Page 1 of 7 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 70
  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array Erwin05 PC Specs
    Erwin05 PC Specs
    MotherboardROG Strix X570-E Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 5 3600 @ 3,6 GHz
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX-GTX1070-8G-GAMING
    CPU CoolerCorsair H100i v2
    Power SupplySeasonic PRIME PX-650
    OS Windows 10 Home x64 - v2004

    Join Date
    May 2015
    Reputation
    10
    Posts
    111

    Asus AI Suite II ASUSGPUFanServiceEx.exe not working after MS KB4056892.

    Yesterday windows 10 installed the KB4056892 update and now i got this problem after every boot.

    https://youtu.be/RwfsqiD6K38

    Asus AI Suite II v2.01.01 only FAN Xpert 2 is installed.
    Asus GPU TweakII has the ASUSGPUFanServiceEx.exe problem.

    I uninstalled Asus AI Suite II and now my fans spin 100% again pfffff.
    After installing FAN Xpert 2 again the program doesnt work anymore.

    My pc is very noisy. thanks microsoft!!!
    Last edited by Erwin05; 01-05-2018 at 09:06 PM.

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Literally the same thing happened to me today. Did the Cumulative update, after that started getting the error message. Tried using an older version, same result.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Happened to me as well. On hold with first tier tech support. I am not using AI Suite. I am using GPU Tweaker II

  4. #4
    New ROGer Array Perica_Serb PC Specs
    Perica_Serb PC Specs
    MotherboardMaximus VIII Hero
    Processori5-6600K
    Memory (part number)G.Skill Ripjaws 16GB 3200Hz
    Graphics Card #1NVidia GTX 1080 Ti Poseidon
    MonitorAsus PG348Q
    CaseIn Win 509 ROG
    Power SupplyEVGA G2 750W
    Mouse Logitech G502
    Headset Logitech G933
    OS Windows 10 64-bit

    Join Date
    Nov 2016
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I found solution. Just uninstall last update from windows and reinstall gpu tweak tool, and it will be all ok. Then go to settings for windows update and pause updates. There is option to pause updates for 35 days. I did that and i dont have problems any more

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    27

    That latest windows update included the Intel processor vulnerability fix so maybe not a good idea to remove it?

  6. #6
    ROG Enthusiast Array tamasd PC Specs
    tamasd PC Specs
    Laptop (Model)ThinkPad X270
    MotherboardCrosshair VI Hero
    Processor1800X
    Memory (part number)G.Skill F4-3200C14D-32GTZSK
    Graphics Card #1Strix 1070
    MonitorLG 34UM88C-P
    Storage #1Samsung 960 Pro
    CPU CoolerNoctua NH-D15
    CasePhanteks Enthoo Evolv ATX Tempered Glass Black
    Power SupplyCorsair RM650i
    Keyboard Pok3r RGB
    Mouse Logitech G502

    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    25

    I have an AMD CPU, so I was brave enough to remove the update. For me just uninstalling the update was enough. I don't have AISuite3 installed, and I have an older AURA.

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    48

    Hi same here I have uninstall last windows update and now all work fine.....*

  8. #8
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    172


  9. #9
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Same problem with STRIX-GTX1080TI: ASUSGPUFanServiceEx.exe not working

    I now get this message constantly: ASUSGPUFanServiceEx.exe not working

    Eagerly awaiting an updated version of the ASUS AI Suite II !

    Regards,

    DF

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Tried installing the ASUS AI Suite III Beta

    Quote Originally Posted by le.zap View Post
    I now get this message constantly: ASUSGPUFanServiceEx.exe not working

    Eagerly awaiting an updated version of the ASUS AI Suite II !
    Installed the ASUS AI Suite III Beta suggested above from this thread: https://rog.asus.com/forum/showthread.php?t=98800

    Now, I get "Message: can't open AsIO.sys !! (2)" at boot time, but I do not get the "ASUSGPUFanServiceEx.exe not working" pop-up anymore.

    Not sure if the situation is now better or worse :-/

Page 1 of 7 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •