• Képrissítésfrekvencia
 • Válaszidő
 • IPS
 • 100% sRGB
 • 100% DCI-P3
 • 100% Adobe RGB
 • Magas dinamikatartomány (HDR)
 • Szupervékony kávák
 • ROG ScreenPad™ Plus
 • Adaptive-Sync
 • Pantone® által jóváhagyott
 • Történelem
Úttörők a gamer laptop kijelzők terén
Jellemzők
Történelem
Vékonyítani a keretet
Élvonalba a 120 Hz-el
A következő lépcsőfok a 144 Hz
A mezőny felgyorsítása
A túlhúzás művészete
Vékonyítani a keretet
Dinamikus hatás
Valós színek
Esportok új arca 240Hz-en
Lekörözve az asztali gépeket 300 Hz-en
Rendkívüli sebesség kisebb készülékházban
Duplázás a kijelzőkön
A gördülékenység és színhűség közötti egyensúly
Hamarosan
Honlap
Képrissítésfrekvencia
A frissítési frekvencia arra vonatkozik, hogy egy kijelző milyen gyakran tud egy teljes képkockát rajzolni a képernyőre.
Alapjában véve a képfrissítési frekvencia aztírja le, hogy milyen gyorsan tudja frissíteni magát egy kijelző.Ezt általában Hz-ben fejezik ki, vagy másodpercenkénti frissítési ciklusokban, ami tulajdonképpen azt jelzi hány FPS-t lát.

A hagyományos kijelzők 60 Hz-re vannak korlátozva, ami azt jelenti, hogy másodpercenként 60 teljes képkockát tudnak megjeleníteni. A gamerlaptopokban a panelek legalább 120 Hz-re duplázzák meg ezt a frissítési frekvneciát, lehetővé téve hogy 120 képkockát láss másodpercenként.

A panel a GPU-ra hagyatkozik a képkockák létrehozásában, viszont a modern grafikus processzorok könnyedén tudnak három számjegyű képfrekvenciát létrehozni. Amikor nagy képfrissítésű frekvenciával rendelkező kijelzőkkel párosítják a panelt, gördülékenyebb és válaszkészebb játékmenetet nyújt.
Válaszidő
A válaszidő arra vonatkozik, hogy mennyi időbe telik az egyedi pixeleknek, hogy egy színről a másikra váltsanak.
A kijelző válaszideje azt jelenti, hogy az egyedi pixelek milyen gyorsan tudnak reagálni, amikor új információt kapnak. Ezt általában a GTG metrikus egységgel jelzik, ami a szürkeárnyalatok közötti átmenet sebességének mértéke.

A kijelzőgyártók gyakran különböző módon mérik a válaszidőt. A legpontosabb mérés érdekébena ROG minden piros, zöld és kék alpixel komponens esetében a különböző átmenetek válaszidejét teszteli. A műszaki adatokban közétett szürke-szürke válaszidő ezeknek az értékeknek az átlaga.

A lassú válaszidők gyakran elmosódáshoz vagy szellemképekhez vezet, amelyekmegjelennek a mozgó tárgyak mögött, különösen a gyorsritmusú játékokban. A gyors válaszidő élesebb képet hoz létre, ami javítja a célpont követését és a pontosságot.
IPS
In-Plane Switching (IPS) egy olyan típusú paneltechnológia, ami párhuzamos kristálystruktúrát használ.
A régebbi laptopkijelzők a Twisted Nematic (TN) technológián alapultak, ami a fényt 90°-al elfordítotja, amikor a folyadékkristály struktúrán átmegy. Feszültség segítségével visszafordítja a struktúrát függőlegesre, ami blokkolja a fényt. A a kristály optikai tulajdonsága a tájolással változik, nem kívánatos változáshoz vezetve színek és fényerő terén különböző megtekintési szögekben.

Az IPS és IPS-szintű kijelzőket azért hozták létre, hogy kiküszöböljék a TN technológia gyenge pontjait. Folyadékkristály szerkezettel rendelkeznek, mely kikapcsolt és bekapcsolt állapotban is megtartja avízszintes tájolást . Amikor feszültséget alkalmaznak, a kristályok 90°-al elfordulnak a panellel megegyező síkba, hogy áthaladjon rajta a fény. Ez a típusú kjelzőtechnológia kiváló pontosságú, gazdag színeket tud létrehozni széles betekintési szögben.
100% sRGB
Az sRGB egy színtér, amelyet gyakran használnak digitális anyagokhoz . A 100% arra vonatkozik, hogy minden színt el tud készíteni ebben a tartományban.
Az sRGB színteret 1996-ban hozták létre, hogy meghatározzák a színek általános tartományát, amelyeket a monitorok, nyomtatók és digitális platformok utánozhatnak.

Miközben léteznek újabb színterek, amelyek a színek szélesebb választékát foglalják magukba különböző célokra, továbbra is az sRGB-t használják a leggyakrabban a digitális térben.
100% DCI-P3
A DCI-P3 egy szélesebb színtér, amelyet a filmgyártásban használnak. A 100% arra vonatkozik, hogy képes minden színt létrehozni ebben a tartományban.
A Digital Cinema Initiatives (DCI) a filmgyártó vállalatok szövetsége, amely a saját színteret hozott létre, hogy szabványosítsa a filmgyártás módszereit.

A DCI-P3 széles tartományt foglal magába olyan árnyalatokból, amelyek szélesebbek az sRGB színtérnél. Annak ellenére, hogy nem mélyül el annyira a zöld terén mint az Adobe RGB, a DCI-P3 több pirosat és sárgát foglal magába
100% Adobe RGB
Az Adobe RGB egy nagyobb színtér, amelyet a professzionális nyomtatók által használt CMYK szabványra konvertáláshoz terveztek. A 100% arra vonatkozik, hogy képes minden színt létrehozni ebben a tartományban.
Az Adobe létrehozta a saját színterét az sRGB standardnál szélesebb színtartománnyal. Az Adobe RGB-nek első sorban több zöld és cián árnyalata van. Széles körben támogatott a profi tartalomkészítők által világszerte használt Adobe szoftvercsomagban.

Az Adobe RGB különösen alkalmas a média nyomtatáshoz, mivel a színtere magába foglalja a professzinális nyomtatók által használt CMYK (Cián, Magenta, Sárga és Fekete) szabványt.
Magas dinamikatartomány (HDR)
A magas dinamikatartomány (HDR) szélesebb színskála és élethűbb kontrasztkijelzésére vonatkozó képességet írja le.
A HDR-t olyan kijelzők esetén használják, amelyek a szabvány videóformátumoknálszélesebb tartányban tudnak kontrasztot és színt létrehozni.

A hagyományos videószabványok egy régebbi technológiának tervezett specifikációkon alapuló fényességet és szín adatokat közvetítenek . A mai kijelzők fényesebb fehéret, mélyebb feketét és sokkal szélesebb színpalettát tudnak létrehozni. Ugyanakkor jobb granuláris vezérlést biztosítanak nagyobb bit mélységekkel, simább színátmeneteket és a helyi dimmelésű háttérvilágítást lehetővé téve, ami nagyobb kontrasztot jelent.

Számos HDR szabvány létezik különböző követelményekkel a fényerőre, kontrasztra és színtartományra vonatkozóan, amit a kijelző létre tud hozni. A játékoknak és más tartalmak alkalmazkodniuk kell a HDR-hez , hogy ki tudják használni a nagyobb dinamikatartományt.
Szupervékony kávák
A szupervékony kávák lecsökkentik a keretet a kijelző körül, hogy fokozzák a látványélményt és minmálisra csökkentsék a rendszer lábnyomát.
A magával ragadóbb élmény érdekében a ROG szupervékony kávákkal keretezi a kijelzőit. Ez az áramvonalas tervezés nagyobb képernyő-készülékház arányt eredményez, ami kevésbé vonja el a figyelmet, így jobban elmélyülhetsz abban, amit látsz. A vékonyabb kávák kevesebb helyet foglalnak, ami lehető teszi azt is, hogy nagyobb képernyőt szereljünk kisebb laptopokba, így könnyen hordozhatóvá válnak.
ROG ScreenPad™ Plus
A ROG ScreenPad Plus egy nagy méretű másodlagos érintőképernyő, melyet bizonyos ROG gamer laptopokba szereltünk.
Más laptop
ROG Zephyrus Duo 15
A 14.1” -es kategóriában a ROG ScreenPad Plus a legnagyobb másodlagos kijelző, amelyet gamer laptopba szereltek. Az intuitív érintőképernyő gond nélkül működik együtt a fő kijelzővel, több helyet hagyva a játéknak, tartalomkészítésnek és több feladat egyidejű elvégzésének.

A kiegészítőterület által szem előtt maradnak a fontos gombok és eszközök, miközben az elsődleges képernyőt egy szélesebb vászonná alakíthatod kreativ feladatok elvégzése és szórakozás céljából. A kísérő szoftver segítségével Feladatcsoportokat (Task Group) hozhatsz létre, amelyek a kedvenc alkalmazás elrendezéseidet tartalamazzák attól függően, hogy milyen feladatról van szó.
Adaptive-Sync
Az Adaptive-Sync egy olyan technológia, ami lehetővé teszi a kijelzőknek, hogy a GPU képkocka frekvenciájához képest változtassák a képfrissítési frekvenciájukat. A játék teljesítménye folyamatosan változik, attól függően, hogy mit játszol és mi történik éppenA legtöbb kijelző egységes frekvencián frissít, ami akkor jelent problémát,amikor az új képkockák nincsenek készen időben.

Az Adaptive-Sync dinamikusan GPU képkocka frekvenciájának megfelelően állítja a képfrissítési frekvenciáját . A képkockák szigorú koordinálásakiküszöböli a képszaggatást, ami tönkreteheti az elmélyülést.Minimálisra csökkenti a szakadozást és a bemeneti késleltetést, ami hátráltathatja a játékot.

A szinkronizált képkocka sebesség a változó képfrissítési frekvencia technológia néven is ismert. Az Adaptive-Sync megoldás a DisplayPort szabványon alapul.
Pantone® által jóváhagyott
A Pantone® által hitelesített kijelzők garantálják a pontos színreprodukciót, amely hű a világszerte elismert Pantone palettához.
Pantone kalibrálás előtt
Pantone kalibrálás után
A Pantone LLC egy elismert vállalat, amely leginkább a Pantone Matching System (PMS) létrehozásáról ismert. A PMS egy saját színtér, amelyet a grafikai tervezésben, divatban, nyomtatásban, gyártásban és más területeken használnak. Ez segít megtartani a pontos színeket digitális és fizikai médiumokban és különböző anyagokon.

A Pantone® hitelesített igazolást olyan kijelzőknek ítélik oda, amelyek bebizonyították, hogy a világszerte elismert Pantone Matching System-nek megfelelően, kiváló színhűséggel tudják visszadni a színeket.