Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Driver Nvidia updates from nvidia Geforce experience or stick to ASUS downloads?

    Hi, I would like to know do you download the drivers easily from nvidia Geforce experience??
    Because the support told me to install just the old asus one in support page.

    Thanks

  2. #2
    ROG Guru: Grand Master Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH II EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 3960X
    Memory (part number)TXBD48G4000HC18FBK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 970/960/950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB/Samsung 1TBSSDs
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Dimastech Easy XL...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic 1000 Platinum
    Keyboard Corsair Strafe MK2 ROG Claymore... or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse Corsair M65Pro or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    498
    Posts
    13,531

    I installed Geforce experience once...it was rubbish so I removed it and never used it again.

    I just download the driver from the NVIDIA driver page http://www.nvidia.es/Download/index.aspx

    And do a custom install selecting only driver or driver and PhysX if version of PhysX has changed.

    If you run into problems with driver installs etc. use DDU https://forums.geforce.com/default/t...d-12-30-2017-/ in safe mode to clear out all old junk first.

  3. #3
    Administrator Array Silent Scone@ASUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    124
    Posts
    1,832

    I practically always use GFE to download drivers these days. No issues here.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by Arne Saknussemm View Post
    I installed Geforce experience once...it was rubbish so I removed it and never used it again.

    I just download the driver from the NVIDIA driver page http://www.nvidia.es/Download/index.aspx

    And do a custom install selecting only driver or driver and PhysX if version of PhysX has changed.

    If you run into problems with driver installs etc. use DDU https://forums.geforce.com/default/t...d-12-30-2017-/ in safe mode to clear out all old junk first.
    Thank you for the answer! I know sometime GE experience sometimes is not good, but from some point of views I like it.
    Anyway i've used GE and the driver is working well.

    PS. Thanks for the correction of the title!

  5. #5
    ROG Guru: Grand Master Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH II EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 3960X
    Memory (part number)TXBD48G4000HC18FBK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 970/960/950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB/Samsung 1TBSSDs
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Dimastech Easy XL...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic 1000 Platinum
    Keyboard Corsair Strafe MK2 ROG Claymore... or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse Corsair M65Pro or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    498
    Posts
    13,531

    Quote Originally Posted by Giox90 View Post
    Thank you for the answer! I know sometime GE experience sometimes is not good, but from some point of views I like it.
    Anyway i've used GE and the driver is working well.
    OK cool...glad to hear it's working better these days...I guess I'm a bit old fashioned in my driver update superstitions...

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    44

    Never had have issues with GFE.

  7. #7
    ROG Member Array Zinzan8 PC Specs
    Zinzan8 PC Specs
    Laptop (Model)Macbook Air (Late-2010)
    MotherboardAsus ROG Z370-E Gaming
    ProcessorIntel i7-8700K
    Memory (part number)F4-2400C15D-16GTZR
    Graphics Card #1nVidia GeForce GTX 980 Reference
    MonitorAsus VH238H (x3)
    Storage #1Samsung 960 Evo M.2 NVME
    Storage #2Samsung 950 Evo SSD
    CPU CoolerCorsair H100i v2
    CaseCorsair 650D
    Power SupplyCorsair HX750
    Keyboard Logitech G11
    Mouse Logitech MX518
    Headset Kingston HyperX Cloud II
    Mouse Pad MicroTECH NOVA
    Headset/Speakers Logitech Z263
    OS Windows 10 Pro 64-Bit
    Network RouterApple Airport Extreme Time Capsule

    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    I've had times when it won't retrieve optimal settings for my games and tells me to try again later. Sometime later, it usually works.

    I did uninstall it once when I was having some kind of color glitch in Tekken 7. Someone online suggested it was probably because of GFE. I did uninstall it and the problem did go away. But I reinstalled it recently after my latest system rebuild, and Tekken 7 is working fine.

    Anyway, not sold on GFE, but I have it installed and on at the moment.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •