Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    10

    G74sx 24gb RAM... Which slots?

    I have a G74sx with 16gb RAM (2 x 8gb) Corsair 1333hz currently. I have two new 4gb Samsung sticks, 1333hz PC3 10600s. Can I use these as well? I have heard conflicting information on if I can use 8gb and 4gb in the same machine.

    If so, which slots should I use for which RAM?

    Thanks!

  2. #2
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    105
    Posts
    4,123

    The main thing is voltage and timing have to match, 4 GB or 8 GB if same timings and voltage will work. With matching sticks the 2 empty slots would be where you would put the new sticks
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    12
    Posts
    113

    I used to have 2x8GB and 2x4GB, just make sure each pair is in 1 & 3 or 2 & 4. I now have 4x8GB.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Lol. Thanks for the response guys, but I am more confused now than ever. One of you says to put the matching 4gb in 3&4, the other says the exact opposite (put it in 1&3 or 2&4)???

    Can anyone clear this up please?

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    33
    Posts
    164

    Slots 1 and 3 are one memory channel. Slots 2 and 4 are the other channel. Your 16GB should be installed in either one of those pairs already. So it's just a matter of putting the new memory in the available slots and hope the voltage and timings match up. :P
    Asus ROG G55VW:
    CPU: i7 3630QM
    GFX: Geforce GTX660M with 2GB ram
    RAM: 2x8Gb 2133MHz Kingston HyperX Impact (surprisingly the G55VW uses the 2133 X.M.P. profile)
    Storage: RAID0 with 2x 256Gb Crucial SSDs (both msata, one in a sata adapter)
    OS: Windows 10 x64

  6. #6
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    105
    Posts
    4,123

    I wouldn't advise hoping they match. Use Hwinfo64 and you'll be able to see which slot are in use and what stick are and what the voltage and timing actually are.
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •