Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    ROG Member Array Diegorro PC Specs
    Diegorro PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z270E GAMING
    ProcessorIntel Core I7-7700K 4.2GHz
    Graphics Card #1ROG Strix Gtx 1070 OC
    MonitorAOC G2460VQ6
    Storage #1Samsung 850 Evo
    CPU CoolerNZXT Kraken x62
    CasePhanteks P400S
    Power Supplybe quiet! Pure Power 10 600W
    Keyboard Corsair K70 LUX RGB Cherry MX Red
    OS Windows 10 64 bits

    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Exclamation AI Suite GPU fan control dissapeared

    Can anyone help me?
    I just installed this version of AI Suite 3.00.13, updated my bios from my z270e to version 1203 and my GTX 1070 to nvidia driver to 390.77.
    Before that, I was able to control GPU fans with AI Suite 3.00.10, but after those updates I can't even see my GPU stats (i mean voltage, frequency, temperatures or RPM from the fan) I liked too much those controls for GPU fans but now i don't know what to do to adjust the fan curve
    (don't suggest me GPU tweak, i don't like because it only has two points for fan curve).
    I tried reinstalling Ai Suite (both versions) using AISuitecleaner.exe but, but isn't worked.

  2. #2
    ROG Member Array metalgrin PC Specs
    metalgrin PC Specs
    MotherboardMaximus IX Formula
    Processori7-7700K
    Memory (part number)F4-3200C14-8GTZ
    Graphics Card #1GTX 1080 Ti
    MonitorAcer Predator X34A
    Storage #1Samsung 960 EVO
    Storage #2Samsung 850 Pro
    CPU CoolerEKWB
    CaseEnthoo Evolv ATX Tempered Glass
    Power SupplySeasonic Prime Titanium 650
    OS Windows 10

    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    You're not alone with this. I hope, this got passed along to the programmers and will be fixed in the next version.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Last post to this thread was over a month ago. Is there a fix yet?

  4. #4
    ROG Member Array Diegorro PC Specs
    Diegorro PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z270E GAMING
    ProcessorIntel Core I7-7700K 4.2GHz
    Graphics Card #1ROG Strix Gtx 1070 OC
    MonitorAOC G2460VQ6
    Storage #1Samsung 850 Evo
    CPU CoolerNZXT Kraken x62
    CasePhanteks P400S
    Power Supplybe quiet! Pure Power 10 600W
    Keyboard Corsair K70 LUX RGB Cherry MX Red
    OS Windows 10 64 bits

    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by DviousDave View Post
    Last post to this thread was over a month ago. Is there a fix yet?
    Nothing yet...

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array Amsterdam PC Specs
    Amsterdam PC Specs
    MotherboardAsus MAXIMUS IX HERO Z270
    ProcessorIntel Core i7-7700K @5.1Mhz
    Memory (part number)D416GB 3000-15 Vengeance LPX bk K2 COR
    Graphics Card #1Asus GTX 1070 Ti Turbo
    Monitoriiyama X4071UHSU 40" 4k
    Storage #1Samsung Evo 960 m.2 256GB
    Storage #2ADATA Premier Pro SP900, 256 GB SSD
    CPU CoolerCORSAIR Cooling Hydro Series H115i
    CaseZalman Z9 NEO bk ATX
    Power SupplyCooler Master G750M
    Keyboard Razer Blackwidow Chroma
    Mouse Logitech G9X
    Mouse Pad Sharkoon
    Headset/Speakers Bose Compagnion 5
    OS Windows 10
    Accessory #1 Netgear GS105GE Switch
    Accessory #2 Technicolor TC7210

    Join Date
    Jan 2017
    Reputation
    11
    Posts
    79

    Quote Originally Posted by Diegorro View Post
    Nothing yet...
    Unfortunately I don’t think they will fix this. We are trying to solve problems for years without any result. So, what can you do;

    1. Remove the Ai Suite completely, if you can because after removing it left so much crap.
    2. Control your CPU fans with your motherboard.
    3. Than install MSI Afterburner to control your GPU. The Afterburner works perfect to control your GPU and fans.

  6. #6
    ROG Member Array Diegorro PC Specs
    Diegorro PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z270E GAMING
    ProcessorIntel Core I7-7700K 4.2GHz
    Graphics Card #1ROG Strix Gtx 1070 OC
    MonitorAOC G2460VQ6
    Storage #1Samsung 850 Evo
    CPU CoolerNZXT Kraken x62
    CasePhanteks P400S
    Power Supplybe quiet! Pure Power 10 600W
    Keyboard Corsair K70 LUX RGB Cherry MX Red
    OS Windows 10 64 bits

    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Guys! I found a way to fix it, it isn't a real fix, but it works as used too
    I just uninstalled AI Suite 3 and I installed again for some reason with the version 3.00.13
    try uninstalling and installing, if you cant, ask me for de .zip where i saved everything.

  7. #7
    ROG Guru: Yellow Belt Array F0x135 PC Specs
    F0x135 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z370-F
    Processor8700K
    Memory (part number)F4-2400C15Q-32GTZR
    Graphics Card #1Strix 1080Ti
    Graphics Card #2Strix 1080Ti
    MonitorAgon AG352UCG
    Storage #1Samsung 970 Evo NVME 500GB
    Storage #2Samsung 860 Evo 500GB
    CPU CoolerCoolermaster ML240R aRGB
    CaseFractal Meshify C
    Power SupplyInWin C900 Platinum
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse Logitech MX Master

    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    131

    Quote Originally Posted by Amsterdam View Post
    Unfortunately I don’t think they will fix this. We are trying to solve problems for years without any result. So, what can you do;

    1. Remove the Ai Suite completely, if you can because after removing it left so much crap.
    2. Control your CPU fans with your motherboard.
    3. Than install MSI Afterburner to control your GPU. The Afterburner works perfect to control your GPU and fans.
    I went and removed AIsuite and GPU tweak, mostly because i prefer manual contol via BIOS, and prefer the OSD of Afterburner.

    But i have found there's no way to separately control the fans connected to the GPU. It's one setting for all fans. For example, i want the GPU fans spinning at 60% at 60c, but my Noctua connected fans spinning at 75% at 60C. Afterburner doesn't let you do that.

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by Diegorro View Post
    Guys! I found a way to fix it, it isn't a real fix, but it works as used too
    I just uninstalled AI Suite 3 and I installed again for some reason with the version 3.00.13
    try uninstalling and installing, if you cant, ask me for de .zip where i saved everything.
    Could you please send it to me? It doesn't work for me. I even downloaded all ai suites available on Asus website but it did not fix the problem. Thanks.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •