Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array Hopeywolf PC Specs
    Hopeywolf PC Specs
    MotherboardAsus ROG MAXIMUS X HERO (WI-FI AC)
    ProcessorIntel® Core™ i7-8700K CPU
    Memory (part number)CMK32GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3
    Sound CardSoundBlaster Z
    MonitorROG PG278QR + XB271HU
    Storage #1Samsung 960 PRO 2TB
    Storage #2Samsung 850 Evo 1TB x 2
    CPU CoolerCorsair H100 V2
    CaseCorsair X570
    Power SupplyEVGA 1000 T2
    Hopeywolf's Avatar
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Voltage Confusion on Bios 1003

    I am a bit confused because on stock with XMP MCE on my voltages were 1.24 Vcore and was hitting 80C max on avx loads

    I set the vcore to manual 1.1V to try to lower the temps a bit and it was showing 1.25V at load but the temperatures were 10C lower on avx loads.

    I am a bit confused on why setting it to 1.1v would lower the temp but keep the voltage the same on load?

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array Deepcuts PC Specs
    Deepcuts PC Specs
    MotherboardAsus Maximus X HERO BIOS 1901
    ProcessorIntel i7 8700K @ 4.7Ghz 1.215V
    Memory (part number)CMR32GX4M4C3466C16 @ 3200Mhz 1.360V
    Graphics Card #1Asus Strix GTX 1080Ti OC 11GB
    Sound CardCreative Omni 5.1 USB
    MonitorDell 24' S2417DG
    Storage #1Samsung EVO 960 nvme 500 GB
    Storage #2Seagate NAS 8TBx2
    CPU CoolerNZXT Kraken X62
    CaseFractal Design Define R5 Black
    Power SupplyCorsair AXi760
    Keyboard Razer DeathStalker Chroma
    Mouse Razer Abyssus
    OS Windows 10
    Network RouterMikrotik

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    13
    Posts
    244

    Have you tried setting as instructed here https://www.youtube.com/watch?v=CoUtA7DKXhU ?
    For my setup, the differences are:
    CPU Voltage: 1.180 Manual
    Core ratio: 47 all cores
    Cache:44 min max
    XMP disabled (manual settings)
    Highest core temp is 69 at ~ 25 Celsius ambient.
    Last edited by Deepcuts; 01-07-2018 at 05:48 PM.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by Hopeywolf View Post
    I am a bit confused because on stock with XMP MCE on my voltages were 1.24 Vcore and was hitting 80C max on avx loads

    I set the vcore to manual 1.1V to try to lower the temps a bit and it was showing 1.25V at load but the temperatures were 10C lower on avx loads.

    I am a bit confused on why setting it to 1.1v would lower the temp but keep the voltage the same on load?
    Set everything to default, then turn off MCE, set SVID Behavior to Auto and change the IA AC and AC Load Line settings to 0.01. Save and enjoy the lower voltages.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •