Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 13 of 13
  1. #11
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,384

    I haven't tried this but apparently fast boot doesn't work if you are using multicore enhancement. It does if you return processor to stock..but then you are losing performance when up and running and frankly that is where the time savings come in.

    It's like dog sled racing...guy with two dogs is set up and off faster while the guy with 8 dogs has to wrangle them all into place...but up and running no contest...

    You will be in for a treat no doubt first time you put those cores to good use...7940X vs 4790 will be night and day for video and and your music production

    Maybe fresh win 10 install will help because once boot hands off to OS driver loading can hang
    Quote Originally Posted by DJLTY View Post
    other times it hangs there for 10 seconds or more.
    which this sounds like...

  2. #12
    Administrator Array Silent Scone@ASUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    124
    Posts
    1,801

    Worth noting it can differ greatly depending on the Windows 10 build, too. Some of the newer versions have a tendency to take longer to initialise devices.

    For me it's by the by anyway, as that's what sleep states are for. I don't lose sleep over a lost few seconds.
    Last edited by Silent Scone@ASUS; 02-05-2018 at 11:13 AM.

  3. #13
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    12
    Posts
    292

    Having perhaps a similar issue on my Z370-A, BIOS time is 14s ATM but in general the system boot process degrades overtime for no apparent reason.
    The Windows blue circle is just handing there for a while and the SSD is not even loading, when it finally does, the login screen is apparent within seconds.

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •