Page 33 of 111 FirstFirst ... 23 31 32 33 34 35 43 83 ... LastLast
Results 321 to 330 of 1104
  1. #321
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    21
    Posts
    199

    Aisuite missing here also, so just using qfan in bios on a ranger viii, when i set to turbo for fans, and then when i stress the cpu with prime, when cpu temps get to like 75, all the fans in my case dont seem to run at 100%, each fan shows in hwmonitor that there running like 150rpm less than there max rpm, in bios when i set to full, i see there true speeds in bios, but not in windows.

  2. #322
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    ROG Strix X299-E

    I installed the Beta, got the Access violation error for dip4.dll after using it shortly, followed the steps to clean and reinstall using safe mode and everything.

    Here is what I found regarding the Fan Xpert 4 and the dip4.dll issue,
    1. If I executed the 5 Way optimization then the access violation error would occur in Fan Xpert 4,
    2. If I resisted the temptation to run the 5 way optimization everything works as expected.



    Moral of the story for me is to not use the quick automated model with 5 Way Optimization and do it all by hand within AI Suite.

    I actually really needed something like AI Suite because the the q Fan stuff in the bios sets my water pump to 100% with no ability to change it and I really don't want that.

  3. #323
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Hi,
    i make a new install last Windows 10 ISO ( site Microsoft) and install official AI suite Asus for Rampage V extreme and....
    all run well.
    after AISuite3_Win7-8-81-10_R5E_V10101with DIP 1.05.11
    I don't install the 3.0010 Beta.... and other update
    I let windows do the last update also the KB4056892 and all run perfectly
    i don't undersand why...
    i let the computer in this versions....
    Last edited by hpuser568; 01-12-2018 at 04:51 PM.

  4. #324
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Did you find a solution? I have the exact issue on my x299 Prime.

    Quote Originally Posted by Stupidfastwagon View Post
    When trying to run the setup, the following post to event viewer

    Faulting application name: Setup.exe_unknown, version: 1.0.0.4, time stamp: 0x00000000
    Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 10.0.16299.15, time stamp: 0x2cd1ce3d
    Exception code: 0x0eedfade
    Fault offset: 0x001008b2
    Faulting process id: 0x29a0
    Faulting application start time: 0x01d38683bca3449c
    Faulting application path: C:\Users\Weston Jarrell\Desktop\AI_Suite_III_3.00.10\Setup.exe
    Faulting module path: C:\WINDOWS\System32\KERNELBASE.dll
    Report Id: f8a47091-98be-456d-98d5-7b63788ca9e0
    Faulting package full name:
    Faulting package-relative application ID:

    A timeout was reached (30000 milliseconds) while waiting for the ASUS Com Service service to connect.

    Faulting application name: atkexComSvc.exe, version: 1.0.0.1, time stamp: 0x5a16766f
    Faulting module name: unknown, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x00000000
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x00000000
    Faulting process id: 0x3280
    Faulting application start time: 0x01d38683c24f36c7
    Faulting application path: C:\Program Files (x86)\ASUS\AXSP\3.00.10\atkexComSvc.exe
    Faulting module path: unknown
    Report Id: 1d495842-073d-4ad2-bb98-cc20dfa5c354
    Faulting package full name:
    Faulting package-relative application ID:

    Faulting application name: atkexComSvc.exe, version: 1.0.0.1, time stamp: 0x5a16766f
    Faulting module name: unknown, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x00000000
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x00000000
    Faulting process id: 0x2f40
    Faulting application start time: 0x01d38683c1d798e6
    Faulting application path: C:\Program Files (x86)\ASUS\AXSP\3.00.10\atkexComSvc.exe
    Faulting module path: unknown
    Report Id: b758b6e4-0950-4281-aee2-afd2d1389379
    Faulting package full name:
    Faulting package-relative application ID:

  5. #325
    New ROGer Array CYBERTOMCAT PC Specs
    CYBERTOMCAT PC Specs
    MotherboardZ97 Pro
    ProcessorIntel core i 7 4790 K 4.00 GHz 801 MHz
    Memory (part number)CMZ16GX3M2A1600C10B (X4 8 GB)
    Graphics Card #1G-force 970
    Sound CardSound Blaster Z
    MonitorASUS VN279
    Storage #1Crucial SSD 480 GB
    Storage #2Seagate HHD external 1TB
    CPU CoolerCOOLER MASTER HYPER 212X
    CaseANTEC 900 series
    Power SupplyANTEC 750
    Keyboard Corsair Gaming
    Mouse Logtech
    Headset none
    Headset/Speakers Creative 5.1
    OS Windows 10
    CYBERTOMCAT's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    AI Suite 3 beta works

    The AI Suite 3 Beta v3.00.10 is working great with that update that Windows put out.
    I have had no problems with the AI Suite 3 Beta 3.00.10.
    Can't wait until the full version is released so the USB Charger and the USB 3.0, 3.1 will work in the new AI Suite 3.
    Thanks ASUS Team.

  6. #326
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    19

    Quote Originally Posted by lewnewbyjr View Post
    I installed the Beta, got the Access violation error for dip4.dll after using it shortly, followed the steps to clean and reinstall using safe mode and everything.

    Here is what I found regarding the Fan Xpert 4 and the dip4.dll issue,
    1. If I executed the 5 Way optimization then the access violation error would occur in Fan Xpert 4,
    2. If I resisted the temptation to run the 5 way optimization everything works as expected.


    Moral of the story for me is to not use the quick automated model with 5 Way Optimization and do it all by hand within AI Suite.

    I actually really needed something like AI Suite because the the q Fan stuff in the bios sets my water pump to 100% with no ability to change it and I really don't want that.
    I have access violation without using 5 way optimization ... all start when the first time I use FanTuning in TPU/Graphics Cards ...
    Every time I press Fan Xpert 4 AIsuite freeze with access violation ...

    I'm able to control AIO Water block and fans only with the small icon with X

  7. #327
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Can anyone direct me to the download link for the latest 3.X beta AI Suite download? (im assuming its on the ASUS domain somewhere and not on a posters google drive - which would make me suspicious).

  8. #328
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Z170-K fan control broken.

    I have Z170-K with i7 6700K, I got all 3pin fans, set DC control in BIOS. Before the win10 update they were controlled by AI Suite III no problem. Now with beta 3.00.10 one set of fans (1X back, 2X top all on one splitter) is running at 100% and Fan Expert 3 shows N/A after fan tuning. Also the CPU fan is louder and I can't get the speed down by a certain treshold. Is there any cure for that?

  9. #329
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Hello everyone

    I am new here and have been following this thread since my AI Suite stopped working due to the latest Win 10 updates.

    I am confused by the fact there are so many versions of the AI Suite floating around. For my X99-E the listed version is ASUS AI Suite 3 V1.01.40, which has not worked or fails to install. I am also confused by the various version numbers; how did Asus jump from v1x to v3x? Why isn't there an official link to the Beta version and list of compatible motherboards? Is v3x compatible with all of them? I downloaded v3x from someones personal Google Drive listed a few pages back, I am unable to find the official Beta anywhere on Asus site.

    I also installed the latest MOBO firmware and latest drivers. All of this has caused my PC to sometimes boot, sometimes not.

    Any help is appreciated. Thank you!

  10. #330
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Just had Version 3.00.13 become available on my product page (TUF Z370 gaming plus)

Page 33 of 111 FirstFirst ... 23 31 32 33 34 35 43 83 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •