Page 54 of 111 FirstFirst ... 4 44 52 53 54 55 56 64 104 ... LastLast
Results 531 to 540 of 1104
  1. #531
    ROG Member Array sanchit.technogeek's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    5

    causes power plan to revert from high performance to balanced

    ai suite 3 beta somehow causes windows power plan to revert from high performance to balanced, every time I boot up windows.

  2. #532
    ROG Enthusiast Array dannyboy292 PC Specs
    dannyboy292 PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VIII Hero
    Processori7 6700K
    Memory (part number)GSkill TridentZ DDR4 3200 16GB (2x8)
    Graphics Card #1Asus Strix 980 OC
    Storage #1Samsung 840 Evo
    Storage #2WD Black HDD 1TB
    CPU CoolerCorsair H100i
    CaseNZXT Phantom 410
    Keyboard Corsair Strafe RBG
    Mouse Corsair Vengance M95
    OS Windows 10 Pro 64 bit

    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    46

    Click image for larger version. 

Name:	asus.JPG 
Views:	4 
Size:	64.8 KB 
ID:	70808 I am using Dip 5 1.05.13 without any problems what so ever.

  3. #533
    ROG Member Array sanchit.technogeek's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by dannyboy292 View Post
    Click image for larger version. 

Name:	asus.JPG 
Views:	4 
Size:	64.8 KB 
ID:	70808 I am using Dip 5 1.05.13 without any problems what so ever.
    oh! looks like i am a version behind (using Dip 1.05.11)

  4. #534
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2015
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Go back and install the beta version again.

    Boot back up and exit AI Suite

    Go to Programs and Features in Control Panel

    Click on AI Suite 3 for removal

    Check only the Dual Intelligent Processor for removal ( Check Mark )

    Wait while it removes it ( can take some time just sitting there )

    Follow Prompt to Re - Boot

    After System is up Exit AI Suite 3 Again

    Do the New AI Suite Setup ( I did it from flash drive )

    Install and re-boot again...

    Everything should run...

    Good Luck

  5. #535
    ROG Member Array sanchit.technogeek's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by dannyboy292 View Post
    Click image for larger version. 

Name:	asus.JPG 
Views:	4 
Size:	64.8 KB 
ID:	70808 I am using Dip 5 1.05.13 without any problems what so ever.
    installed the latest one , still it keeps reverting from high performance to balanced.

  6. #536
    ROG Member Array sanchit.technogeek's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    5

    power plan keeps reverting from high to balanced after boot up

    ai suite 3.00.10/13 somehow causes windows power plan to revert from high performance to balanced, every time I boot up windows.

  7. #537
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    161
    Posts
    7,454

    You can always set your fans up via UEFI. Yours truly uses an Aquaero with Aquasuite. Never looked back since.

  8. #538
    New ROGer Array RamJunkie PC Specs
    RamJunkie PC Specs
    MotherboardAsus CH6
    ProcessorRyzen 7 1700x
    Memory (part number)Trident RGB 16GB 3200
    Graphics Card #1Firepro V7900
    MonitorAsus 1080p
    Storage #1Crucial 500gb ssd
    CPU CoolerCorsair H60
    CaseThermaltake V71
    Power SupplyCorsair CX750M
    Keyboard Saturn RGB
    Mouse Logitech Performance FX
    OS Win7 / Win 10 pro 64

    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by DarkKnight54 View Post
    Official Statement from ASUS on the AI Suite Issues: https://www.asus.com/support/FAQ/1035296


    Looks like we need to wait a few days to see if ASUS come up with a new version to resolve the issues....

    Note: I found this via the R6E Drivers/Support - FAQ Pages.

    **UPDATE! - New version has been released to resolve issues:

    Version 3.00.13
    2018/01/16

    You can find it via the R6E Driver download page as above.

    Just tried the new version . Tried to uninstall the old first like it says .it says to reboot the computer. Rebooted try to install new and it says it needs to reboot first .rebooted again and went to look and old one is still installed and wont uninstall . Not sure where to go from here.

  9. #539
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    161
    Posts
    7,454

    For those of you experiencing non-working modules in these Ai Suite updates, I have reported the issue to hq. They cannot replicate your issues so far. If/when they do, they will work on a patch.

    Just a reminder to everyone: whether you are trying to get attention or not, please keep the expletives out of your posts. I had to edit some thread titles, and edit some of your posts. I don't want to do it again. If you're thinking of posting another expletive-laden rant (you know who you are), please note, that if it occurs again, I will delete the posts/threads, and also issue bans.

  10. #540
    New ROGer Array BigBro PC Specs
    BigBro PC Specs
    MotherboardAsus Strix H270F Gaming
    ProcessorIntel i7 7700
    Memory (part number)32GB Corsair Dominator 2400Mhz
    Graphics Card #1Asus Strix GTX 970 OC
    Sound CardROG SupremeFX 8-Channel High Definition Audio CODEC S1220A
    MonitorSony KDL-32W700C 32inch Full HD
    Storage #1Samsung 850 PRO 512GB
    Storage #2WD 3TB HDD
    CaseAntec GX700
    Power SupplyCorsair HX850i
    OS Windows 10 Pro 64-bit
    Accessory #1 Intel Optane 32GB M.2 Memory Module

    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    6

    See below about Power Plans always defaulting to 'Balanced' inside Windows 10, this is a repost.

    Also... worth noting that the AiSuite III version 3 upwards may understate your CPU temperature,

    Therefore SMART fan control may be running the CPU fan under the RPMs actually required...

    55 degrees Celsius in AiSuite could actually be as high as 65 degrees Celsius...

    Use a 3rd party application like CPU-Z or any system monitoring tool like Corsair Link to confirm the temperature discrepancy.

    Quote Originally Posted by BigBro View Post
    Your other option is to open 'Windows Task Scheduler' and navigate to the Task Scheduler Library' section and then the 'Asus' menu item

    Locate 'Asus DipAwayMode' and highlight or select it and then click 'Disable'.

    Put your PC into the desired power mode via Windows and then restart Windows to confirm, voila!

    Now I'm set to 'High Performance', and now it stays there without flicking back to 'Balanced' every restart / reboot or boot up.


    (For me, It can stay disabled in my Task Scheduler until Asus fix it properly without adding more glitches)

    Hope this helps

Page 54 of 111 FirstFirst ... 4 44 52 53 54 55 56 64 104 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •