Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    ROG Member Array pstlouis PC Specs
    pstlouis PC Specs
    Motherboardasus maximus hero VII
    Processori7 4790k
    Memory (part number)gskill sniper 1866
    Graphics Card #1GTX980
    Graphics Card #2GTX980
    Graphics Card #3GT640
    Sound Cardsupreme FX
    MonitorAsus pg278q
    Storage #1ssd samsung 840 evo
    Storage #2western digital black 2tb
    CPU Coolercorsair H100i
    Casecorsair graphite 780t
    Power SupplyXFX1250W
    Keyboard raser blackwindow ultimate
    Mouse logitech 502
    OS windows 8.1 64 bits
    pstlouis's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    16

    Asus ai suite III windows 10 availability ?

    When Asus ai suite will be available for windows 10 ?

    Windows 10 pro 64 bits
    bios 2801 working ok.
    Asus Maximus hero VII
    Gskill Sniper DDR3-1866

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array Puffnstuff's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    21
    Posts
    446

    I would like an answer to that question myself.

  3. #3
    ROG Enthusiast Array Stinoo PC Specs
    Stinoo PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VII Formula Watercooled
    ProcessorIntel i5 4690K
    Memory (part number)Avexir 8 GB Yellow Leds
    Graphics Card #1EVGA 980 GTX ACX Watercooled, EKWB Nickel fullcover
    MonitorQnix QX2710LED 2560x1440 IPS 105 Hz
    Storage #1Samsung 840 EVO 120 GB
    Storage #2Samsung 840 EVO 250 GB
    CPU CoolerEK Supremacy EVO RED
    CasePhanteks Enthoo Luxe WIndowed, White
    Power SupplySuperFlower Platinum 550w
    Keyboard Corsair K70 Cherry Red
    Mouse Mionix Naos 8200
    Mouse Pad Corsair M600
    Headset/Speakers Klipsch B2
    OS Windows 10 64-bit
    Network RouterD-Link
    Accessory #1 Noctua AF 14 PWM fans
    Accessory #2 Phanteks Enthoo RGB Ledstrip 1M
    Accessory #3 Sleeved red PSU cables

    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    43

    Im running AI Suite 3 on Windows 10 64bit Pro - Just the normal Windows 8.1 version, works just fine.
    Althought I am facing the problem that my Haswell 4690K doesn't clock itself back anymore in IDLE; it always remains at about 3700 - 3900 Mhz.

    This is on a Maximus Formula VII, watercooled, latest bios.

  4. #4
    ROG Guru: Orange Belt Array Puffnstuff's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    21
    Posts
    446

    I was having issues with 10 so I clean installed 8.1 pro x64 to get my system running stable again. Maybe I'll try 10 once they release service pack 1 for it.

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array Terepin PC Specs
    Terepin PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z270F GAMING
    ProcessorIntel Core i7-6700K @4.8 GHz
    Memory (part number)CMK16GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G
    Sound CardSupremeFX S1220A
    MonitorEizo Foris FS-2333BK
    Storage #1WDC WD1003FZEX
    Storage #2WDC WD40EZRZ
    CPU CoolerNoctua NH-U14S
    CaseFractal Design Define R6
    Power SupplySeasonic SS-860XP
    Keyboard Razer BlackWidow Chroma
    Mouse Razer DeathAdder Chroma
    Headset Razer Karken 7.1 V2
    Mouse Pad Razer Goliath Control
    OS Windoiws 10 v1703
    Network RouterASUS RT-AC56U

    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    126

    Quote Originally Posted by Puffnstuff View Post
    Maybe I'll try 10 once they release service pack 1 for it.
    Happy waiting.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2014
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Stinoo, asus suite isn't probably responsible for your high mhz. I would go to power settings and change it from high to balanced. With windows if left on performance or high or whatever, it will run your mhz at full load.

  7. #7
    ROG Enthusiast Array Stinoo PC Specs
    Stinoo PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VII Formula Watercooled
    ProcessorIntel i5 4690K
    Memory (part number)Avexir 8 GB Yellow Leds
    Graphics Card #1EVGA 980 GTX ACX Watercooled, EKWB Nickel fullcover
    MonitorQnix QX2710LED 2560x1440 IPS 105 Hz
    Storage #1Samsung 840 EVO 120 GB
    Storage #2Samsung 840 EVO 250 GB
    CPU CoolerEK Supremacy EVO RED
    CasePhanteks Enthoo Luxe WIndowed, White
    Power SupplySuperFlower Platinum 550w
    Keyboard Corsair K70 Cherry Red
    Mouse Mionix Naos 8200
    Mouse Pad Corsair M600
    Headset/Speakers Klipsch B2
    OS Windows 10 64-bit
    Network RouterD-Link
    Accessory #1 Noctua AF 14 PWM fans
    Accessory #2 Phanteks Enthoo RGB Ledstrip 1M
    Accessory #3 Sleeved red PSU cables

    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    43

    Quote Originally Posted by draterrojam View Post
    Stinoo, asus suite isn't probably responsible for your high mhz. I would go to power settings and change it from high to balanced. With windows if left on performance or high or whatever, it will run your mhz at full load.
    You are totally right, how silly!
    It seems my new 250 gb SSD (Samsung..) somehow changed the power settings to 'favors maximum speed for SSD'.
    I've set it back to balanced and it's all fixed now Thanks!

  8. #8
    ROG Guru: Orange Belt Array geneo PC Specs
    geneo PC Specs
    MotherboardMaximus X Code
    ProcessorIntel 8086K @ 5.1Ghz
    Memory (part number)32 GB (2x16) G.Skill TridentZ RGB 3200 MHz CL14 @ 3600 15-16-37
    Graphics Card #1Asus ROG Strix 2070 Super A8G
    MonitorEIZO Coloredge CG2730 and Dell
    Storage #1Samsung 512 GB 960 Pro
    Storage #21TB 850 x 1 TB 860 EVO RAID0, 6 TB WDC Black HDD
    CPU CoolerNoctua NH-D15 Chromax
    CaseFractal Design R4 w/ tempered glass
    Power Supply750W Seasonic Prime Ultra Titanium
    Keyboard CM Quickfire Rapid TKL
    Mouse Logitech G305
    Headset Bose
    Headset/Speakers Vanatoo T1, ML Dynamo 300
    OS Windows 10 Pro X64
    geneo's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    27
    Posts
    371

    The 8.1 and 7 version have worked fine in my Windows 10 for my Hero VI. There is a windows 10 explicit version for Z170. I am running this for my Hero VI and t seems to run fine.

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...highlight=z170

  9. #9
    ROG Member Array BlameHoffmann PC Specs
    BlameHoffmann PC Specs
    MotherboardROG Maximus VII Hero
    ProcessorIntel i7 4790K
    Memory (part number)16 GB DDR3
    Graphics Card #1ROG MARS760x2
    Sound CardOnboard
    MonitorASUS + ACER
    Storage #1Intel 840 Evo 1TB SSD
    CPU CoolerH100 Watercooled
    CaseCoolermaster HAF 932
    Power Supply1000 Watts
    Keyboard Madcatz STRIKE TE Mechanical
    Mouse Logitech G502
    Headset ASTRO A40
    Mouse Pad Razer Goliathus 17"
    OS Windows 10 Pro (x64)
    Network RouterASUS RT-AC66U

    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    15

    I too am waiting for a Windows 10 version of this utility.

    Since upgrading to Windows 10 and using the 8.1 version of AI Suite 3, I was experiencing constant BSODs due to AI Suite 3 (CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT). I had to do a fresh install twice to figure out it was AI Suite causing this issue.
    Hopefully ASUS / ROG can get this utility and the rest of the ROG utilities updated for Windows 10. It does bug me that my mobo page says "Windows 10 Ready" when half the cool goodies that came with it are still 8.1 versions.

  10. #10
    ROG Member Array leebrown31 PC Specs
    leebrown31 PC Specs
    MotherboardASUS MAXIMUS RANGER VII
    ProcessorINTEL I5 4690k (NO OC)
    Graphics Card #1NVIDIA GEFORCE 750 TI
    MonitorHP 23 XI
    Storage #1SAMSUNG 850 EVO 250
    Storage #2WD 2TB GREEN
    CPU CoolerSTOCK
    CaseCOOLERMASTER CM STORM TROOPER
    Power SupplyCORSAIR RM850
    Keyboard RAZER BLACKWIDOW
    Mouse RAZER NAGA
    OS WINDOWS 10

    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Same as the above waiting on the windows 10 version of AI Suite 3, although I'm beginning to feel like it isn't coming or the z97 motherboards have been bypassed,

    as I see the new boards just released z170 have all the bells and whistles utilities and drivers ready for win 10,

    I hope I am wrong and have someone of knowledge prove that.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •