.
    - try to uninstall both from Programs (Control Panel), install AI Suite II - finally updates.

    Now, I can't see the KB4056892 on the updates list anymore (only KB4073290, KB4058702, KB4058043).
    Last edited by Marcinprv; 01-23-2018 at 10:40 AM.

  6. #236
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Quote Originally Posted by Marcinprv View Post
    If you can NOT install AI Suite II after KB4056892 & KB4073290.
    - try to uninstall both from Programs (Control Panel), install AI Suite II - finally updates.

    Now, I can't see the KB4056892 on the updates list anymore (only KB4073290, KB4058702, KB4058043).
    It is already fully unistalled, I don't Know what to do ^^

  7. #237
    New ROGer Array Marcinprv PC Specs
    Marcinprv PC Specs
    MotherboardASUS P9X79 Pro (NVMe 1.2 Mod)
    ProcessorIntel Core i7-3930K OC
    Memory (part number)32GB Corsair Vengeance DDR3-2400 CL10 (CMZ16GX3M4A2400C10)
    Graphics Card #1ZOTAC GeForce GTX 1070 AMP! Extreme
    MonitorPhilips Brilliance BDM4065 40" 4K
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 500GB
    Storage #2Seagate ST4000DM000-1F21 4TB
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H105 4x 120mm
    CaseCooler Master Stacker 832 SE
    Power SupplyCooler Master Silent Pro M2 1500W
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
    Mouse Pad SteelSeries 9HD Gaming
    Headset/Speakers Logitech G51 Surround Sound 5.1
    OS Windows 10 Build 1709
    Network RouterASUS DSL-AC68U
    Accessory #1 Tobii Gaming Eye Tracker 4C
    Accessory #2 Logitech G27 Racing Wheel
    Accessory #3 Logitech C920 HD Pro Webcam
    Marcinprv's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Stupid Solution

    Quote Originally Posted by wunjox View Post
    It is already fully unistalled, I don't Know what to do ^^
    1. Install some previous Windows 10 build like Creators Update 1703
    2. Install Asus AI Suite
    3. Update the system
    4. Create backup (for the future)

    Sorry, I do not have any other ideas.
    Last edited by Marcinprv; 01-23-2018 at 12:42 PM.

  8. #238
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by TheProf View Post
    Save Mode, Nothing will Help.

    Problem seems the same like from user "wunjox"
    Just FYI : Safe mode, and Test mode, are two different things.
    To run in test mode (the one you want for AI Suite to run), you have to use cmd with "run as admin" option, and execute "bcdedit /set TESTSIGNING ON" command.
    After restart, you get "test mode" text in bottom right corner.
    If that didn't show, try using "bcdedit.exe -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS" command before executing "/set testsigning on".

    Quote Originally Posted by Marcinprv
    BTW
    Do you know how to force X79 board to run 8x DDR3-2400?
    I have 64GB DDR3-2400 all the same CL10-12-12-31 but can use only 4-sticks of DDR3 together...
    16GB + 8GB + 8GB = working but unstable (AIDA64 Memtest = crash)
    32GB + 16GB = W[/COLOR]indows crashes after a few seconds
    32GB installed and another 32GB lies on the desk :/
    That would be more IMC Vcore (VCCSA), and a bit more CPU VTT (VTT may not be necessary). Vcore may also be necessary if you OC it past certain point (since IMC is clocked at Core frequency).
    Oh, and how are your Command Rate and tRFC doing ?
    Last edited by agent_x007; 01-23-2018 at 07:35 PM.

  9. #239
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    5

    For AI Suite II, I downloaded and installed the KB4073290 fix (AMD fix) from Microsoft and and it started working again.

    https://www.catalog.update.microsoft...px?q=KB4073290

  10. #240
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Maybe I’m slightly paranoid

    Everyone getting this AI Suite II issue is going to install KB4073290 to fix it.
    But installing this KB after KB4056892 installation and on Intel platform (with Z77 chipset for example) is really a good idea ? KB4056892 is deployed to fix Intel vulnerability.
    So what about installing another KB as 4073290 after it ? KB4073290 is to fix AMD boot process. I’ve read nowhere else than in this forum we can install it on Intel platform even if it troubleshoots our AI Suite 2 issue.

    I’ve installed it and ok all works fine, but is Intel vulnerability still corrected after that ?

Page 24 of 26 FirstFirst ... 14 22 23 24 25 26 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •