Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    New ROGer Array BudBundy27 PC Specs
    BudBundy27 PC Specs
    MotherboardASUS Maximus X Hero
    Processori7 8700k
    Memory (part number)G.Skill Trident z RGB 3600
    Graphics Card #1ASUS Rog Strix 1080ti
    MonitorASUS PG27VQ
    Storage #1Samsung m.2 960 EVO
    Storage #2Samsung SSD 850 pro
    CPU CoolerNZXT Kraken 62X
    CaseCorsair
    Power Supplybe quiet pro 11 650 Watt
    OS Windows 10 pro 64bit
    Network RouterFritzbox

    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Question PC Start Problems ( ASUS Maximus X Hero, i7 8700k, G.Skill )

    Good day everybody. Unfortunately, I still can not find the problem, why my PC does not start as normal, and that my memory only to 2133Mhz run. Here's my hardware: ASUS Maximus X Hero, i7 8700k (not beheaded and not overclocked), 16GB G.Skill Trident Z RGB DDR4-3600, ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti OC, be quiet DARK POWER PRO 11 / 650W, AIO NZXT Kraken 62X, m.2 Samsung Evo960, 2 x Samsung SSD 850 Pro. Windows 10 per 64 bit. Case Fan with Controller: Riing Plus 14 LED RGB Radiator Fan TT Premium Edition (5 Fan Pack) My PC is running smoothly, only it starts when the PC is turned on, and then it shuts off for 2 seconds and then starts He returns to normal, and runs. In bios, I have only provided AI-Overclock Tuner on XMP, nothing else. Biosupdate 1003 was made. If I put XMP back on the car, then it goes up normally, and the RAM memory only runs on 2133Mhz. Do I have to adjust something else in the bios, or maybe adjust to manual? Error on the motherboard he shows no synonymous. CPU in idle oscillates between 25 ° and 28 ° degrees. Water cooling connected as in the description. The start with the 2 times, only happens if I take the PC completely from the mains. Thanks for any help.

  2. #2
    ROG Member Array RustyS51 PC Specs
    RustyS51 PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VI Hero
    ProcessorAMD Ryzen 5 1600x
    Memory (part number)F4-3200-16GTZR
    Graphics Card #1ROG Strix Geforce GTX 1080ti
    MonitorAcer
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 250 GB
    Storage #2WD 3TB X2m, Samsung SSD 850 EVO 250 GB
    CPU CoolerNZXT Kraken
    CaseH700i
    Power SupplyEVGA Supernova 1000 G2
    Keyboard Razer Blackwidow Chroma
    Mouse Razer Deathadder Chroma
    Mouse Pad Razer Destructer
    Headset/Speakers Pioneer VSX-329
    OS Win 10
    Network RouterPFsense Z35P

    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Hi , are you using Aura and G.Skills software to control your RGB lights? I read somewhere that there were some issues involving Aura and G.Skills RGB ram causing conflicts and even in some cases the corrupting the RAMS SPD Info.

  3. #3
    New ROGer Array BudBundy27 PC Specs
    BudBundy27 PC Specs
    MotherboardASUS Maximus X Hero
    Processori7 8700k
    Memory (part number)G.Skill Trident z RGB 3600
    Graphics Card #1ASUS Rog Strix 1080ti
    MonitorASUS PG27VQ
    Storage #1Samsung m.2 960 EVO
    Storage #2Samsung SSD 850 pro
    CPU CoolerNZXT Kraken 62X
    CaseCorsair
    Power Supplybe quiet pro 11 650 Watt
    OS Windows 10 pro 64bit
    Network RouterFritzbox

    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Quote Originally Posted by RustyS51 View Post
    Hi , are you using Aura and G.Skills software to control your RGB lights? I read somewhere that there were some issues involving Aura and G.Skills RGB ram causing conflicts and even in some cases the corrupting the RAMS SPD Info.
    No, I do not use either software

  4. #4
    ROG Enthusiast Array Exalanoto PC Specs
    Exalanoto PC Specs
    MotherboardMaximus X hero Z370
    ProcessorI7 8700k
    Memory (part number)F4-3600C16D-16GTZR
    Graphics Card #1Asus Geforce 1080ti OC Gaming
    Storage #1Samsung NWME 960 Evo 250gb
    Storage #2Corsair 500GB SSD
    Power SupplyEVGA G3 850w
    Mouse Razer Naga
    Headset Logitech G933
    Mouse Pad Steelseries
    Headset/Speakers Creative THX
    OS Windows 10 64B pro

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    55

    I am running the same MB, CPU, RAM. I can post my bios settings iff you want.

  5. #5
    New ROGer Array BudBundy27 PC Specs
    BudBundy27 PC Specs
    MotherboardASUS Maximus X Hero
    Processori7 8700k
    Memory (part number)G.Skill Trident z RGB 3600
    Graphics Card #1ASUS Rog Strix 1080ti
    MonitorASUS PG27VQ
    Storage #1Samsung m.2 960 EVO
    Storage #2Samsung SSD 850 pro
    CPU CoolerNZXT Kraken 62X
    CaseCorsair
    Power Supplybe quiet pro 11 650 Watt
    OS Windows 10 pro 64bit
    Network RouterFritzbox

    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Quote Originally Posted by Exalanoto View Post
    I am running the same MB, CPU, RAM. I can post my bios settings iff you want.
    That would be nice if they could do that Thx

  6. #6
    ROG Enthusiast Array Exalanoto PC Specs
    Exalanoto PC Specs
    MotherboardMaximus X hero Z370
    ProcessorI7 8700k
    Memory (part number)F4-3600C16D-16GTZR
    Graphics Card #1Asus Geforce 1080ti OC Gaming
    Storage #1Samsung NWME 960 Evo 250gb
    Storage #2Corsair 500GB SSD
    Power SupplyEVGA G3 850w
    Mouse Razer Naga
    Headset Logitech G933
    Mouse Pad Steelseries
    Headset/Speakers Creative THX
    OS Windows 10 64B pro

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    55

    Click image for larger version. 

Name:	20180108_221321_resized.jpg 
Views:	11 
Size:	158.1 KB 
ID:	70377Click image for larger version. 

Name:	20180108_221333_resized.jpg 
Views:	8 
Size:	156.4 KB 
ID:	70378Click image for larger version. 

Name:	20180108_221342_resized.jpg 
Views:	9 
Size:	167.7 KB 
ID:	70379Click image for larger version. 

Name:	20180108_221342_resized.jpg 
Views:	9 
Size:	167.7 KB 
ID:	70379Click image for larger version. 

Name:	20180108_221353_resized.jpg 
Views:	7 
Size:	156.3 KB 
ID:	70380Click image for larger version. 

Name:	20180108_221408_resized.jpg 
Views:	5 
Size:	138.4 KB 
ID:	70381Click image for larger version. 

Name:	20180108_221420_resized.jpg 
Views:	6 
Size:	157.0 KB 
ID:	70382Click image for larger version. 

Name:	20180108_221518_resized.jpg 
Views:	6 
Size:	147.4 KB 
ID:	70383

  7. #7
    New ROGer Array BudBundy27 PC Specs
    BudBundy27 PC Specs
    MotherboardASUS Maximus X Hero
    Processori7 8700k
    Memory (part number)G.Skill Trident z RGB 3600
    Graphics Card #1ASUS Rog Strix 1080ti
    MonitorASUS PG27VQ
    Storage #1Samsung m.2 960 EVO
    Storage #2Samsung SSD 850 pro
    CPU CoolerNZXT Kraken 62X
    CaseCorsair
    Power Supplybe quiet pro 11 650 Watt
    OS Windows 10 pro 64bit
    Network RouterFritzbox

    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Thanks for the pictures

    Did you behead your CPU? He runs with them now on all cores with 4.7?

    Then I'll try that as well as with them. Have not yet beheaded my CPU, I'll do next week

  8. #8
    ROG Enthusiast Array Exalanoto PC Specs
    Exalanoto PC Specs
    MotherboardMaximus X hero Z370
    ProcessorI7 8700k
    Memory (part number)F4-3600C16D-16GTZR
    Graphics Card #1Asus Geforce 1080ti OC Gaming
    Storage #1Samsung NWME 960 Evo 250gb
    Storage #2Corsair 500GB SSD
    Power SupplyEVGA G3 850w
    Mouse Razer Naga
    Headset Logitech G933
    Mouse Pad Steelseries
    Headset/Speakers Creative THX
    OS Windows 10 64B pro

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    55

    COLI Speed

    Quote Originally Posted by BudBundy27 View Post
    Thanks for the pictures

    Did you behead your CPU? He runs with them now on all cores with 4.7?

    Then I'll try that as well as with them. Have not yet beheaded my CPU, I'll do next week
    No, i didnt delid my cpu. usualy running under 5ghz is fine without delidding depending on the quality of youre cpu and the capability of youre cooling.
    My cpu is set to run 4.7 on all cores, but is also set to back down to 4.5 when it reaches 100% load, as seen in the pictures the Core ratio negative ofset is set to 2.

    Youre cpu might need some voltage tweaking, specially on vccio and vccsa as it might not be the same as mine. It realy depends on the quality of the cpu.
    Iff youre ram is not stable, vcca and vccio and ram timings in (auto) is usualy to blame for this. You can try XMP to Auto, but sometimes it dosent work like it should.

  9. #9
    New ROGer Array Pyro2577 PC Specs
    Pyro2577 PC Specs
    MotherboardMaximus X Hero
    Processori7 8700K
    Memory (part number)F4-3000C15Q-32GTZR
    Graphics Card #1GTX1080 Ti
    Monitorx34 Predator
    Storage #1512GB 950 Pro NVME
    Storage #21TB 960 Evo NVME
    CPU CoolerEKWB
    Power SupplyEVGA G2 750w
    Keyboard Corsair k70 RGB
    Mouse Logitech G903
    Headset Sennheiser GSP300
    OS Win 10 Pro 64bit

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    18

    ErP is turned on.

    Mine does this when turning ErP on it sends power to CPU before booting.

  10. #10
    New ROGer Array BudBundy27 PC Specs
    BudBundy27 PC Specs
    MotherboardASUS Maximus X Hero
    Processori7 8700k
    Memory (part number)G.Skill Trident z RGB 3600
    Graphics Card #1ASUS Rog Strix 1080ti
    MonitorASUS PG27VQ
    Storage #1Samsung m.2 960 EVO
    Storage #2Samsung SSD 850 pro
    CPU CoolerNZXT Kraken 62X
    CaseCorsair
    Power Supplybe quiet pro 11 650 Watt
    OS Windows 10 pro 64bit
    Network RouterFritzbox

    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Quote Originally Posted by Pyro2577 View Post
    ErP is turned on.

    Mine does this when turning ErP on it sends power to CPU before booting.
    What does this ErP mean? Where do you find that, and do you have to turn that on or off?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •