Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Angry ROG GT-AC5300 FW Upgrade 06-03-2018

    GT-AC5300_3.0.0.4_384_21045-gb451ba1_cferom_ubi.w

    I upgraded the FW on my GT-AC5300 on Sunday 06-03-2018 in evening time, and this upgrade (GT-AC5300_3.0.0.4_384_21045-gb451ba1_cferom_ubi.w) crashed my router that was working perfectly before this upgrade. I had to reinstall this version of FW again and began manually replacing all settings lost from upgrade,FUN! When I began setting up Fusion VPN again, it left all internet access OUT (NO INTERNET after Fusion settings in place). All settings were locked and could not change Fusion setup, nor could I access LAN settings to remove all DHCP entries from Fusion VPN. I had to reset GT-AC5300 to default again and start over once more. What a night mare, Do NOT Install this FW on your GT-AC5300.

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array Sprayingmango PC Specs
    Sprayingmango PC Specs
    Laptop (Model)Late 2017 MacBook Pro 15"
    MotherboardRampage VI Extreme X299
    Processori9 7900X
    Memory (part number)G-Skill Trident Z RGB 3600 32GB
    Graphics Card #1EVGA 2080Ti XC Ultra
    Graphics Card #2EVGA 2080Ti XC Ultra
    MonitorTriple Asus PG27UQ G-Sync
    Storage #1Samsung 970 Evo 2TB NVME
    Storage #2Samsung 970 Evo 1TB NVME
    CPU CoolerCorsair H150i Pro RGB
    CaseCorsair 1000D
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G Pro Lightspeed
    Headset No...just no. Sennheiser HD650s w/ Schitt Stack
    Mouse Pad Logitech PowerPlay
    Headset/Speakers Denon 7.2 Atmos w/ Polk Signature Series
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterAsus Rog Rapture GT-5300

    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    177

    The firmware flashed perfectly fine for me, no issues at all! Flashed the FW, rebooted router (unplugged, waiter 30 seconds, plugged back in) and it works flawlessly. Ripping 936 Mbps down, 942 Mbps up with 6ms ping on my FiOS Gigabit line. All QOS settings working fine, my NAS working fine.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    9

    I am not saying it does not work at all, I am using this FW now and it is working as long as I do not use FUSION VPN for OpenVPN connections on my devices on this router FW. That is when the failure happens. Sprayingmango, are you using Fusion VPN with OpenVPN through a VPN service? If not, I would welcome you to try it and get back with your results. The previous FW ver. 3.0.0.4.384.20648 2018/04/03 worked perfectly with all features including Fusion VPN-OpenVPN on all devices connected. I regret upgrading to new FW, but my concern was security features included with FW ver. GT-AC5300_3.0.0.4_384_21045, and I refuse to downgrade to FW ver. 3.0.0.4.384.20648.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Last FW buggy with VPN Fusion

    I become my router on 1.6.2018, during install i will make an update to the last FW, but i can´t make any connection.
    The Gui hangs, and don´t come back. Only a restart helps. I made a downgrade to 3.0.0.4.384.20648 and works fine.
    Also VPN Fusion with EXPRESSVPN and NORDVPN and a lot of client´s.
    Asus Support don´t answer on a ticket 48 hours ago.

    Kind regards

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •