Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Maximus x hero addresible led not working

    As in title. Just bought Alchemy 3.0 60 LED Addressable strip. No joy getting it to work. I checked the connector for voltage - 5V is there ...

    How to get this light up ? In ASUS AURA software there are settings only for the two RGB strips, Nowhere can I find any settings for the addressable one ?

    Help.

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    7

    OK so i guess the ADD STRIP in the top of aura window means ADDRESSABLE STRIP ?

    sporadically in Settings, in addition to CALIBRATION setting, a PORT SETTING also appears. I am guessing this is for the ADDR STRIP.

    Still, it does not work. I checked for voltage and the end of connected strip (at the extension end) and it has good 5V.

    Does this mean the strip is faulty ? Or motherboard is faulty ?

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    7

    what the hell is going on with this board.

    So the stip makes a full power blink on shutdown.

    It makes a barely noticeable blink on power on.

    I just changes some settings in BIOS, which caused the PC to reboot once or twice, which has lit up the strip in static rainbow. But then it resterted one more time and its gone again.

    WHAT ?

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Jup,

    I was starting and restarting my pc like mad now.
    The startup blink is not there every time. Actually I cannot replicate it anymore.

    Bot EVERY TIME on shutdown, just before all power goes out I get a single brief flash, from all LEDs on the strip, with the colour Aura is set to.

    What is wrong here ????

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by tomek.suchodolski View Post
    Jup,

    I was starting and restarting my pc like mad now.
    The startup blink is not there every time. Actually I cannot replicate it anymore.

    Bot EVERY TIME on shutdown, just before all power goes out I get a single brief flash, from all LEDs on the strip, with the colour Aura is set to.

    What is wrong here ????
    Did you find a fix for this? I have the same problem on the new Strix X370i Ryzen ITX board. Header reads 5V and the WS2812B strip reads 5V at the end when it is plugged into the header. Can't get Aura to recognize the strip. Wondering if I just have a defective strip...

  6. #6
    ROG Enthusiast Array raider89 PC Specs
    raider89 PC Specs
    Laptop (Model)Asus Rog Strix Hero III
    MotherboardAsus Maximus X Hero Wi-Fi Z370
    ProcessorIntel Core i9 9900k
    Memory (part number)32 GB DDR4 3200 Corsair
    Graphics Card #1EVGA RTX 2080Ti XC Ultra
    Sound CardOnboard
    Monitor40 Inch Asus Rog 4k 120hz
    Storage #1500GB Samsung Evo 850 m.2
    Storage #21TB WD Sata HDD
    CPU CoolerEK Waterblock
    CaseLuxe 2
    Power SupplyEVGA 1600 Titanium
    Keyboard Corsair
    Mouse Corsair
    Headset Corsair
    Mouse Pad ASUS ROG
    Headset/Speakers Corsair Void Wireless
    OS Windows 10 64
    Network RouterNetgear Nighthawk
    raider89's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    26

    First things to check is..

    -Bios is updated to current version
    -Firmware is updated
    -Latest release of AURA Software is installed
    -No other Light program is running to interfere with.

    Also make sure you are connecting it to the RGB Header on the motherboard, if your board is more than one try a different header and see if it works. Also make sure the grey wire goes to the pin that is the 12v pin, since it can easily be put in upside down.

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by raider89 View Post
    First things to check is..

    -Bios is updated to current version
    -Firmware is updated
    -Latest release of AURA Software is installed
    -No other Light program is running to interfere with.

    Also make sure you are connecting it to the RGB Header on the motherboard, if your board is more than one try a different header and see if it works. Also make sure the grey wire goes to the pin that is the 12v pin, since it can easily be put in upside down.

    Yeah, BIOS is current. Latest release of Aura installed (but maybe I need to run Aura cleaner or CCleaner? I installed a really old version of Aura when I first built my system). No other light programs installed. What firmware are you talking about?

    Yeah, it's definitely connected to the correct RGB header. It's an addressable strip, so it takes 5v. I used a multimeter to check the voltage, and the strip is getting 5v.

  8. #8
    ROG Member Array JohnJohn222 PC Specs
    JohnJohn222 PC Specs
    Laptop (Model)ROG GL553VE
    MotherboardROG MAXIMUS X HERO WIFI AC
    ProcessorINTEL 8700K @ 5.1GHZ
    Memory (part number)( 8GBx2 ) DDR4/3200 G.SKILL Trident Z RGB
    Graphics Card #1ZOTAC GTX 1080 FE
    MonitorASUS PG348Q
    CPU CoolerRaystorm PRO RGB/360RAD/Custom Loop
    CaseThermaltake Core P5
    Power SupplyThermaltake Tough Power Grand 850
    Keyboard Razer Ornata Chroma
    Mouse ASUS ROG Galdius II
    OS Window 10 PRO 64

    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    14

    This is happening to me also but with leds to my fans on the addressable header. Sometimes it works and then poof sometimes it doesn't. After upgrading Aura the header doesnt work at all. Aura just plain sucks.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •