Page 6 of 7 FirstFirst ... 4 5 6 7 LastLast
Results 51 to 60 of 69
  1. #51
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    27
    Posts
    1,771

    My friend is coming today to change the tubes. I will post pictures later.
    Learn, Play Enjoy!

  2. #52
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    13

    I have same issue with my Asus 1080 Ti OC, what kint of tubes exactly I need to order so I can replace faulty ones? There is several different lenght/width... Tnx!

  3. #53
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Quote Originally Posted by Itzycharles View Post
    My friend is coming today to change the tubes. I will post pictures later.
    Any news/pics?

  4. #54
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    27
    Posts
    1,771

    Quote Originally Posted by gajbotron View Post
    Any news/pics?
    pictures where bad. but yes was the tubes. on these post, there is a link for it. With a lot of care you remove the tube. We find out that the tubes where crystallize, and on one side was hard to remove, so take extra care so does not brake the plastic housing.

    Did not feel broken but i put a light with my phone, and light does not pass. Ones we replace the tube and cut and add it. the trick is to install it and cut until is almost touch the led diode there is a shape that fan housing you have to lay down the tube flat until it reach to the led diode. Make small cuts until. there is a plastic U shape with a foam. Do not make direct contact with the led. but just barely. it was a easy fix. take you time on these and do NOT force removing the old tube. The new tube is a night and day difference.

    The one we order was these one. the 4mm diameter. I will try to find a 5mm to test if it fit since, inserting the tube on the other side of the pastic housing was a little lose, but was a extact fit on the hard plastic on the side of the led. I use a verner caliper and is almost the same size diameter, maybe the heat expand the old tube? no idea. The old tube, maybe, cause of heat stain and expand. has a yellow color ihs. I try to clean it but does not make any diference.

    The guy was happy with that comes alive.

    https://www.amazon.com/Diameter-Opti...y&sr=8-1-fkmr1

    Click image for larger version. 

Name:	53027815_638524756586801_229455221879734272_o.jpg 
Views:	0 
Size:	149.3 KB 
ID:	79150
    Click image for larger version. 

Name:	52590173_638524233253520_4351138372945707008_o.jpg 
Views:	0 
Size:	328.9 KB 
ID:	79151
    Click image for larger version. 

Name:	52420987_638524049920205_8669798027105402880_o.jpg 
Views:	0 
Size:	165.1 KB 
ID:	79153
    Click image for larger version. 

Name:	52854495_638523976586879_1512136338562875392_o.jpg 
Views:	0 
Size:	104.1 KB 
ID:	79152
    Click image for larger version. 

Name:	52688545_638524036586873_2947503718712475648_o.jpg 
Views:	0 
Size:	103.4 KB 
ID:	79154
    Click image for larger version. 

Name:	52597932_638551769917433_6292715924361314304_o.jpg 
Views:	0 
Size:	208.8 KB 
ID:	79155
    Last edited by MrAgapiGC; 02-27-2019 at 09:54 AM.
    Learn, Play Enjoy!

  5. #55
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Boys I need your help.
    *
    I did the repair (replacing the clear tubes) but now the red led does not work. Green and blue work fine. When I put the following values in Asus Aura;
    R 255
    G 0
    B 0
    I get no light. Although the backplate logo does light up correctly.
    I tried uninstalling all Asus software and using DDU for the graphic driver and no luck. Thanks in advance guys.*

  6. #56
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Quote Originally Posted by 2ezKID View Post
    Boys I need your help.
    *
    I did the repair (replacing the clear tubes) but now the red led does not work. Green and blue work fine. When I put the following values in Asus Aura;
    R 255
    G 0
    B 0
    I get no light. Although the backplate logo does light up correctly.
    I tried uninstalling all Asus software and using DDU for the graphic driver and no luck. Thanks in advance guys.*
    Well, looks like you got faulty RGB LEDs. The only way is to replace then, unfortunately...

  7. #57
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Quote Originally Posted by 2ezKID View Post
    Boys I need your help.
    *
    I did the repair (replacing the clear tubes) but now the red led does not work. Green and blue work fine. When I put the following values in Asus Aura;
    R 255
    G 0
    B 0
    I get no light. Although the backplate logo does light up correctly.
    I tried uninstalling all Asus software and using DDU for the graphic driver and no luck. Thanks in advance guys.*
    You know what? THE SAME THING HAPPENED TO ME!!! Now i got dead RED lights on the shroud...i guess its the resistors went bad...

  8. #58
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    5

    My Strix 1080 did that and only fix was to RMA . The report back from ASUS on my rma was it was not repairable and they will be sending a new refurbished card back to me It is supposed to arrive by the 12 of Apr 2019. Do not hesitate to RMA as your warranty days are ticking away.

  9. #59
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Quote Originally Posted by Seabee_2 View Post
    My Strix 1080 did that and only fix was to RMA . The report back from ASUS on my rma was it was not repairable and they will be sending a new refurbished card back to me It is supposed to arrive by the 12 of Apr 2019. Do not hesitate to RMA as your warranty days are ticking away.
    I live in Brazil, RMA here is a pain...so i wont be RMAing it justo for the red LED...will try to fix it myself, if anyone could help me...

  10. #60
    ROG Enthusiast Array AtrixfizIeo PC Specs
    AtrixfizIeo PC Specs
    MotherboardCrosshair VI hero
    Processor1700X
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GTZR
    Graphics Card #1Asus STRIX 1080
    Monitor1 34'' LG ultrawide, 1 55'' Samsung 4K
    Storage #1Toshiba 128GB SSD, samsung evo 840 512GB SSD
    Storage #2(2) WD 2TB HDD, 1 WD 4TB, XPG M.2 1TB
    CPU CoolerH110I
    CaseLian Li Lancool One Digital
    Power SupplyEVGA 850
    Keyboard G910 Orion Spectrum
    Mouse Corsair Dark Orb
    Headset Corsair Void Pro RGB
    OS Windows 10 pro Advanced

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    15
    Posts
    29

    Such a simple repair, I didn't even end up taking pictures haha The old optics came out in pieces, and was really nervous the new stuff was going to be just as brittle.. I was wrong! From turning the computer off, to turning it back on.. 10 mins? :thumbsup!

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4 5 6 7 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •